בוריטו טבעוני

בוריטו מוכן
בוריטו טבעוני הוא אוכל רחוב מהמטבח המקסיקני. זו מנה שבה מעמיסים את כל הארוחה על טורטיה, מגלגלים ואוכלים תוך כדי נזילות מכל הכיוונים.
מה מכניסים? תבשיל שעועית פיקנטי שמהווה כאן את "המנה העיקרית", המשביעה ומלאת החלבון, אורז (מאד משביע ומוסיף דגן למנה), ירקות טריים וכמובן, אי אפשר בלי רטבים שאוהבים.
היות וזה אוכל רחוב, הבוריטו אינו מנה מוקפדת, כך שניתן להוסיף או להחסיר מרכיבים לפי מה שיש בבית ולפי מה שאוהבים. אגב, אין מה לדבר על לחצות את הבוריטו באמצע ולהגיש במגש מפונפן. זה אוכל רחוב, לא אוכלים אותו עם מזלג וסכין. אלא בעמידה תוך כדי שהכל נוזל לצדדים. מבחינה זו, תחשבו על פלאפל.
זה המקום להגיד: הכינו את המפיות ואת מסירי הכתמים.

בוריטו טבעוני

המרכיבים להכנת 4 בוריטו טבעוני בטורטיות גדולות

תבשיל שעועית ברוטב עגבניות:

  • 500 גרם שעועית אדומה מבושלת ומסוננת (המשקל לאחר בישול)
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1-2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 פלפל חליפיניו (או צ'ילי) קצוץ דק
  • עלים מ- 4-5 ענפי כוסברה (או פטרוזיליה למי שלא אוהב)
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • שמן זית לטיגון
  • אופציונלי: 1/2 כוס גרגרי תירס לא ממותקים

להרכבה וגלגול הבוריטו:

  • 4 טורטיות גדולות – ניתן להשתמש בטורטיות כוסמת ללא גלוטן שמכינים בקלות לפי המתכון בבלוג.
  • כוס אורז מבושל (מלא, אדום, או עגול – חשוב שיהיה קצת דביק)
  • 2 עגבניות בשלות פרוסות דק
  • 1 פלפל חריף ירוק פרוס דק (או פחות, לפי הטעם)
  • 1-2 אבוקדו פרוסים לאורך
  • עלי חסה או כל עלה אחר שאוהבים
  • 1 לימון חצוי
  • עלי כוסברה (לפי הטעם)
  • טבעות בצל ירוק או קוביות בצל סגול
  • רטבים לפי הטעם וההעדפה האישית
בוריטו טבעוני 2

אופן ההכנה:

הכנת תבשיל השעועית:

  1. לטגן ב-2 כפות שמן את הבצל במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  2. להוסיף שום ופלפל ירוק, לערבב ולטגן עוד דקה.
  3. להוסיף את השעועית, העגבניות המרוסקות והתבלינים, להביא לרתיחה ולבשל על להבה בינונית כ-10 דקות עד לאיחוד טעמים. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
  4. להוסיף את גרגרי התירס (אם החלטתם לשלבם), לערבב ולבשל 2-3 דקות. להניח את התבשיל בצד.

הרכבת המנה:

  1. לחמם טורטייה על מחבת יבשה, 2 דקות מכל צד.
  2. למרוח עליה 2-3 כפות אורז, תוך השארת שוליים ריקים מסביב. להניח מעל 1/4 מתבשיל השעועית ולפזר ירקות שאוהבים: עגבניות, חסה, פלפל חריף, כוסברה, בצל ואבוקדו. . לקפל את החלק התחתון על המלית ואז לגלגל מימין לשמאל (או משמאל לימין – באוכל אין פוליטיקה)  לקבלת רול הדוק.
  3. זה כל כך טעים, שתקחו בחשבון לפחות 2 בוריטו לאדם! כן, כן. אני מודה באשמה. טרפתי 2 בוריטו(ס).
  4. הבעיה במנה הזו היא שהיא לא מצטלמת יפה (תודה לבעלי, דוגמן הידיים המופלא) אבל זה עומד ביחס הפוך לעושר הטעמים והכיף שבאכילתה.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

ספרו לי: הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ואל תשכחו לתייג אותי @orlycohen זה כל כך משמח אותי לראות את התוצרים שלכם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

מנות מקסיקניות נוספות: צ'ילי סין קרנה, סלט מקסיקני

בתיאבון!
חיים וטעים!
בוריטו טבעוני 1

10 תגובות

  1. רויטל 17/03/2019 בשעה 20:22

    נראה מעולה!! אכין…תודה!

  2. חיים וטעים 17/03/2019 בשעה 20:26

    בהצלחה ובתיאבון

  3. סיגל רותם 02/05/2019 בשעה 09:24

    חזקי בדרכך. מאוד נעים לטייל בין המתכונים

  4. חיים וטעים 02/05/2019 בשעה 12:23

    תודה רבה סיגל. ריגשת אותי

  5. אל נתן 05/01/2020 בשעה 19:54

    נשארו קצת נוזלים בתערובת אז הוספתי 3-4 כפות שבבי סויה לספיגת הנוזלים, יצא מעולה!
    תודה רבה!

  6. חיים וטעים 05/01/2020 בשעה 19:59

    פתרון מעולה ועשיר בחלבון

  7. אורית 12/05/2020 בשעה 14:23

    הי אורלי, מה אפשר לשים במקום האורז?
    תודה!

  8. חיים וטעים 12/05/2020 בשעה 14:39

    היי אורית,
    לפעמים אני מכינה פשוט בלי אורז. גם בלי אורז זה מעולה!

  9. טטטא 15/09/2022 בשעה 20:07

    המלצה מעולה (של הבן שלי) למרוח לאבנה למטה! יצא מושלם!!!

  10. חיים וטעים 15/09/2022 בשעה 20:28

    תודה על הטיפ!

השאר תגובה