/, תבשילי ירקות וקטניות/אלו גובי – תבשיל כרובית ותפוחי אדמה מהמטבח ההודי
Print Friendly, PDF & Email

אלו גובי – תבשיל כרובית ותפוחי אדמה מהמטבח ההודי

Print Friendly, PDF & Email

אלו גובי מוכן להגשה

אלו גובי הוא תבשיל כרובית ותפוחי אדמה בקארי צהוב מהמטבח ההודי. במקור זוהי מנה פשוטה מאד: פרחי כרובית וקוביות תפוחי אדמה בתערובת תבלינים טעימה. אנחנו בבית מכינים את המנה עם גרגרי חומוס כדי להעשיר אותה בחלבון. אנחנו לא משתמשים במקרה זה בתערובת קארי מוכנה אלא מכינים אותה בתבשיל עצמו מתבלינים שניתן להשיג בכל חנות, אך מי שרוצהלהשתמש בתבלינים טחונים ובתערובות מוכנות, זה בסדר גמור, ובלבד שיהיו טריים ועזי טעם וריח.

אלו גובי

המרכיבים ל- 4 מנות:

  • 2 כפות שמן נייטרלי (זרעי ענבים או קנולה)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 2 ס”מ ג’ינג’ר קצוץ דק
  • 3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 כרובית יפה מפורקת לפרחים
  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ומסוננים (כ- 1 כוס חומוס יבש)
  • 400 מ”ל (פחית אחת) נוזל קוקוס (נקרא גם חלב קוקוס) עם 5%-7% שומן
  • חופן גדול של עלי כוסברה קצוצים
  • 1 כפית עלי נענע מיובשים
  • 2 עלי דפנה
  • 1 פלפל צ׳ילי קצוץ (אפשר גם להשאיר שלם, לפי הטעם האישי)
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה + 1/2 כפית זרעי כמון + 1/2 כפית זרעי שומר קלויים על מחבת יבשה וטחונים במכתש ועלי או במטחנה*
  • מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:

  1. להכניס לסיר רחב את השמן, הבצל ותפוחי האדמה ולטגן יחד תוך ערבוב למשך 5 דקות. להוסיף פנימה את השום, הצ’ילי והג’ינג’ר ולהמשיך לאדות יחד עוד 2-3 דקות.
  2. במקביל לבשל את פרחי הכרובית במי מלח, חצי בישול (2- 3 דקות אחרי רתיחה) ולסנן.
  3. להוסיף את כל התבלינים והכרובית לסיר עם תפוחי האדמה ולהמשיך לטגן/לאדות מעט תוך כדי ערבוב.
  4. להוסיף את גרגרי החומוס יחד עם  1/2 כוס מים ופחית נוזל קוקוס. לערבב היטב אך בעדינות כדי שהכרובית לא תתרסק ולהביא לרתיחה.
  5. לבשל מכוסה על להבה נמוכה עד שהירקות מתרככים והרוטב מסמיך.
  6. לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך. לערבב ולהגיש עם עלי כוסברה טריים מעל.

תפוחי אדמה ותבלינים כבסיס לאלו גובי

אחרי הוספת הכרובית

הערות וגיוונים:

  • במקום נוזל קוקוס אפשר להשתמש בחצי פחית קרם קוקוס (עם 17%-20% שומן) מדולל ב-3/4 כוס מים.
  • אפשר להחליף את נוזל הקוקוס במים או בציר ירקות, אך הטעם ישתנה בהתאם.
  • אחרי הוספת החומוס אני לא מערבבת יותר את הסיר, אלא מנערת אותו קצת, כדי להימנע ממעיכת הירקות, אך במקומות רבים מגישים את המנה הזו דווקא בצורתה המעוכה ונימוחה, כך שאין כאן חוקים. תעשו מה שמתאים לכם!
  • תבלינים: לא חייבים לטחון את התבלינים, למי שאוהב ניתן להשאיר את הזרעים שלמים. אפשר גם להשתמש בתבלינים טחונים קנויים ואפילו באבקת קארי צהובה (המכילה, בנוסף למרכיבי המתכון, תבלינים נוספים ביניהם חילבה). הכמות הכוללת של אבקות התבלינים היא בין כפית לכף, תלוי כמה מתובל אתם אוהבים את האוכל שלכם. אני ממליצה להתחיל מכמות קטנה ואז להוסיף במידת הצורך.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו  לכן, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen ואני אפרגן לכם בשיתוף ובתיוג חוזר.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון! 

חיים וטעים!

כותב | 2020-11-11T15:13:48+02:00 נובמבר 11th, 2020|דף-הבית, תבשילי ירקות וקטניות|4 תגובות

4 Comments

  1. ברי סנדרס 11 בנובמבר 2020 at 15:20

    היי אורלי,
    טוב שהוספת שאפשר לא לטחון את התבלינים, פחות עבודה.
    נראה טעים…
    תודה לך,
    ברי

  2. חיים וטעים 11 בנובמבר 2020 at 15:34

    היי ברי,
    אנחנו בדרך כלל לא טוחנים, אלא אם זה לילדים או לאורחים, כי לא לכולם מתאים להיתקל בגרגר כוסברה בפה. זה עניין של הרגל וטעם.
    בהצלחה ברי!
    אני מאד נהנית שאת מגיבה לי ומכינה ממתכוניי 💖🌷💖

  3. יוסף עסיס 19 בנובמבר 2020 at 19:45

    השאלה שלי בנוסף ל2 כוסות חומוס עוד כוס חומוס מושרה או מבושל

  4. חיים וטעים 19 בנובמבר 2020 at 19:49

    היי,
    צריך בסך הכל 2 כוסות חומוס מבושל (אותו מכינים מ-1 כוס גרגרים יבשים).
    מקווה שזה ברור.
    בהצלחה!

השאר תגובה