/, חגים ואירועים/לקט מתכוני חנוכה

לקט מתכוני חנוכה

אם גם אתם מחפשים מה להכין לאכול בכל אחד משמונת ימי החנוכה, הכנתי לקט מתכוני חנוכה מהבלוג. נכון שאין בו סופגניות (את זה כבר בטח מיציתם, ואני הצלחתי להתחמק נכון לרגע זה ?), אך יש בו כמה סוגי לביבות, פנקייקס מעולים ומאפים שווים שרובם גם מזינים. כל המתכונים בלקט זה הינם פרווה, ללא ביצים וללא מוצרים מהחי, כך שהוא מתאים לצמחונים, טבעונים, אלרגים ושומרי כשרות. חלקם גם ללא גלוטן, או ניתנים להמרה לל"ג בקלות יחסית.

כידוע לכולם, חנוכה הוא חג האורים והסביבונים (שירת מעוז צור, וחלוקת דמי חנוכה), אך לא פחות מכך הוא גם חג הטיגונים – כזכר לנס פח השמן; ואכן, בילדותי כל הדלקת נר לוותה בלביבה או בסופגנייה, מטוגנים כמובן.

כיום, אין סיכוי שזה היה קורה אצלנו. אמנם זו מסורת, אך איזונים ומינונים זה חשוב בעיני. לכן במתכונים שבלקט זה יש מנות אפויות, שמשלבות שלל ירקות וחלבון, ויש גם מנות מטוגנות (במעט שמן).

לקט מתכוני חנוכה

לביבות בטטה כמו אצל אורנה ואלה הן חובה אצלנו.

לביבות בטטה טבעוניות עם רוטב

לביבות תירס שילדים עפים עליהן ומכינים בקלי קלות.

לביבות תירס טבעוניות 2

קציצות פראסה / לביבות כרישה שבקושי מצליחות להגיע לשולחן (כי הן נחטפות ישר מהתבנית)

לביבות כרישה עם לאבנה

לביבת ירק ענקית – שכולם יתלהבו ממנה!

לביבות טבעוניות אפויות 3

גוז׳למה – לחם מחבת מהמטבח הטורקי במילוי תרד גבינתי

גוזלמה טבעוני עם ירקות

לחמניות ממולאות שאצלנו קוראים להן "לחמניות הפתעה" מה שהופך אותן לנחשקות ע"י הילדים.

לחמניות ממולאות בירקות מוקפצים

פטאייר – מאפה ממולא מטריף(!) מהמטבח הערבי

פטאייר 3

פנקייק – עם או בלי פירות יער

פנקייק טבעוני בצלחת הגשה

בלינצ׳ס שבולת שועל ובננה – שניתן להכין גם כלביבות עם בננה מקורמלת בצד.

בלינצ'ס שיבולת שועל ובננה 1

פילו ממולא בתרד מעין אגרול אפוי

פילו ממולא בתרד

מאפה בצק עלים עם חצילים מעושנים

מאפה בצק עלים ממולא בצלחת

מאפה בצק עלים עם תפוחים – להלן "תפוחים בריבוע"

תפוחים בריבוע - ריבועי בצק עלים עם תפוחים ואבקת סוכר

מעמולים ריחניים בתילוי תמרים – שאי אפשר לעמוד בפניהם

מעמול טבעוני בתבנית אחרי אפייה

יש בבלוג עוד מאפים שיכולים להפוך את החג לעוד יותר שמח! עוגות, לחם ממולא, חלה ממולאת, גלילות תמרים, וגם ממרחים וסלטים שונים להשלמת הארוחה. מוזמנים לגלוש ולהתרשם.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. 

הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי שם orlycohen@. כמובן שאתם מוזמנים לעקוב אחרי שם: https://www.instagram.com/orlycohen/.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

.

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

 

אהבתם? שתפו חברים!

  1. גלי 04/12/2021 בשעה 10:05

    מתכונים מעולים

  2. חיים וטעים 04/12/2021 בשעה 13:23

    תודה רבה גלי ???????

השאר תגובה