Print Friendly, PDF & Email

בוריטו טבעוני

Print Friendly, PDF & Email
.
בוריטו הוא אוכל רחוב מהמטבח המקסיקני. מנה שבה מעמיסים את כל הארוחה על טורטיה, מגלגלים ואוכלים תוך כדי נזילות מכל הכיוונים.
מה מכניסים? תבשיל שעועית פיקנטי שמהווה כאן את "המנה העיקרית", המשביעה ומלאת החלבון, אורז (מאד משביע ומוסיף דגן למנה), ירקות טריים וכמובן, אי אפשר בלי רטבים שאוהבים.
היות וזה אוכל רחוב, הבוריטו אינו מנה מוקפדת, כך שניתן להוסיף או להחסיר מרכיבים לפי מה שיש בבית ולפי מה שאוהבים. אגב, אין מה לדבר על לחצות את הבוריטו באמצע ולהגיש במגש מפונפן. זה אוכל רחוב, לא אוכלים אותו עם מזלג וסכין. אלא בעמידה תוך כדי שהכל נוזל לצדדים. מבחינה זו, תחשבו על פלאפל.
זה המקום להגיד: הכינו את המפיות ומסירי הכתמים… 
.

בוריטו טבעוני

המרכיבים להכנת 4 טורטיות גדולות
.
תבשיל שעועית ברוטב עגבניות:
500 גרם שעועית אדומה מבושלת ומסוננת (המשקל לאחר בישול)
400 גרם עגבניות מרוסקות
1 בצל קצוץ דק
1-2 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל חליפיניו (או צ'ילי) קצוץ דק
עלים מ- 4-5 ענפי כוסברה (או פטרוזיליה למי שלא אוהב)
מלח, פלפל
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1 כפית מיץ לימון
שמן זית לטיגון
אופציונלי: 1/2 כוס גרגרי תירס לא ממותקים
.
להרכבה וגלגול:
4 טורטיות גדולות
כוס אורז מבושל (מלא, אדום, או עגול – חשוב שיהיה קצת דביק)
2 עגבניות בשלות פרוסות דק
1 פלפל חריף ירוק פרוס דק (או פחות, לפי הטעם)
1-2 אבוקדו פרוסים לאורך
עלי חסה או כל עלה אחר שאוהבים
1 לימון חצוי
עלי כוסברה (לפי הטעם)
טבעות בצל ירוק או קוביות בצל סגול
רטבים לפי הטעם וההעדפה האישית…
.
בוריטו טבעוני 2
.

אופן ההכנה:

הכנת תבשיל השעועית:
לטגן ב-2 כפות שמן את הבצל במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב. להוסיף שום ופלפל ירוק. לערבב ולטגן עוד דקה. להוסיף את השעועית, העגבניות המרוסקות והתבלינים. להביא לרתיחה ולבשל על להבה בינונית כ-10 דקות עד לאיחוד טעמים. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך. להוסיף את גרגרי התירס (אם החלטתם לשלבם), לערבב ולבשל 2-3 דקות. להניח את התבשיל בצד.
.
הרכבת המנה:
לחמם טורטייה על מחבת יבשה, 2 דקות מכל צד.
למרוח עליה 2-3 כפות אורז, תוך השארת שוליים ריקים מסביב. להניח מעל 1/4 מתבשיל השעועית ולפזר ירקות שאוהבים: עגבניות, חסה, פלפל חריף, כוסברה, בצל ואבוקדו. . לקפל את החלק התחתון על המלית ואז לגלגל מימין לשמאל (או משמאל לימין – באוכל אין פוליטיקה)  לקבלת רול הדוק.
זה כל כך טעים, שתקחו בחשבון לפחות 2 בוריטו לאדם! כן, כן. אני מודה באשמה. טרפתי 2 בוריטו(ס).
.
הבעיה במנה הזו היא שהיא לא מצטלמת יפה… (תודה לבעלי, דוגמן הידיים המופלא) אבל זה עומד ביחס הפוך לעושר הטעמים והכיף שבאכילתה.
.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!
.
בוריטו טבעוני 1

2 Comments

  1. רויטל 17 במרץ 2019 at 20:22

    נראה מעולה!! אכין…תודה!

  2. חיים וטעים 17 במרץ 2019 at 20:26

    בהצלחה ובתיאבון 🌶🍅🌯🍀

השאר תגובה