//בולונז טבעוני
Print Friendly, PDF & Email

בולונז טבעוני

Print Friendly, PDF & Email

בולונז סויה על ספגטי

שילוב המרכיבים ברוטב בולונז יוצר לנו בפה את הטעם החמישי המכונה “אוממי”, מילה המקבילה ביפנית ל- WOW, מה שגורם לנו לרצות לאכול מזה עוד ועוד. לא אחת נשאלת השאלה האם ניתן להגיע לעומק הטעמים הזה גם בגירסה הטבעונית? ובכן, ברור לכם שאם אני מעלה את זה לבלוג אז התשובה היא בהחלט כן! זהו  במתכון מופלא שמניב ספגטי בולונז טבעוני בטעם מושלם! שגם ילדים מתים עליו.

מה יש ברוטב? שילוב של עגבניות, סלרי, גזר, בצל, יין ושבבי סויה מטופלים* אותם אני מבשלת בסבלנות עד לקבלת הטעם העמוק. לא לברוח! אם אתם ממהרים אפשר גם להסתפק בבישול קצר, אך הטעם יהיה שונה במקצת.

מבחינת הטעם – להתעלף! כולם אצלי ליקקו את הצלחות. בנוסף לכך, פסטה בולונז מהווה ארוחה שלמה ומאוזנת עשירה בחלבונים, עם מעט שומנים ופחמיחות משביעות שהגוף צריך. אם מכינים עם פסטה ללא גלוטן, או פסטה מחיטה מלאה או פסטה עשירה בחלבון, זה רווח תזונתי נקי!

בולונז טבעוני

המרכיבים ל- 6 מנות

  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 5 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 4 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
  • 200 גרם שבבי סויה מטופלים* במוסבר בהערות (100 גרם שבבי סויה יבשים)
  • 1 כוס יין אדום**
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 400 גרם עגבניות קלופות וחתוכות (אפשר מקופסה)
  • 3 עלי דפנה
  • 5 כדורי פלפל אנגלי
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית סוכר או סילאן (לא חובה)
  • 1/2 כפית נענע מיובשת (לא חובה)
  • קורט הל (לא חובה)
  • קורט קינמון
  • 1 כפית מלח
  • פלפל גרוס בנדיבות
  • 2 כפות שמן זית איכותי (או שמן נייטרלי כגון שמן זרעי ענבים)

אופן ההכנה:

  1. לאדות / לטגן את הבצל בשמן במחבת עמוקה נון-סטיק עד לשקיפות והתחלת הזהבה, להוסיף את השום, הסלרי והגזר ולהמשיך לאדות תוך כדי ערבוב למשך 3-4 דקות. להוסיף את שבבי הסויה המטופלים ולערבב במשך דקה נוספת. להוסיף את היין ב-4 פעימות, בכל פעם רבע כוס וערבוב כך שהוא נספג בתערובת והאלכוהול מתנדף.
  2. להוסיף רסק עגבניות ופפריקה, ולערבב תוך צריבה לפתיחת טעמים.
  3. להכניס את העגבניות החתוכות יחד עם כוס מים רותחים וכן את שאר התבלינים שבחרתם להוסיף, להביא לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה. לבשל את הרוטב לפחות שעה. מדי פעם כדאי לבדוק שלא חסרים נוזלים. במידה וכן, ניתן להוסיף מעט מים רותחים. לטעום, לתקן תיבול במידת הצורך, ולהגיש עם פסטה או אורז (אני מתה על השילוב של רוטב בולונז עם אורז. שששש אל תגלו לאף אחד, אבל גם בפיתה זה טעים. 😜😉)
בולונז סויה לפני הוספת העגבניות

בולונז טבעוני – לפני הוספת העגבניות

 

בולונז סויה אחרי הוספת העגבניות

בולונז טבעוני – אחרי הוספת העגבניות

הערות:

* שבבי סויה מטופלים הם פתיתי סויה, עשירים בחלבון, אותם יש להשרות כחצי שעה במים רותחים, לסנן ולסחוט היטב. למשקיענים מטיבי לכת (או לסת) אני ממליצה לייבש את הפתיתים אחרי הסחיטה ע”ג מחבת עם מעט שמן, עד לקבלת פירורים דקים כמו שעושים עם בשר טחון. אני נוהגת להכין כמות גדולה, לחלק למנות, לרשום תאריך ולהקפיא. ואז, להפשיר כל פעם מנה ולהשתמש בה.

**אם המתכון מיועד לילדים, ניתן להפחית את כמות היין ל- 1/2 כוס. בכל מקרה יש לאדות את התערובת עד להתנדפות האלכוהול כך שהמתכון מתאים גם לילדים.

***ניתן להוסיף לפני ההגשה כפית שמרי בירה לכל מנה.

 .
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שיהיה מובן וברור לכולם. לכן, תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

.

בתיאבון!

חיים וטעים!

כותב | 2020-09-16T13:56:30+03:00 אוגוסט 4th, 2020|פסטה ואורז|0 תגובות

השאר תגובה