/, ללא גלוטן, מתכונים שאהבתם, פסטה ואורז/אורז בתנור עם פטריות וערמונים
Print Friendly, PDF & Email

אורז בתנור עם פטריות וערמונים

Print Friendly, PDF & Email
אורז בתנור 3
.
אורז בתנור זו מנה שמזכירה לי אפיזודה מלפני כעשור. חברה כתבה לי בתגובה למתכון שמה שמאפיין אותי זה אוכל שנראות מיליון דולר, כאילו טרחו שעות על הכנתו, אך בפועל מדובר במנות פשוטות להכנה, מחומרים זמינים ונגישים, שכל אחד יכול להכין.
חייכתי, כי היא קלטה אותי והבינה את המוטו שלי במטבח: אני אוהבת להכין מנות יפות, טעימות, שמשלבות מספר טעמים אך יחד עם זאת לא כרוכה בהכנתן התעסקות רבה.
.
אז מה יש לנו הפעם? מנת אורז צבעונית, ריחנית וטעימה בטירוף, שנראית מושקעת מאד, אך יחד עם זאת מכינים אותה במספר דקות. והמרכיבים? יש לי אותם תמיד בבית, וגם אם לא, הם זמינים בכל סופר מרקט. והתוצאה? קוצרת מחמאות ונזללת בהנאה על ידי כל הסועדים.
.
למתכון הזה יש 3 יתרונות עקריים:
  • יתרון 1 – מכניסים הכל לקערה והתנור עושה את העבודה.
  • יתרון 2 – טעים בטירוף ומתאים מאד לאירוח.
  • יתרון 3 – אפשר לגוון ולהכין בכל פעם עם תוספות אחרות.

אורז בתנור מעורבב

 

אורז בתנור עם פטריות וערמונים

מרכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי
1 סלסלת פטריות שמפיניון קציצות דק
1 סלסלת פורטובלו קצוצות דק
20 גרם פטריות פורצ׳יני מיובשות מושרות במים רותחים למשך שעה
1 שקית ערמונים קלופים קצוצים דק
1 חופן חמוציות (רצוי במיץ תפוחים ולא ממותקות)
3 שיני שום קצוצות
2 גזרים מגוררים דק ע״ג פומפיה
1 בצל קצוץ דק
1 כף סויה (ללא גלוטן, למקפידים על כך)
1/4 כוס שמן קנולה או שמן זרעי ענבים
1 כף סילאן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4 כוסות נוזלים:  3 כוסות מים + 1 כוס ממי ההשרייה של הפטריות
.
אופן ההכנה:
מוציאים את הפורצ׳יני מהמים, סוחטים וקוצצים דק. שומרים כוס מהנוזלים (את השאר, כולל המשקעים מהתחתית זורקים).
מכניסים את כל המרכיבים לתבנית קרמיקה או פיירקס גדולה שמתאימה לתנור, מערבבים ומכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך שעה.
מומלץ לבדוק אחרי 30 דקות מה מצב האורז, לערבב מעט בזהירות במזלג ולהוסיף מעט מים רותחים (עד רבע כוס) במידת הצורך.
מוציאים מהתנור ומגישים לשולחן. זה נראה חגיגי ויפה.
מה שנשאר, אם נשאר, אפשר לחמם בתנור למחרת, או להקפיץ במחבת עם קצת ירקות רעננים. כי אורז מאתמול הוא חומר גלם נהדר.
.

גיוונים והחלפות שלמדתי מכאלו שהכינו:

  • ניתן להכין גם עם סוגים אחרים של אורז – אורז יסמין או פרסי. המרקם יצא דביק יותר, אבל עדיין מאד טעים.
  • ניתן להכין עם אורז מלא – במקרה זה, יש להוסיף עוד חצי כוס מים ויתכן שיידרש עוד זמן אפייה.
  • ניתן להכין עם בורגול במקום אורז.
  • למנה עשירה בחלבון אפשר להוסיף קוביות קטנות מחבילת טופו, או 1/2 כוס שבבי סויה "מטופלים" => שעברו בישול או השרייה עם מים ותבלינים, סוננו ונסחטו היטב.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

.

בתיאבון!
חיים וטעים!

99 Comments

  1. שרון 18 באוקטובר 2018 at 18:25

    מנה חורפית שמחממת את הלב

  2. חיים וטעים 18 באוקטובר 2018 at 19:51

    ממש כך! ❤️
    אצלנו אמרו שמנה כזו מחממת את הגוף מבפנים

  3. ענת 18 באוקטובר 2018 at 22:25

    אשמח לקבל את המתכונים למייל

  4. חיים וטעים 18 באוקטובר 2018 at 22:28

    בשמחה ענת.
    אוסיף אותך לרשימת התפוצה.

  5. ברי סנדרס 19 באוקטובר 2018 at 09:29

    אכן נראה מדליק. שיתפתי כי כל משפחתי אוהבת מאד אורז עם תוספות… כל הכבוד אורלי

  6. חיים וטעים 19 באוקטובר 2018 at 09:36

    תודה על השיתוף והמחמאות. איזה כיף לי 😊

  7. אנדראה 19 באוקטובר 2018 at 10:41

    אשמח לעוד רעיונות לאורז כזה,לא אוהבת ערמונים או מתוק.תודה רבה

  8. חיים וטעים 19 באוקטובר 2018 at 12:59

    היי אנדראה,
    יש לי בבלוג מקלובה שעונה על הבקשות שלך.
    ואני מבטיחה לתת עוד רעיונות בעתיד.
    ממליצה לך להרשם כמנויה לבלוג וכך לא תפספסי אף מתכון

  9. אלון 19 באוקטובר 2018 at 14:13

    הי. ראשית המתוכניםמשלך נהדרים! האם ניתן לעשות את המתכון הזה עם אורז מלא? אם כן,מהי כמות המים וזמן התנור?

  10. חיים וטעים 19 באוקטובר 2018 at 14:30

    כיף לקרוא, אלון 🌺
    לא ניסיתי להכין עם אורז מלא.
    אתה מוזמן לנסות ולשתף איך יצא.

  11. לאה ברנר עמי 19 באוקטובר 2018 at 14:47

    נראה מדהים תודה

  12. חיים וטעים 19 באוקטובר 2018 at 14:54

    תודה רבה,לאה

  13. עדית 20 באוקטובר 2018 at 08:03

    נראה טעים ,
    את כותבת יפה !

  14. לילי 20 באוקטובר 2018 at 08:10

    אורלי יקרה
    אין עליך המתכונים שלך מדהימים כל מתכון שניסיתי הצליח
    כל הכבוד לך

  15. חיים וטעים 20 באוקטובר 2018 at 09:06

    איזה כיף להתעורר ולקרוא את תגובתך, עדית.
    🌺🌺🌺

  16. חיים וטעים 20 באוקטובר 2018 at 09:07

    תודה על הפרגון והמילים הטובות, לילי.
    חיממת את לבי 🤗

  17. קוקי 20 באוקטובר 2018 at 10:14

    אורלי אהובה שלי את. רעיון נהדר ואפשר ליישם גם עם חיטה. כוסמת. להחליף בירקות שונים.
    אחד היתרונות הגדולים שזה מפנה מקום על הגז להכנת יתר המנות0😊

  18. חיים וטעים 20 באוקטובר 2018 at 10:18

    תודה רבה, יקירה.
    רעיונות נהדרים! כל הכבוד.

  19. איווט צרף 21 באוקטובר 2018 at 04:54

    נראה טעים מאוד, אנסה ואעדכן
    אשמח לקבל מיילים

  20. חיים וטעים 21 באוקטובר 2018 at 11:01

    בהצלחה, ובתיאבון!
    אני מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.

  21. מיקי ברגר 22 באוקטובר 2018 at 13:55

    אשמח לקבל את המתכונים למייל

  22. חיים וטעים 22 באוקטובר 2018 at 14:27

    תודה!
    מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  23. ריקי 22 באוקטובר 2018 at 16:33

    יאמייייי

  24. חיים וטעים 22 באוקטובר 2018 at 17:11

    תודה ריקי

  25. עמליה מור 23 באוקטובר 2018 at 08:22

    אשמח לקבל מתכונים למייל. תודה.

  26. חיים וטעים 24 באוקטובר 2018 at 10:38

    בכיף! רשמתי אותך ברשימת התפוצה של הבלוג

  27. רינה אורן 11 בנובמבר 2018 at 15:18

    אשמח לקבל מתכונים לאימייל. תודה

  28. חיים וטעים 12 בנובמבר 2018 at 11:01

    איזה כיף! מצרפת אותך לרשימת התפוצה.

  29. סמדר רהב 16 בנובמבר 2018 at 14:24

    אורלי, נשמע מתכון טעים וקל… אשמח גם להצטרף לרשימת התפוצה במייל.

  30. חיים וטעים 16 בנובמבר 2018 at 17:48

    תודה רבה סמדר.
    רושמת אותך בשמחה לרשימת התפוצה

  31. שולי מיכלין 18 בנובמבר 2018 at 18:13

    תודה רבה, נראה מדהים.
    אשמח למתכונים למייל , תודה 🌼🙏🏻

  32. חיים וטעים 18 בנובמבר 2018 at 21:41

    תודה רבה שולי.
    מוסיפה אותך לרשימת התפוצה, בשמחה!
    🌺🌺🌺

  33. הגר לביא 24 בנובמבר 2018 at 19:16

    עשיתי ויצא אליפות! תודה!

  34. חיים וטעים 24 בנובמבר 2018 at 19:39

    איזה כיף לקרוא!
    🌺🌺🌺

  35. עמליה מור 19 בדצמבר 2018 at 11:23

    מתכון כיפי.

  36. חיים וטעים 19 בדצמבר 2018 at 11:35

    תודה רבה 😍

  37. ריקי 25 בדצמבר 2018 at 22:44

    נראה ממש טעים
    אנסה את זה
    אשמח לקבל מתכונים למיל

  38. יוסי פרלברגר 27 בדצמבר 2018 at 21:16

    הכנתי את המתכון ויצא מעולה!!!
    שדרוג אמיתי לתבשילי אורז
    האתגר הבא שלי, להכין את המקלובה 🙂

  39. חיים וטעים 27 בדצמבר 2018 at 21:35

    תודה רבה ריקי 🙏🏻
    מוסיפה אותך בשמחה לרשימת התפוצה

  40. חיים וטעים 27 בדצמבר 2018 at 21:37

    איזה כיף לי!
    הכי משמח אותי שמכינים ואוהבים 🌺
    מקלובה זה יותר עבודה, אבל לא קשה בכלל.

  41. יוסי פרלברגר 28 בדצמבר 2018 at 06:44

    תודה אורלי יקרה,
    המשך יבוא 🙂

  42. חיים וטעים 28 בדצמבר 2018 at 09:20

    מחכה בסבלנות להמשך שיבוא 🤔
    שבת שלום!

  43. אלון הראל 10 בינואר 2019 at 00:48

    האם אפשר גם בטוסטר אובן?אפשרי בתבנית אלומיניום ?

  44. חיים וטעים 10 בינואר 2019 at 16:10

    אין לי ניסיון עם טוסטר אובן, צריך לנסות.
    לגבי תבנית אלומיניום, לדעתי אפשרי, העיקר לסגור אותה היטב

  45. מעין 27 בינואר 2019 at 21:27

    אנסה בהחלט. אשמח לקבל מתכונים

  46. אפרת איטה 27 בינואר 2019 at 22:39

    נראה מאוד מפתה וטעים

  47. חיים וטעים 28 בינואר 2019 at 12:05

    יופי! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה, מעין.

  48. חיים וטעים 28 בינואר 2019 at 12:06

    תודה רבה.

  49. ביטון אסתר 28 בינואר 2019 at 16:53

    נראה יפה וגם טעים אנסה😋

  50. תפארת 28 בינואר 2019 at 17:06

    אפשר לבשל בסיר?

  51. חיים וטעים 28 בינואר 2019 at 19:37

    המתכון מתאים לאפייה בתנור בלבד

  52. חיים וטעים 28 בינואר 2019 at 19:38

    שמחה שאהבת. בהצלחה ובתיאבון 😊

  53. סיגלית 28 בינואר 2019 at 20:31

    אשמח לקבל מתכונים שלך. למייל

  54. 0Moshe Shaqed 29 בינואר 2019 at 09:48

    נראה מצויין המתכון של האורז יעשה בקרוב.

  55. חיים וטעים 29 בינואר 2019 at 10:57

    נהדר! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  56. חיים וטעים 29 בינואר 2019 at 10:58

    תודה רבה. בתיאבון!

  57. ויק 29 בינואר 2019 at 12:51

    מים רגילים או רותחים?

  58. חיים וטעים 29 בינואר 2019 at 13:00

    אפשר גם וגם. אני שמה מים מהברז.

  59. ורדה מייזל 29 בינואר 2019 at 13:05

    מדהים תענוג לקרוא!!!
    אחכ להכין

  60. חיים וטעים 29 בינואר 2019 at 13:47

    תודה רבה ורדה. שימחת אותי

  61. תמר בר לב כהן 29 בינואר 2019 at 13:50

    אשמחמלקבל מתכוניים

  62. אורלי מורלי 30 בינואר 2019 at 06:41

    אשמח לקבל מתכונים

  63. חיים וטעים 30 בינואר 2019 at 13:27

    נהדר! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  64. חיים וטעים 30 בינואר 2019 at 13:28

    יופי! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  65. ציפי שיוביץ 31 בינואר 2019 at 12:44

    אשמח לקבל מתכונים

  66. נועה 31 בינואר 2019 at 16:03

    הכנתי ויצא נהדר! תודה רבה

  67. חיים וטעים 31 בינואר 2019 at 16:13

    איזה כייף! שימחת אותי מאד 💐

  68. חיים וטעים 31 בינואר 2019 at 16:14

    תודה! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  69. אביבה זיו 31 בינואר 2019 at 18:35

    אשמח לקבל מתכונים

  70. שלומית כהן 31 בינואר 2019 at 22:06

    הי. אשמח להיות ברשימת התפוצה.

  71. חיים וטעים 1 בפברואר 2019 at 09:36

    כבר מצרפת אותך לרשימת התפוצה שלי

  72. חיים וטעים 1 בפברואר 2019 at 09:37

    תודה שלומית. אשמח לצרף אותך אליה

  73. רוני 3 בפברואר 2019 at 18:35

    נראה טעים מאד.
    ננסה השבת

  74. חיים וטעים 3 בפברואר 2019 at 18:38

    תודה רוני 🌺
    בהצלחה

  75. חיה אנדור יוסקוביץ 5 בפברואר 2019 at 05:24

    כרגיל את נהדרת, אוהבת את הכתיבה שלך ואת זכרונות הילדות, וכמובן את המתכונים הנהדרים.

  76. חיים וטעים 5 בפברואר 2019 at 08:39

    תודה רבה רבה על התגובה המשמחת 🌺

  77. איריס ש 6 בפברואר 2019 at 12:05

    תודה אורלי כתיבתך יפה נעימה!
    אורז אהוב כאן תמיד כייף לגוון
    המנה יוצאת לדרך לשבת .

  78. חיים וטעים 6 בפברואר 2019 at 14:24

    וואו, כמה שימחת אותי במילותיך החמות.
    בהצלחה ובתיאבון!
    🌺

  79. ילנה 8 בפברואר 2019 at 18:13

    מתכונים מדהימים. תענוג לבשל לפיהם. הכל ברור והוראות מדויקות. אשמח להצטרף לרשימת התפוצה

  80. חיים וטעים 11 בפברואר 2019 at 10:53

    תודה רבה על התגובה המרגשת, ילנה.
    אשמח לצרף אותך לרשימת התפוצה.

  81. אביבית 16 בפברואר 2019 at 11:08

    שלום,איך נרשמים לרשימת התפוצה?

  82. חיים וטעים 16 בפברואר 2019 at 11:15

    תודה אביבית, אני מוסיפה אותך לרשימת התפוצה.

  83. אפרת 11 במרץ 2019 at 07:44

    היי אפשר להכין עם אורז אדום? צריך לשנות משהו במתכון?
    תודה!

  84. חיים וטעים 11 במרץ 2019 at 10:28

    היי אפרת,
    אפשר, אם כי המנה שתתקבל תהיה מעט דביקה.
    אין צורך לשנות בכמויות של המתכון.

  85. מירי בלאו 18 במרץ 2019 at 21:18

    נראה מעולה!
    אם אני רוצה להוסיף קטניות, יש לך אולי מושג אם צריך לבשל קודם? לשנות כמות של נוזלים? זמן אפיה?

  86. חיים וטעים 18 במרץ 2019 at 21:43

    תודה מירי 🙏🏻
    הייתי מוסיפה שעועית, חומוס או עדשים שחורות – שבושלו קודם, ואז לא צריך לשנות את כמות המים.
    לגבי עדשים כתומות או ירוקות, ניצן ללא בישול, בתוספת מים למתכון. לא ניסיתי אבל נראה לי שעל כל חצי כוס הייתי מוסיפה 1/4 כוס מים.

  87. מירי בלאו 20 במרץ 2019 at 13:27

    תודה! אנסה ואעדכן 🙂

  88. מרה 24 באפריל 2019 at 20:36

    😍

  89. חיים וטעים 24 באפריל 2019 at 21:31

    🙏🏻🌺

  90. שמואל 25 באפריל 2019 at 12:18

    בבקשה לשלח לי שאת מפרסמת

  91. שרון בכור 25 באפריל 2019 at 22:01

    אשמח לקבל עוד מתכונים

  92. חיים וטעים 26 באפריל 2019 at 15:44

    בשמחה!
    מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  93. חיים וטעים 26 באפריל 2019 at 15:45

    בשמחה 🌺

  94. רבקה 27 באפריל 2019 at 10:01

    אשמח אם תוסיפי אותי לרשימת התפוצה

  95. חיים וטעים 27 באפריל 2019 at 13:25

    נהדר! מוסיפה אותך

  96. דינה אטיאס 27 באפריל 2019 at 17:30

    תודה

  97. חיים וטעים 27 באפריל 2019 at 22:48

    בכיף 💐

  98. דורית 16 במאי 2019 at 19:02

    תודה רבה! נכנס לפנתאון המשפחתי, וכיוון שאני הטבעונית היחידה, זה לא מובן מאליו. כל מתכון שאני מוצאת שכולם אוהבים הוא פשוט ברכה עבורי, תודה

  99. חיים וטעים 16 במאי 2019 at 19:36

    איזו תגובה מרגשת 🤗
    מנה לפנתיאון המשפחתי זה כבוד ענק!
    🍀🍀🍀

השאר תגובה