מתכון קל ומהיר לסלט כרוב מושלם, ממכר ואהוב שהיה פופולרי בשנות התשעים ולאחרונה חזרתי אליו.
לסלט כרוב שפע יתרונות:
- טעים ובריא מאד (כרוב שייך למשפחת המצליבים שלהם המון יתרונות בריאותיים)
- קל ומהיר הכנה, זהו סלט של מרכיב אחד עם רוטב פשוט
- מתאים לאירוח היות וניתן להכינו בבוקר ולהגיש בערב ואף רצוי לעשות זאת, כי אז הטעמים נספגים בירק.
- ניתן לשדרגו בקלות עם תוספות והפתעות (ראו הערות למטה)
- הוא זול מאד, שזה פרמטר חשוב תמיד אך במיוחד בתקופה זו.
סלט כרוב נוסטלגי
המרכיבים
- 1 כרוב בינוני
רוטב
- 1/4 כוס סויה (או תמרי ללא גלוטן)
- 1/4 כוס שמן זית עדין
- 1/4 כוס מיץ לימון (מ-2 לימונים גדולים)
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה
- לפרוס את הכרוב לפרוסות דקות, אני מציעה במעבד מזון עם דיסק פריסה (לא פומפיה שתקצוץ את הכרוב דק מדי), בסכין חדה או בעזרת קולפן כרוב רחב (קניתי כזה בעלי אקספרס בשקלים בודדים).
- לנער את מרכיבי הרוטב בצנצנת או שייקר, לצקת על הכרוב ולערבב.
- להניח במקרר לספיגת טעמים, שעה לפחות.
- להגשה: לפזר מעל כף שומשום מלא קלוי במחבת.
שדרוג וקיצור דרך
- שדרוג: לארוחות חגיגיות אני מוסיפה לסלט הפתעות מפנקות ומעשירות כגון: חמוציות, שקדים משובבים קלויים, גרעיני דלעת ואגוזי מלך.
- קיצור דרך: ניתן לרכוש כרוב פרוס (בגודל שמתאים לסלט הזה) בשקיות מוכנות במקררי רשתות השיווק, ואז הסלט הוא ממש משחק ילדים.
- חשוב לאכול מהסלט הזה במידה (למרות שאני יכולה לחסל כמויות) כדי למנוע כאבי בטן.
סלטים נוספים שבטח תאהבו: סלט גזר שמכינים בקלי קלות, סלט תרד ופטריות בתיבול מושלם שכולם אוהבים, סלט עדשים ובטטה – המתכון הכי פופולרי אצלי בבלוג ומככב בכל ארוחה
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.
רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.
בתיאבון!
חיים וטעים!
השאר תגובה