Print Friendly, PDF & Email

חציל מאודה אסייתי

Print Friendly, PDF & Email

חציל מאודה אסייתי 2

.

מנה אסייתית שטעמתי לראשונה לפני שנים רבות במסעדת יין-יאנג של אהרוני ברחוב רוטשילד. בימים שישראל אהרוני היה עדיין גדול מימדים, לבש מעין קימונו או בגד אסייתי דומה והגיש בעצמו את האוכל. אני מתגעגעת לימים האלו, כשהיינו צעירים ויפים

בכל מקרה התאהבנו במנה ובכל הזדמנות שהיא הופיעה בתפריט, של מסעדה אסייתית, הזמנו אותה. לאחרונה החלטתי לנסות להגיע לטעם המופלא הזה, במיוחד לאור זה שהשגתי חצילים מאורכים, נטולי גרעינים. זה חשוב במנה הזו במיוחד.

כמה מילים על חציל*

החציל היא פרי (מבחינה בוטנית) השייך למשפחת הסולניים יחד עם פלפל, עגבניה ותפוח אדמה. מבחינת החלוקה לירקות ב-5 צבעים, החציל שייך לירקות הסגולים, מה שמצביע על כך שהוא מכיל כמות יפה של נוגדי חמצון (חלקם בקליפה) המסייעים בשמירה על הגוף מפני מחלות הקשורות ברדיקלים חופשיים, כגון: מספר סוגים של סרטן, מניעת מחלות לב, הזדקנות תאים ועוד. הסיבים התזונתיים שבחציל מעניקים תחושת שובע, עוזרים לפעילות תקינה של מערכת העיכול  ומסייעים לסלק מהגוף עודפי כולסטרול. החציל עשיר בוויטמינים ממשפחת B,C, K ומינרלים חשובים כגון: אשלגן, סידן וברזל.

החציל דל קלוריות, וכדאי לשלבו בדיאטות, כמובן, שרק במנות שבהן החציל לא ספוג בשמן. במנה זו אין שמן, למעט כפית של שמן שומשום ברוטב המשמש במקרה זה כתבלין. מבחינה זו ניתן לוותר עליו, אולם כמה טיפות של שמן בכל זאת נחוצות כדי לאפשר לגוף לספוג את מרב הערכים התזונתיים.

חציל מאודה אסייתי

המרכיבים ל- 4 מנות:

2 חצילים מאורכים וקלים (עם כמה שפחות גרעינים)

לרוטב:

4 כפות רוטב סויה (ללא גלוטן למי שמקפיד)

2 כפות חומץ אורז

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר על פומפיה דקה

1-2 שיני שום קצוצות דק

1 כפית שמן שומשום

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק (אפשר יותר או פחות, בהתאם לטעם האישי)

להגשה:

3-4 בצל ירוק קצוץ דק

.

חציל מאודה אסייתי שלם ומקולף

אופן ההכנה:

לקלוף את החצילים ולחצות אותם לאורכם. אם השגתם חציל תאילנדי/סיני מאורך ודק, בעל קליפה דקה, אין צורך לקלף את החציל.

להניח את החצילים, עם החלק החתוך כלפי מטה, בסיר אידוי או על מניפת אידוי מעל סיר עם מים רותחים.

לחרוץ כמה חריצים לאורך החציל ולאדות עד לריכוך, בערך 15-20 דקות. החציל צריך להיות חדיר בקלות לסכין אך יציב ולא סמרטוטי.

לצנן לטמפרטורת החדר ולחתוך את החצילים לאצבעות בעובי בינוני, ולהעביר לכלי אחסון (נניח פיירקס).

לערבב את כל מרכיבי הרוטב ולצקת מעל החצילים.

מכניסים למקרר לאיחוד והעמקת טעמים למשך לילה או לפחות כמה שעות.

לפני ההגשה מפזרים מעל החצילים בצל ירוק קצוץ.

 

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט.
לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. 
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

קוראים יקרים: החציל אינו מומלץ למי שנמצא בסיכון לאבנים בכליות. כמו כן, כל האמירות שמופיעות לעיל מתייחסות לאנשים שאין להם הגבלה או מגבלה באכילת חצילים, שום או כל מרכיב אחר במתכון. אין לראות במידע הכלול בפוסט זה משום ייעוץ רפואי או תזונתי או תחליף לייעוץ מקצועי, אישי, ספציפי המתחשב בצרכיו ובנתוניו האישיים של כל משתמש.  בכל ספק או שאלה מומלץ להתייעץ עם רופא.

10 Comments

  1. Tamar 23 בספטמבר 2018 at 11:03

    תודה על עוד מתכון מנצח

  2. חיים וטעים 23 בספטמבר 2018 at 11:40

    תודה רבה תמר! איזה כיף לקרוא

  3. ענת ליבביץ 25 בספטמבר 2018 at 13:33

    לא היה לי חומץ אורז – שמתי חצי מיץ לימון חצי בלסמי. יצא מאוד טעים, וזה רק בשלב שלפני המקרר…
    תודה על המתכון! הולכת לחטט לך באתר…

  4. חיים וטעים 25 בספטמבר 2018 at 18:45

    תודה רבה ענת,
    שמחה לקרוא 😊
    חיטוט נעים

  5. רות 13 באוקטובר 2018 at 21:16

    גם לי אין חומץ אורז אקבל את העיצה על בלסמי ולימון…אפשר לאפות בתנור במקום לאדות? אני נהנית מאד מהאתר.

  6. חיים וטעים 13 באוקטובר 2018 at 21:48

    היי רות,
    אני שמחה שאת אוהבת את האתר 🤗
    מטרת האידוי היא לבשל את החציל תוך שמירה על צורתו. בתנור, לצערי, לא תתקבל אותה תוצאה.

  7. יוחאי 13 בינואר 2019 at 08:41

    מתכון מעולה
    מת על חצילים.
    תודה.
    😍

  8. חיים וטעים 13 בינואר 2019 at 13:10

    תודה רבה על התגובה המהממת שלך, יוחאי
    גם אני אוהבת מאד חצילים
    🍆🍆🍆

  9. אביגיל 3 בפברואר 2019 at 13:25

    הולכת לנסות. אוהבת חצילים ואני תמיד אופה אותם כי לא אוהבת מטוגן האפשרות של אידוי – אפשרות שלא ניסיתי.

  10. חיים וטעים 3 בפברואר 2019 at 13:44

    בהצלחה ובתיאבון 🍆

השאר תגובה