אורז בתנור עם פטריות וערמונים

אורז בתנור 3
אורז בתנור זו מנה שמזכירה לי אפיזודה מלפני כעשור. חברה כתבה לי בתגובה למתכון כלשהו שמה שמאפיין אותי זה מנות שנראות מיליון דולר, כאילו טרחו שעות על הכנתו, אך בפועל מדובר במנות פשוטות להכנה, מחומרים זמינים ונגישים, שכל אחד יכול להכין.
חייכתי, כי היא קלטה אותי והבינה את המוטו שלי במטבח: אני אוהבת להכין מנות יפות, טעימות, שמשלבות טעמים עמוקים אך יחד עם זאת לא כרוכה בהכנתן התעסקות רבה.
.
אז מה יש לנו הפעם? מנת אורז עם ערמונים, מנה צבעונית, ריחנית וטעימה בטירוף, שנראית מושקעת מאד, אך יחד עם זאת מכינים אותה במספר דקות. והמרכיבים? יש לי אותם תמיד בבית, וגם אם לא, הם זמינים בכל סופר מרקט. והתוצאה? קוצרת מחמאות ונזללת בהנאה על ידי כל הסועדים.

למתכון אורז בתנור יש 3 יתרונות עקריים:

  • בלי טיגון – מכניסים הכל לקערה בלי טיגון בצל או השחמת פיטריות והתנור עושה את העבודה.
  • אירוח בקלי קלות – מנה טעימה בטירוף ומתאימה מאד לאירוח.
  • המון גמישות – אפשר לגוון ולהכין בכל פעם עם תוספות אחרות.

אורז בתנור מעורבב

אורז בתנור עם פטריות וערמונים

מרכיבים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון קציצות דק
  • 1 סלסלת פורטובלו קצוצות דק
  • 20 גרם פטריות פורצ׳יני מיובשות מושרות במים רותחים למשך שעה
  • 1 שקית ערמונים קלופים קצוצים דק
  • 1 חופן חמוציות (רצוי במיץ תפוחים ולא ממותקות)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 גזרים מגוררים דק ע״ג פומפיה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כף סויה (ללא גלוטן, למקפידים על כך)
  • 1/4 כוס שמן קנולה או שמן זרעי ענבים
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 4 כוסות נוזלים:  3 כוסות מים + 1 כוס ממי ההשרייה של הפטריות

אופן ההכנה – אורז עם ערמונים ופטריות בתנור:

  1. מוציאים את הפורצ׳יני מהמים, סוחטים וקוצצים דק. שומרים כוס מהנוזלים (את השאר, כולל המשקעים מהתחתית זורקים).
  2. שמים את כל המרכיבים בקדרה, תבנית קרמיקה או פיירקס גדולה שמתאימה לתנור, מערבבים ומכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך שעה.
  4. מומלץ לבדוק אחרי 30 דקות מה מצב האורז, לערבב מעט בזהירות במזלג ולהוסיף מעט מים רותחים (עד רבע כוס) במידת הצורך.
  5. מוציאים מהתנור ומגישים לשולחן. זה נראה חגיגי ויפה.
  6. מה שנשאר, אם נשאר, אפשר לחמם בתנור למחרת, או להקפיץ במחבת עם קצת ירקות רעננים. כי אורז מאתמול הוא חומר גלם נהדר.

גיוונים והמרות שלמדתי מגולשים שהכינו:

  • ניתן להכין גם עם סוגים אחרים של אורז – אורז יסמין או פרסי. אמנם, המרקם יצא דביק יותר, אבל עדיין מאד טעים.
  • ניתן להכין עם אורז מלא – במקרה זה, יש להוסיף עוד חצי כוס מים ויתכן שיידרש עוד זמן אפייה.
  • ניתן להכין עם בורגול או קינואה במקום אורז.
  • למנה עשירה בחלבון אפשר להוסיף קוביות קטנות מחבילת טופו, או 1/2 כוס שבבי סויה או יובה "מטופלים" => שעברו בישול או השרייה עם מים ותבלינים, סוננו ונסחטו היטב.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי בתגובות איך יצא לכם ואל תשכחו לתייג אותי על התמונות שלכם באינסטגרם. מאד משמח אותי לראות את התוצרים.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

אהבתם? שתפו חברים!

  1. שרון 18/10/2018 בשעה 18:25

    מנה חורפית שמחממת את הלב

  2. חיים וטעים 18/10/2018 בשעה 19:51

    ממש כך! ❤️
    אצלנו אמרו שמנה כזו מחממת את הגוף מבפנים

  3. ענת 18/10/2018 בשעה 22:25

    אשמח לקבל את המתכונים למייל

  4. חיים וטעים 18/10/2018 בשעה 22:28

    בשמחה ענת.
    אוסיף אותך לרשימת התפוצה.

  5. ברי סנדרס 19/10/2018 בשעה 09:29

    אכן נראה מדליק. שיתפתי כי כל משפחתי אוהבת מאד אורז עם תוספות… כל הכבוד אורלי

  6. חיים וטעים 19/10/2018 בשעה 09:36

    תודה על השיתוף והמחמאות. איזה כיף לי ?

  7. אנדראה 19/10/2018 בשעה 10:41

    אשמח לעוד רעיונות לאורז כזה,לא אוהבת ערמונים או מתוק.תודה רבה

  8. חיים וטעים 19/10/2018 בשעה 12:59

    היי אנדראה,
    יש לי בבלוג מקלובה שעונה על הבקשות שלך.
    ואני מבטיחה לתת עוד רעיונות בעתיד.
    ממליצה לך להרשם כמנויה לבלוג וכך לא תפספסי אף מתכון

  9. אלון 19/10/2018 בשעה 14:13

    הי. ראשית המתוכניםמשלך נהדרים! האם ניתן לעשות את המתכון הזה עם אורז מלא? אם כן,מהי כמות המים וזמן התנור?

  10. חיים וטעים 19/10/2018 בשעה 14:30

    כיף לקרוא, אלון ?
    לא ניסיתי להכין עם אורז מלא.
    אתה מוזמן לנסות ולשתף איך יצא.

  11. לאה ברנר עמי 19/10/2018 בשעה 14:47

    נראה מדהים תודה

  12. חיים וטעים 19/10/2018 בשעה 14:54

    תודה רבה,לאה

  13. עדית 20/10/2018 בשעה 08:03

    נראה טעים ,
    את כותבת יפה !

  14. לילי 20/10/2018 בשעה 08:10

    אורלי יקרה
    אין עליך המתכונים שלך מדהימים כל מתכון שניסיתי הצליח
    כל הכבוד לך

  15. חיים וטעים 20/10/2018 בשעה 09:06

    איזה כיף להתעורר ולקרוא את תגובתך, עדית.
    ???

  16. חיים וטעים 20/10/2018 בשעה 09:07

    תודה על הפרגון והמילים הטובות, לילי.
    חיממת את לבי ?

  17. קוקי 20/10/2018 בשעה 10:14

    אורלי אהובה שלי את. רעיון נהדר ואפשר ליישם גם עם חיטה. כוסמת. להחליף בירקות שונים.
    אחד היתרונות הגדולים שזה מפנה מקום על הגז להכנת יתר המנות0?

  18. חיים וטעים 20/10/2018 בשעה 10:18

    תודה רבה, יקירה.
    רעיונות נהדרים! כל הכבוד.

  19. איווט צרף 21/10/2018 בשעה 04:54

    נראה טעים מאוד, אנסה ואעדכן
    אשמח לקבל מיילים

  20. חיים וטעים 21/10/2018 בשעה 11:01

    בהצלחה, ובתיאבון!
    אני מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.

  21. מיקי ברגר 22/10/2018 בשעה 13:55

    אשמח לקבל את המתכונים למייל

  22. חיים וטעים 22/10/2018 בשעה 14:27

    תודה!
    מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  23. ריקי 22/10/2018 בשעה 16:33

    יאמייייי

  24. חיים וטעים 22/10/2018 בשעה 17:11

    תודה ריקי

  25. עמליה מור 23/10/2018 בשעה 08:22

    אשמח לקבל מתכונים למייל. תודה.

  26. חיים וטעים 24/10/2018 בשעה 10:38

    בכיף! רשמתי אותך ברשימת התפוצה של הבלוג

  27. רינה אורן 11/11/2018 בשעה 15:18

    אשמח לקבל מתכונים לאימייל. תודה

  28. חיים וטעים 12/11/2018 בשעה 11:01

    איזה כיף! מצרפת אותך לרשימת התפוצה.

  29. סמדר רהב 16/11/2018 בשעה 14:24

    אורלי, נשמע מתכון טעים וקל… אשמח גם להצטרף לרשימת התפוצה במייל.

  30. חיים וטעים 16/11/2018 בשעה 17:48

    תודה רבה סמדר.
    רושמת אותך בשמחה לרשימת התפוצה

  31. שולי מיכלין 18/11/2018 בשעה 18:13

    תודה רבה, נראה מדהים.
    אשמח למתכונים למייל , תודה ???

  32. חיים וטעים 18/11/2018 בשעה 21:41

    תודה רבה שולי.
    מוסיפה אותך לרשימת התפוצה, בשמחה!
    ???

  33. הגר לביא 24/11/2018 בשעה 19:16

    עשיתי ויצא אליפות! תודה!

  34. חיים וטעים 24/11/2018 בשעה 19:39

    איזה כיף לקרוא!
    ???

  35. עמליה מור 19/12/2018 בשעה 11:23

    מתכון כיפי.

  36. חיים וטעים 19/12/2018 בשעה 11:35

    תודה רבה ?

  37. ריקי 25/12/2018 בשעה 22:44

    נראה ממש טעים
    אנסה את זה
    אשמח לקבל מתכונים למיל

  38. יוסי פרלברגר 27/12/2018 בשעה 21:16

    הכנתי את המתכון ויצא מעולה!!!
    שדרוג אמיתי לתבשילי אורז
    האתגר הבא שלי, להכין את המקלובה 🙂

  39. חיים וטעים 27/12/2018 בשעה 21:35

    תודה רבה ריקי ??
    מוסיפה אותך בשמחה לרשימת התפוצה

  40. חיים וטעים 27/12/2018 בשעה 21:37

    איזה כיף לי!
    הכי משמח אותי שמכינים ואוהבים ?
    מקלובה זה יותר עבודה, אבל לא קשה בכלל.

  41. יוסי פרלברגר 28/12/2018 בשעה 06:44

    תודה אורלי יקרה,
    המשך יבוא 🙂

  42. חיים וטעים 28/12/2018 בשעה 09:20

    מחכה בסבלנות להמשך שיבוא ?
    שבת שלום!

  43. אלון הראל 10/01/2019 בשעה 00:48

    האם אפשר גם בטוסטר אובן?אפשרי בתבנית אלומיניום ?

  44. חיים וטעים 10/01/2019 בשעה 16:10

    אין לי ניסיון עם טוסטר אובן, צריך לנסות.
    לגבי תבנית אלומיניום, לדעתי אפשרי, העיקר לסגור אותה היטב

  45. מעין 27/01/2019 בשעה 21:27

    אנסה בהחלט. אשמח לקבל מתכונים

  46. אפרת איטה 27/01/2019 בשעה 22:39

    נראה מאוד מפתה וטעים

  47. חיים וטעים 28/01/2019 בשעה 12:05

    יופי! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה, מעין.

  48. חיים וטעים 28/01/2019 בשעה 12:06

    תודה רבה.

  49. ביטון אסתר 28/01/2019 בשעה 16:53

    נראה יפה וגם טעים אנסה?

  50. תפארת 28/01/2019 בשעה 17:06

    אפשר לבשל בסיר?

  51. חיים וטעים 28/01/2019 בשעה 19:37

    המתכון מתאים לאפייה בתנור בלבד

  52. חיים וטעים 28/01/2019 בשעה 19:38

    שמחה שאהבת. בהצלחה ובתיאבון ?

  53. סיגלית 28/01/2019 בשעה 20:31

    אשמח לקבל מתכונים שלך. למייל

  54. 0Moshe Shaqed 29/01/2019 בשעה 09:48

    נראה מצויין המתכון של האורז יעשה בקרוב.

  55. חיים וטעים 29/01/2019 בשעה 10:57

    נהדר! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  56. חיים וטעים 29/01/2019 בשעה 10:58

    תודה רבה. בתיאבון!

  57. ויק 29/01/2019 בשעה 12:51

    מים רגילים או רותחים?

  58. חיים וטעים 29/01/2019 בשעה 13:00

    אפשר גם וגם. אני שמה מים מהברז.

  59. ורדה מייזל 29/01/2019 בשעה 13:05

    מדהים תענוג לקרוא!!!
    אחכ להכין

  60. חיים וטעים 29/01/2019 בשעה 13:47

    תודה רבה ורדה. שימחת אותי

  61. תמר בר לב כהן 29/01/2019 בשעה 13:50

    אשמחמלקבל מתכוניים

  62. אורלי מורלי 30/01/2019 בשעה 06:41

    אשמח לקבל מתכונים

  63. חיים וטעים 30/01/2019 בשעה 13:27

    נהדר! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  64. חיים וטעים 30/01/2019 בשעה 13:28

    יופי! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  65. ציפי שיוביץ 31/01/2019 בשעה 12:44

    אשמח לקבל מתכונים

  66. נועה 31/01/2019 בשעה 16:03

    הכנתי ויצא נהדר! תודה רבה

  67. חיים וטעים 31/01/2019 בשעה 16:13

    איזה כייף! שימחת אותי מאד ?

  68. חיים וטעים 31/01/2019 בשעה 16:14

    תודה! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  69. אביבה זיו 31/01/2019 בשעה 18:35

    אשמח לקבל מתכונים

  70. שלומית כהן 31/01/2019 בשעה 22:06

    הי. אשמח להיות ברשימת התפוצה.

  71. חיים וטעים 01/02/2019 בשעה 09:36

    כבר מצרפת אותך לרשימת התפוצה שלי

  72. חיים וטעים 01/02/2019 בשעה 09:37

    תודה שלומית. אשמח לצרף אותך אליה

  73. רוני 03/02/2019 בשעה 18:35

    נראה טעים מאד.
    ננסה השבת

  74. חיים וטעים 03/02/2019 בשעה 18:38

    תודה רוני ?
    בהצלחה

  75. חיה אנדור יוסקוביץ 05/02/2019 בשעה 05:24

    כרגיל את נהדרת, אוהבת את הכתיבה שלך ואת זכרונות הילדות, וכמובן את המתכונים הנהדרים.

  76. חיים וטעים 05/02/2019 בשעה 08:39

    תודה רבה רבה על התגובה המשמחת ?

  77. איריס ש 06/02/2019 בשעה 12:05

    תודה אורלי כתיבתך יפה נעימה!
    אורז אהוב כאן תמיד כייף לגוון
    המנה יוצאת לדרך לשבת .

  78. חיים וטעים 06/02/2019 בשעה 14:24

    וואו, כמה שימחת אותי במילותיך החמות.
    בהצלחה ובתיאבון!
    ?

  79. ילנה 08/02/2019 בשעה 18:13

    מתכונים מדהימים. תענוג לבשל לפיהם. הכל ברור והוראות מדויקות. אשמח להצטרף לרשימת התפוצה

  80. חיים וטעים 11/02/2019 בשעה 10:53

    תודה רבה על התגובה המרגשת, ילנה.
    אשמח לצרף אותך לרשימת התפוצה.

  81. אביבית 16/02/2019 בשעה 11:08

    שלום,איך נרשמים לרשימת התפוצה?

  82. חיים וטעים 16/02/2019 בשעה 11:15

    תודה אביבית, אני מוסיפה אותך לרשימת התפוצה.

  83. אפרת 11/03/2019 בשעה 07:44

    היי אפשר להכין עם אורז אדום? צריך לשנות משהו במתכון?
    תודה!

  84. חיים וטעים 11/03/2019 בשעה 10:28

    היי אפרת,
    אפשר, אם כי המנה שתתקבל תהיה מעט דביקה.
    אין צורך לשנות בכמויות של המתכון.

  85. מירי בלאו 18/03/2019 בשעה 21:18

    נראה מעולה!
    אם אני רוצה להוסיף קטניות, יש לך אולי מושג אם צריך לבשל קודם? לשנות כמות של נוזלים? זמן אפיה?

  86. חיים וטעים 18/03/2019 בשעה 21:43

    תודה מירי ??
    הייתי מוסיפה שעועית, חומוס או עדשים שחורות – שבושלו קודם, ואז לא צריך לשנות את כמות המים.
    לגבי עדשים כתומות או ירוקות, ניצן ללא בישול, בתוספת מים למתכון. לא ניסיתי אבל נראה לי שעל כל חצי כוס הייתי מוסיפה 1/4 כוס מים.

  87. מירי בלאו 20/03/2019 בשעה 13:27

    תודה! אנסה ואעדכן 🙂

  88. מרה 24/04/2019 בשעה 20:36

    ?

  89. חיים וטעים 24/04/2019 בשעה 21:31

    ???

  90. שמואל 25/04/2019 בשעה 12:18

    בבקשה לשלח לי שאת מפרסמת

  91. שרון בכור 25/04/2019 בשעה 22:01

    אשמח לקבל עוד מתכונים

  92. חיים וטעים 26/04/2019 בשעה 15:44

    בשמחה!
    מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  93. חיים וטעים 26/04/2019 בשעה 15:45

    בשמחה ?

  94. רבקה 27/04/2019 בשעה 10:01

    אשמח אם תוסיפי אותי לרשימת התפוצה

  95. חיים וטעים 27/04/2019 בשעה 13:25

    נהדר! מוסיפה אותך

  96. דינה אטיאס 27/04/2019 בשעה 17:30

    תודה

  97. חיים וטעים 27/04/2019 בשעה 22:48

    בכיף ?

  98. דורית 16/05/2019 בשעה 19:02

    תודה רבה! נכנס לפנתאון המשפחתי, וכיוון שאני הטבעונית היחידה, זה לא מובן מאליו. כל מתכון שאני מוצאת שכולם אוהבים הוא פשוט ברכה עבורי, תודה

  99. חיים וטעים 16/05/2019 בשעה 19:36

    איזו תגובה מרגשת ?
    מנה לפנתיאון המשפחתי זה כבוד ענק!
    ???

  100. דליה אלחרר 09/08/2019 בשעה 15:54

    תודה יצא מעולה אבקש לקבל עוד מתכונים

  101. חיים וטעים 10/08/2019 בשעה 07:07

    איזה כיף!
    מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג. בשמחה!

  102. שרה גבאי 29/08/2019 בשעה 11:39

    איזה כיף שמצאתי אתכם!
    אשמח לקבל מתכונים למייל שלי.
    המתכונים נראים מעולה!
    תודה ענקית

  103. חיים וטעים 29/08/2019 בשעה 12:52

    איזה כיף לקרוא שטת אוהבת ?
    מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  104. אפרת מירילא 03/10/2019 בשעה 22:37

    מתכון מעולה!!! אשמח אם תוסיפי אותי לרשימת התפוצה שלך ❤️

  105. חיים וטעים 06/10/2019 בשעה 11:46

    תודה רבה אפרת! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  106. טלי גת-פליק 04/05/2020 בשעה 11:27

    תודה אורלי, יצא נהדר!

  107. חיים וטעים 04/05/2020 בשעה 13:30

    שימחת אותי, טלי ?

  108. מירה ניר 26/02/2021 בשעה 17:15

    נראה ממש טעים… תודה רבה 🙂

  109. חיים וטעים 26/02/2021 בשעה 23:32

    תודה לך!
    בהצלחה ובתיאבון

  110. רויטל 13/03/2021 בשעה 01:10

    אפשר עם תבלינים אחרים במקום סויה וסילן?

  111. חיים וטעים 13/03/2021 בשעה 11:03

    בטח! אפשר כל תיבול שתבחרי.
    על בסיס עשבי תיבול: זעתר, אורגנו, נענע או כל מה שעולה בדעתך

  112. אורלי קרומהולץ 06/12/2021 בשעה 13:05

    נהדר תודה

  113. חיים וטעים 06/12/2021 בשעה 13:10

    תודה רבה ??

  114. שרי קאופמן 07/12/2021 בשעה 04:47

    נראה שלמות !!

  115. חיים וטעים 07/12/2021 בשעה 09:09

    המון תודות ??

  116. שולה מיוחס 07/12/2021 בשעה 10:10

    פשוט מושלם

  117. חיים וטעים 07/12/2021 בשעה 10:40

    ?? רוב תודות

  118. יעל 10/12/2021 בשעה 20:46

    מתכון ותיק שרק עכשיו גיליתי- פשוט להכין וטעים בטרוף… מושלם . תודה על המתכונים המדהימים שלך

  119. עינת 16/02/2022 בשעה 23:19

    אשמח לקבל מתכונים למייל

  120. חיים וטעים 17/02/2022 בשעה 14:39

    בכיף! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.

השאר תגובה