מלבי טבעוני הוא מעדן קטיפתי צונן ומרענן שמתאים מאד לקינוח ארוחות חג כבדות (ע"ע ראש השנה ופסח). הוא פחות מתוק מקינוחים אחרים, בתנאי שלא מגזימים עם כמות התוספות מעל, כמובן, ואינו משאיר תחושת כבדות.
לכבוד ראש השנה הוא מקושט בגרגרי רימון, המשתלבים מעולה בשאר טעמי הקינוח. בשבועות מקשטים בפירות קיץ חדשים (ביכורים) ובשאר ימות השנה ניתן לקשט עם תותים קצוצים, פירות יער או קוקוס ובוטנים.
זהו מתכון קל ומהיר הכנה (15 דקות גג) שאפילו המתחילים במטבח יצליחו להכין ויזכו למחמאות.
עוד יתרון: זהו קינוח שניתן, ואף רצוי, להכין יום יומיים מראש מה שהופך את האירוח לפשוט יותר.
מלבי טבעוני
המרכיבים להכנת 8 מנות:
- 400 מ"ל (פחית אחת) קרם קוקוס (לא לפחות 18% שומן)
- 400 מ"ל מים (פחית קרם הקוקוס מלאה מים)
- 1 כף סוכר דקלים או קוקוס (או כל סוכר אחר. אגב, מי שאוהב מאד מתוק יכול לשים 2 כפות)
- כמה טיפות תמצית ורדים (לא חובה)
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 3 כפות מחוקות קורנפלור * ראו הערה למטה.
- 1/3 כוס משקה סויה או משקה שקדים (איזה שאוהבים)
להגשה:
- סירופ מי ורדים, גרגרי רימון, אגוזים קצוצים, בוטנים או קוקוס
אופן ההכנה:
- מכניסים לסיר גדול את קרם הקוקוס, המים ,הסוכר והווניל ומביאים לרתיחה.
- ממסים בקערה קטנה את הקורנפלור בתוך משקה הסויה עד שאין גושים.
- מוזגים מצקת אחת מתערובת קרם הקוקוס הרותחת לתוך תמיסת הקורנפלור ומערבבים.
- יוצקים את תמיסת הקורנפלור לתוך הסיר, תוך כדי בחישה נמרצת במטרפה (למניעת גושים).
- מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת.
- מסירים את הסיר מהכיריים ויוצקים את המלבי החם לקעריות או גביעים.
- מצננים לטמפרטורת החדר ואז מכסים ומכניסים למקרר, להמשך להתייצבות, למשך הלילה (או לפחות ל-6 שעות).
להגשה:
- מוציאים את המלבי מהמקרר, מוזגים מעליו שכבת סירופ מי ורדים, מעטרים בגרגרי רימון (או בכל פרי אחר) ומעט אגוזים קצוצים.
- לחילופין, ניתן להפוך את המלבי ע״ג צלחת הגשה, לצקת מעל מהסירופ ולעטר בגרגרי רימון וקוקוס קלוי.
הערה:
- אם אוהבים מלבי "יציב" ניתן הוסיף למתכון עוד 1/2 כף קורנפלור כך שיהיו 3 וחצי כפות סה"כ.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. ספרו לי: אהבתם? הכנתם? צילמתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם, זה מאד משמח אותי. אתם מוזמנים לעקוב אחרי, צבעוני וטעים שם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
שיהיה חג שמח! ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה! שנת בריאות, שלום והגשמה!
חיים וטעים!
אורלי,
נראה נהדר, אכין זאת לחג.
המשך יום נעים,
ברי
ברי, ממש שימחת אותי.
בהצלחה!
חג שמח ושנה נפלאה
אורלי
היי, מה זה הסירופ האדום? קנוי או בהכנה ביתית?
היי ריקי,
הרוטב בו השתמשתי הוא קנוי. ניתן להשיג בחנויות תבלינים. יש איכויות שונות. יש שהן רק צבע וסוכר ויש שמוכרים רוטב בייצור מסורתי.
סבתא פרחה ז״ל, היתה מבשלת עלי כותרת של ורדים עם סוכר ומכינה את הרוטב בעצמה. אינני יודעת כמויות מדוייקות.
נראה מצויין
אכין בהזדמנות הקרובה
תודה רבה שושנה.
שיהיה בתיאבון ובהנאה
עלי והצליחי
תודה רבה פנינה
נראה ממש טוב! אכין הפעם עם קרם קוקוס
תודה ??
בהצלחה ובתיאבון
יתאים בול לליל סדר שאני מתארחת. תודה רבה!!!
נהדר שלומית,
חג שמח!
תודה על המתכון. הכנתי ויציא נוזלי (גם אחרי לילה במקרר) יתכן ולא הבנתי את את ההוראות לגבי המים.. בנוסף לפחית הקוקוס להוסיף עוד 400 מ״ל מים?
היי ליעד,
צר לי לקרוא זאת.
לדעתי הסיבה היא קרם הקוקוס. חשוב שיהיה בעל אחוזי שומן גבוהים(!), כלומר, לא נוזל קוקוס ולא חלב קוקוס.
הכמויות הן פחית של קרם קוקוס + 400מל מים.
כמו כן, לסמיכות גבוהה יותר, ניתן להוסיף עוד כף של קורנפלור כפי שכתוב במתכון.
בהצלחה ובתיאבון!
חג שמח!
אורלי
תודה על המתכון! הכנתי לערב פסח ויצא מעולה ?
תודה רבה על התגובה המשמחת, אורטל.
שיהיה חג שמח
במקום קורנפלור אפשר אבקת טפיוקה???? ואם כן אז באותה כמות?
לא ניסיתי עם קמח טפיוקה.
אשמח לקבל עידכונים שוטפים
נהדר!
מוסיפה אותך לרשימת התפוצה.
שנה טובה
נראה מעולה, אנסה לחג. שנה טובה.
שיהיה בהצלחה ובתיאבון
תודה רבה,נראה נפלא
תודה מיכל, שמחה שאהבת