אורז בתנור עם פטריות וערמונים היא מנה מושלמת. היא ניראת מיליון דולר, כאילו טרחתי שעות על הכנתה, אך בפועל זו מנה פשוטה, מחומרים זמינים ונגישים, שכל אחד יכול להכין. זוהי תוספת נהדרת, עם טעם עמוק ואגוזי מהערמונים, היא צבעונית, ריחנית וטעימה בטירוף, שנראית מושקעת מאד, אך עם זאת מכינים אותה במספר דקות. בלי מרכיבים מיוחדים, הכל זמין בכל סופרמרקט, והתוצאה? קוצרת מחמאות ונזללת בהנאה על ידי כולם.
למה כדאי להכין אורז עם פטריות וערמונים בתנור?
- מתכון בלי טיגון – פשוט מכניסים הכל לקערה בלי לטגן בצל או להשחים פטריות והתנור עושה את כל העבודה.
- אירוח בקלי קלות – בשיטת ״שגר ושכח״, מנה טעימה בטירוף ומתאימה מאד לאירוח.
- המון גמישות – אפשר לגוון ולהכין בכל פעם עם תוספות אחרות.
- אפייה בתנור משאירה לנו מקום על הכיריים, ובאירוח זה חשוב מאד.
אורז בתנור עם פטריות וערמונים
מרכיבים:
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון קציצות דק
- 1 סלסלת פורטובלו קצוצות דק
- 20 גרם פטריות פורצ׳יני מיובשות מושרות במים רותחים למשך שעה
- 1 שקית ערמונים קלופים קצוצים דק
- 1 חופן חמוציות (רצוי במיץ תפוחים ולא ממותקות)
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 גזרים מגוררים דק בפומפיה
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 כף סויה (ללא גלוטן, למקפידים על כך)
- 1/4 כוס שמן קנולה או שמן זרעי ענבים
- 1 כף סילאן
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 4 כוסות נוזלים: 3 כוסות מים + 1 כוס ממי ההשרייה של הפטריות
אופן ההכנה – אורז עם פטריות וערמונים בתנור:
- מוציאים את הפורצ׳יני מהמים, סוחטים וקוצצים דק. שומרים כוס מהנוזלים (את השאר, כולל המשקעים מהתחתית זורקים).
- שמים את כל המרכיבים בקדרה, תבנית קרמיקה או פיירקס גדולה שמתאימה לתנור, מערבבים ומכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך שעה.
- מומלץ לבדוק אחרי 30 דקות מה מצב האורז, לערבב מעט בזהירות במזלג ולהוסיף מעט מים רותחים (עד רבע כוס) במידת הצורך.
- מוציאים מהתנור ומגישים לשולחן. זה נראה חגיגי ויפה.
- מה שנשאר, אם נשאר, אפשר לחמם בתנור למחרת, או להקפיץ במחבת עם קצת ירקות רעננים. כי אורז מאתמול הוא חומר גלם נהדר.
גיוונים והמרות שלמדתי מגולשים שהכינו:
- ניתן להכין גם עם סוגים אחרים של אורז – אורז יסמין או פרסי. אמנם, המרקם יצא דביק יותר, אבל עדיין מאד טעים.
- אם מכינים מאורז מלא יש להוסיף עוד חצי כוס מים ויתכן שיידרש עוד זמן אפייה.
- ניתן להכין עם בורגול או קינואה במקום אורז.
- למנה עשירה בחלבון אפשר להוסיף קוביות קטנות מחבילת טופו, או 1/2 כוס שבבי סויה או יובה שעברו השרייה עם מים ותבלינים, סוננו ונסחטו היטב.
- מנות נוספות שמכינים בתנור שבטח תאהבו: קארי בתנור גם הוא בשיטת שגר ושכח, פלפל ממולא בתנור בטעמים עמוקים.
עריכה: הוספתי תמונה חדשה. מדהים כמה השתפרתי בצילום.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי בתגובות איך יצא לכם ואל תשכחו לתייג אותי על התמונות שלכם באינסטגרם. מאד משמח אותי לראות את התוצרים.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
מנה חורפית שמחממת את הלב
ממש כך! ❤️
אצלנו אמרו שמנה כזו מחממת את הגוף מבפנים
אשמח לקבל את המתכונים למייל
בשמחה ענת.
אוסיף אותך לרשימת התפוצה.
אכן נראה מדליק. שיתפתי כי כל משפחתי אוהבת מאד אורז עם תוספות… כל הכבוד אורלי
תודה על השיתוף והמחמאות. איזה כיף לי ?
אשמח לעוד רעיונות לאורז כזה,לא אוהבת ערמונים או מתוק.תודה רבה
היי אנדראה,
יש לי בבלוג מקלובה שעונה על הבקשות שלך.
ואני מבטיחה לתת עוד רעיונות בעתיד.
ממליצה לך להרשם כמנויה לבלוג וכך לא תפספסי אף מתכון
הי. ראשית המתוכניםמשלך נהדרים! האם ניתן לעשות את המתכון הזה עם אורז מלא? אם כן,מהי כמות המים וזמן התנור?
כיף לקרוא, אלון ?
לא ניסיתי להכין עם אורז מלא.
אתה מוזמן לנסות ולשתף איך יצא.
נראה מדהים תודה
תודה רבה,לאה
נראה טעים ,
את כותבת יפה !
אורלי יקרה
אין עליך המתכונים שלך מדהימים כל מתכון שניסיתי הצליח
כל הכבוד לך
איזה כיף להתעורר ולקרוא את תגובתך, עדית.
???
תודה על הפרגון והמילים הטובות, לילי.
חיממת את לבי ?
אורלי אהובה שלי את. רעיון נהדר ואפשר ליישם גם עם חיטה. כוסמת. להחליף בירקות שונים.
אחד היתרונות הגדולים שזה מפנה מקום על הגז להכנת יתר המנות0?
תודה רבה, יקירה.
רעיונות נהדרים! כל הכבוד.
נראה טעים מאוד, אנסה ואעדכן
אשמח לקבל מיילים
בהצלחה, ובתיאבון!
אני מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.
אשמח לקבל את המתכונים למייל
תודה!
מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
יאמייייי
תודה ריקי
אשמח לקבל מתכונים למייל. תודה.
בכיף! רשמתי אותך ברשימת התפוצה של הבלוג
אשמח לקבל מתכונים לאימייל. תודה
איזה כיף! מצרפת אותך לרשימת התפוצה.
אורלי, נשמע מתכון טעים וקל… אשמח גם להצטרף לרשימת התפוצה במייל.
תודה רבה סמדר.
רושמת אותך בשמחה לרשימת התפוצה
תודה רבה, נראה מדהים.
אשמח למתכונים למייל , תודה ???
תודה רבה שולי.
מוסיפה אותך לרשימת התפוצה, בשמחה!
???
עשיתי ויצא אליפות! תודה!
איזה כיף לקרוא!
???
מתכון כיפי.
תודה רבה ?
נראה ממש טעים
אנסה את זה
אשמח לקבל מתכונים למיל
הכנתי את המתכון ויצא מעולה!!!
שדרוג אמיתי לתבשילי אורז
האתגר הבא שלי, להכין את המקלובה 🙂
תודה רבה ריקי ??
מוסיפה אותך בשמחה לרשימת התפוצה
איזה כיף לי!
הכי משמח אותי שמכינים ואוהבים ?
מקלובה זה יותר עבודה, אבל לא קשה בכלל.
תודה אורלי יקרה,
המשך יבוא 🙂
מחכה בסבלנות להמשך שיבוא ?
שבת שלום!
האם אפשר גם בטוסטר אובן?אפשרי בתבנית אלומיניום ?
אין לי ניסיון עם טוסטר אובן, צריך לנסות.
לגבי תבנית אלומיניום, לדעתי אפשרי, העיקר לסגור אותה היטב
אנסה בהחלט. אשמח לקבל מתכונים
נראה מאוד מפתה וטעים
יופי! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה, מעין.
תודה רבה.
נראה יפה וגם טעים אנסה?
אפשר לבשל בסיר?
המתכון מתאים לאפייה בתנור בלבד
שמחה שאהבת. בהצלחה ובתיאבון ?
אשמח לקבל מתכונים שלך. למייל
נראה מצויין המתכון של האורז יעשה בקרוב.
נהדר! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
תודה רבה. בתיאבון!
מים רגילים או רותחים?
אפשר גם וגם. אני שמה מים מהברז.
מדהים תענוג לקרוא!!!
אחכ להכין
תודה רבה ורדה. שימחת אותי
אשמחמלקבל מתכוניים
אשמח לקבל מתכונים
נהדר! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
יופי! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
אשמח לקבל מתכונים
הכנתי ויצא נהדר! תודה רבה
איזה כייף! שימחת אותי מאד ?
תודה! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
אשמח לקבל מתכונים
הי. אשמח להיות ברשימת התפוצה.
כבר מצרפת אותך לרשימת התפוצה שלי
תודה שלומית. אשמח לצרף אותך אליה
נראה טעים מאד.
ננסה השבת
תודה רוני ?
בהצלחה
כרגיל את נהדרת, אוהבת את הכתיבה שלך ואת זכרונות הילדות, וכמובן את המתכונים הנהדרים.
תודה רבה רבה על התגובה המשמחת ?
תודה אורלי כתיבתך יפה נעימה!
אורז אהוב כאן תמיד כייף לגוון
המנה יוצאת לדרך לשבת .
וואו, כמה שימחת אותי במילותיך החמות.
בהצלחה ובתיאבון!
?
מתכונים מדהימים. תענוג לבשל לפיהם. הכל ברור והוראות מדויקות. אשמח להצטרף לרשימת התפוצה
תודה רבה על התגובה המרגשת, ילנה.
אשמח לצרף אותך לרשימת התפוצה.
שלום,איך נרשמים לרשימת התפוצה?
תודה אביבית, אני מוסיפה אותך לרשימת התפוצה.
היי אפשר להכין עם אורז אדום? צריך לשנות משהו במתכון?
תודה!
היי אפרת,
אפשר, אם כי המנה שתתקבל תהיה מעט דביקה.
אין צורך לשנות בכמויות של המתכון.
נראה מעולה!
אם אני רוצה להוסיף קטניות, יש לך אולי מושג אם צריך לבשל קודם? לשנות כמות של נוזלים? זמן אפיה?
תודה מירי ??
הייתי מוסיפה שעועית, חומוס או עדשים שחורות – שבושלו קודם, ואז לא צריך לשנות את כמות המים.
לגבי עדשים כתומות או ירוקות, ניצן ללא בישול, בתוספת מים למתכון. לא ניסיתי אבל נראה לי שעל כל חצי כוס הייתי מוסיפה 1/4 כוס מים.
תודה! אנסה ואעדכן 🙂
?
???
בבקשה לשלח לי שאת מפרסמת
אשמח לקבל עוד מתכונים
בשמחה!
מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
בשמחה ?
אשמח אם תוסיפי אותי לרשימת התפוצה
נהדר! מוסיפה אותך
תודה
בכיף ?
תודה רבה! נכנס לפנתאון המשפחתי, וכיוון שאני הטבעונית היחידה, זה לא מובן מאליו. כל מתכון שאני מוצאת שכולם אוהבים הוא פשוט ברכה עבורי, תודה
איזו תגובה מרגשת ?
מנה לפנתיאון המשפחתי זה כבוד ענק!
???
תודה יצא מעולה אבקש לקבל עוד מתכונים
איזה כיף!
מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג. בשמחה!
איזה כיף שמצאתי אתכם!
אשמח לקבל מתכונים למייל שלי.
המתכונים נראים מעולה!
תודה ענקית
איזה כיף לקרוא שטת אוהבת ?
מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
מתכון מעולה!!! אשמח אם תוסיפי אותי לרשימת התפוצה שלך ❤️
תודה רבה אפרת! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
תודה אורלי, יצא נהדר!
שימחת אותי, טלי ?
נראה ממש טעים… תודה רבה 🙂
תודה לך!
בהצלחה ובתיאבון
אפשר עם תבלינים אחרים במקום סויה וסילן?
בטח! אפשר כל תיבול שתבחרי.
על בסיס עשבי תיבול: זעתר, אורגנו, נענע או כל מה שעולה בדעתך
נהדר תודה
תודה רבה ??
נראה שלמות !!
המון תודות ??
פשוט מושלם
?? רוב תודות
מתכון ותיק שרק עכשיו גיליתי- פשוט להכין וטעים בטרוף… מושלם . תודה על המתכונים המדהימים שלך
אשמח לקבל מתכונים למייל
בכיף! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.
ניסיתי מספר פעמים את המרשמים שלך ויצאו נהדרים, אין ספק שארצה להשיך ןלקבל הלאה בשמחה
תודה רבה! מאד משמח לקרוא.
מוודאת שאת ברשימת התפוצה של הבלוג
מעוניינת המתכונים נוספים
מצרפת אותך בשמחה לרשימת התפוצה