/, תבשילי ירקות וקטניות/אפונה ברוטב עגבניות

אפונה ברוטב עגבניות

אפונה ברוטב עגבניות מתכון קל
בימים לא פשוטים אלו, בהם הלב בוכה ואין חשק להשקיע בדברים מסובכים. בחרתי לשתף במתכון הביתי שלי לאפונה ברוטב עגבניות. זו מנה אהובה מאד אצלנו, גם על הילדים והנכדים. המנה קלה להכנה עם מעט מרכיבים, זמינים שיש בכל בית, ורוטב עגבניות עשיר בטעמים שאין מי שלא ירצה לנגב בחלה טריה.
בשבילי, אפונה ברוטב עגבניות על אורז זה אוכל של בית. אבל לא רק על אורז. זה נפלא גם כרוטב לפסטה,לקוסקוס ולקינואה. זו מנה טעימה ומאד מנחמת כי כולנו זקוקים כעת לנחמה. בשבוע שעבר הכנתי כמות כפולה ושלחתי ממנה ללוחמים ולבני המשפחה. השבוע אני כבר מבשלת אותה שוב.

אפונה ברוטב עגבניות

המרכיבים

  • 800 גרם אפונה קפואה
  • 4-5 שיני שום פרוסות
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
  • 400 גרם (פחית אחת) עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
  • פלפל גרוס
  • 1/2-1 כפית סוכר (לנטרול חמיצות העגבניות, לא חובה)

אופן ההכנה

  1. לטגן בשמן את השום תוך כדי ערבוב במשך חצי דקה, לא יותר שלא יישרף.
  2. להוסיף רסק עגבניות ואת התבלינים ולטגן יחד כמה שניות.
  3. לצרף פנימה את העגבניות המרוסקות, להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה כ- 15-20 דקות.
  4. להוסיף שקית אפונה קפואה, להביא שוב לרתיחה ולבשל 20-30 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  5. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.

עוד תבשילים מהירים וקלים שבטח תאהבו: פסטה ברוטב דלעת מנה קרמית וטעימה, קארי ירקות מהיר, או טופו בטריאקי שילדים אוהבים

הערות וגיוונים לאפונה ברוטב עגבניות

  • אם אין אפונה קפואה אפשר גם אפונה בקופסה ואז זמן הבישול של האפונה ברוטב מתקצר ל- 5 דקות.
  • אפשר להשתמש בשום כתוש קפוא.
  • ניתן להוסיף לתיבול גם פפריקה מתוקה או חריפה, וכל תיבול אחר שאתם אוהבים.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט, כדי שתכינו ותצליחו. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: הכנתם? אהבתם? שתפו אותי איך יצא לכם, זה מאד ישמח אותי ואם אתם מעלים תמונה לאינסטגרם תייגו אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

שנדע ימים שקטים ובטוחים,

בתיאבון!

חיים וטעים!

14 תגובות

  1. גולדשטיין שרה 25/10/2023 בשעה 20:08

    נראה טעים מאוד.מחר מכינה

  2. חיים וטעים 25/10/2023 בשעה 20:37

    בהצלחה ובתיאבון

  3. אור אור 29/10/2023 בשעה 01:20

    נראה מעולה.
    איזה רסק עגבניות את משתמשת? ואיזה עגבניות מרוסקות?

    תודה רבה🙏

  4. חיים וטעים 31/10/2023 בשעה 12:07

    רסק עגבניות של טל, אבל לא רק.
    עגבניות מרוסקות של מוטי. הכי טעימות בעיני.

  5. בןקובזה תמר 01/11/2023 בשעה 10:13

    תודה על השיתוף הכול טעים ומוסבר ברור אשת חייל

  6. חיים וטעים 01/11/2023 בשעה 10:30

    תודה רבה תמר, אני שמחה מאד לקרוא.

  7. שלי 08/11/2023 בשעה 22:43

    יצא מעולה, מתכון קל וטעים. הכנתי כבר פעמיים המון תודה!

  8. חיים וטעים 08/11/2023 בשעה 23:25

    תודה שלי. שמחה שאהבת.

  9. אור אור 09/11/2023 בשעה 19:12

    אין צורך להוסיף מים? הרוטב מצטמצם אצלי עוד לפני שהוספתי את האפונה

  10. חיים וטעים 09/11/2023 בשעה 21:29

    היי,
    כמובן שאם זה סמיך מדי מסיפים מים. שקית האפונה מכילה בדרך כלל גבישי קרח קטנים שמספיקים. אבל זה תלוי במותגים בהם השתמשת, גם העגבניות המרוסקות וגם הרסק.

  11. אלי רווח 21/08/2024 בשעה 12:42

    אפשרי להוסיף בצל ?
    חובה להוסיף סוכר ?
    או כדאיי לי להוסיף סוכר ?

  12. חיים וטעים 21/08/2024 בשעה 13:08

    היי אלי,
    אפשר להוסיף בצל.
    לא חובה סוכר. אני טועמת ומוסיפה אם זה יוצא חמוץ מדי.

  13. רותה 17/10/2024 בשעה 15:28

    תודה רבה, יצא ממש טעים!

  14. חיים וטעים 17/10/2024 בשעה 18:37

    איזה כיף שחזרת לספר. תודה רבה.

השאר תגובה