חציל מאודה אסייתי

חציל מאודה אסייתי 2

מנה אסייתית שטעמתי לראשונה לפני שנים רבות במסעדת יין-יאנג של אהרוני ברחוב רוטשילד. בימים שישראל אהרוני היה עדיין גדול מימדים, לבש מעין קימונו או בגד אסייתי דומה והגיש בעצמו את האוכל. אני מתגעגעת לימים האלו, כשהיינו צעירים ויפים

בכל מקרה התאהבנו במנה ובכל הזדמנות שהיא הופיעה בתפריט, של מסעדה אסייתית, הזמנו אותה. לאחרונה החלטתי לנסות להגיע לטעם המופלא הזה, במיוחד לאור זה שהשגתי חצילים מאורכים, נטולי גרעינים. זה חשוב במנה הזו במיוחד.

כמה מילים על חציל*

החציל היא פרי (מבחינה בוטנית) השייך למשפחת הסולניים יחד עם פלפל, עגבניה ותפוח אדמה. מבחינת החלוקה לירקות ב-5 צבעים, החציל שייך לירקות הסגולים, מה שמצביע על כך שהוא מכיל כמות יפה של נוגדי חמצון (חלקם בקליפה) המסייעים בשמירה על הגוף מפני מחלות הקשורות ברדיקלים חופשיים, כגון: מספר סוגים של סרטן, מניעת מחלות לב, הזדקנות תאים ועוד. הסיבים התזונתיים שבחציל מעניקים תחושת שובע, עוזרים לפעילות תקינה של מערכת העיכול  ומסייעים לסלק מהגוף עודפי כולסטרול. החציל עשיר בוויטמינים ממשפחת B,C, K ומינרלים חשובים כגון: אשלגן, סידן וברזל.

החציל דל קלוריות, וכדאי לשלבו בדיאטות, כמובן, שרק במנות שבהן החציל לא ספוג בשמן. במנה זו אין שמן, למעט כפית של שמן שומשום ברוטב המשמש במקרה זה כתבלין. מבחינה זו ניתן לוותר עליו, אולם כמה טיפות של שמן בכל זאת נחוצות כדי לאפשר לגוף לספוג את מרב הערכים התזונתיים.

חציל מאודה אסייתי

המרכיבים ל- 4 מנות:

  • 2 חצילים מאורכים וקלים (עם כמה שפחות גרעינים)

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב סויה (ללא גלוטן למי שמקפיד)
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר על פומפיה דקה
  • 1-2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק (אפשר יותר או פחות, בהתאם לטעם האישי)

להגשה:

  • 3-4 בצל ירוק קצוץ דק

חציל מאודה אסייתי שלם ומקולף

אופן הכנת חציל מאודה אסייתי:

  1. לקלוף את החצילים ולחצות אותם לאורכם. אם השגתם חציל תאילנדי/סיני מאורך ודק, בעל קליפה דקה, אין צורך לקלף את החציל.
  2. להניח את החצילים, עם החלק החתוך כלפי מטה, בסיר אידוי או על מניפת אידוי מעל סיר עם מים רותחים.
  3. לחרוץ כמה חריצים לאורך החציל ולאדות עד לריכוך, בערך 15-20 דקות. החציל צריך להיות חדיר בקלות לסכין אך יציב ולא סמרטוטי.
  4. לצנן לטמפרטורת החדר ולחתוך את החצילים לאצבעות בעובי בינוני, ולהעביר לכלי אחסון (נניח פיירקס).
  5. לערבב את כל מרכיבי הרוטב ולצקת מעל החצילים.
  6. מכניסים למקרר לאיחוד והעמקת טעמים למשך לילה או לפחות כמה שעות.
  7. לפני ההגשה מפזרים מעל החצילים בצל ירוק קצוץ.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט, לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי ואל תשכחו לתייג אותי @orlycohen

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

קוראים יקרים: החציל אינו מומלץ למי שנמצא בסיכון לאבנים בכליות. כמו כן, כל האמירות שמופיעות לעיל מתייחסות לאנשים שאין להם הגבלה או מגבלה באכילת חצילים, שום או כל מרכיב אחר במתכון. אין לראות במידע הכלול בפוסט זה משום ייעוץ רפואי או תזונתי או תחליף לייעוץ מקצועי, אישי, ספציפי המתחשב בצרכיו ובנתוניו האישיים של כל משתמש.  בכל ספק או שאלה מומלץ להתייעץ עם רופא.


אהבתם? שתפו חברים!

  1. Tamar 23/09/2018 בשעה 11:03

    תודה על עוד מתכון מנצח

  2. חיים וטעים 23/09/2018 בשעה 11:40

    תודה רבה תמר! איזה כיף לקרוא

  3. ענת ליבביץ 25/09/2018 בשעה 13:33

    לא היה לי חומץ אורז – שמתי חצי מיץ לימון חצי בלסמי. יצא מאוד טעים, וזה רק בשלב שלפני המקרר…
    תודה על המתכון! הולכת לחטט לך באתר…

  4. חיים וטעים 25/09/2018 בשעה 18:45

    תודה רבה ענת,
    שמחה לקרוא ?
    חיטוט נעים

  5. רות 13/10/2018 בשעה 21:16

    גם לי אין חומץ אורז אקבל את העיצה על בלסמי ולימון…אפשר לאפות בתנור במקום לאדות? אני נהנית מאד מהאתר.

  6. חיים וטעים 13/10/2018 בשעה 21:48

    היי רות,
    אני שמחה שאת אוהבת את האתר ?
    מטרת האידוי היא לבשל את החציל תוך שמירה על צורתו. בתנור, לצערי, לא תתקבל אותה תוצאה.

  7. יוחאי 13/01/2019 בשעה 08:41

    מתכון מעולה
    מת על חצילים.
    תודה.
    ?

  8. חיים וטעים 13/01/2019 בשעה 13:10

    תודה רבה על התגובה המהממת שלך, יוחאי
    גם אני אוהבת מאד חצילים
    ???

  9. אביגיל 03/02/2019 בשעה 13:25

    הולכת לנסות. אוהבת חצילים ואני תמיד אופה אותם כי לא אוהבת מטוגן האפשרות של אידוי – אפשרות שלא ניסיתי.

  10. חיים וטעים 03/02/2019 בשעה 13:44

    בהצלחה ובתיאבון ?

  11. כרמלה אתגר 25/04/2019 בשעה 06:18

    הכנתי, והרוטב לא נראה לי מאוזן בטעמים שלו. התכוונת במקרה לחומץ אורז מתובל ולא לחומץ אורז רגיל? תודה.

  12. חיים וטעים 25/04/2019 בשעה 07:32

    התכוונתי לחומץ אורז רגיל.
    כפי שנכתב, הטעמים מתפתחים בשהיה במקרר למשך לילה. האם טעמת את החציל אחרי לילה ברוטב?
    בכל מקרה את מוזמנת להתאים את התיבול להעדפותיך

  13. טל 20/02/2020 בשעה 14:19

    תודה על המתכון! נראה טעים מאוד. אנסה בקרוב.

  14. חיים וטעים 20/02/2020 בשעה 18:28

    תודה רבה ?
    שיהיה בהצלחה ובתיאבון

השאר תגובה