/, מרקים/מרק אפונה
Print Friendly, PDF & Email

מרק אפונה

Print Friendly, PDF & Email
מרק אפונה וקרוטונים
.
מרק אפונה קרמי ונמס בפה הוא הפתרון האולטימטיבי שלי ללוחמה בקור. זהו, למעשה, מרק האפונה שאמא שלי הכינה לי כשהייתי צעירה וחזרתי בשעות הערב מהאוניברסיטה (כן, כן, ככה זה כשיש 6 שעות מעבדה ביום!). כמה כיף לחזור הביתה מהגשם, הרוח והקור, להניח את המטריה, לנער את טיפות הגשם מהשיער והמעיל ולעבור לנעלי בית מחממות כשבמטבח מחכה לי צלחת מהבילה של מרק ירוק סמיך, מזין, משביע ומלא טעם.
וכיום? מרק אפונה הוא אחד המרקים המועדפים עלינו, שמתאים לנו בול לימות החורף.
האפונה במרק מהווה מקור טוב לחלבון ויחד עם שאר המרכיבים מתקבלת ארוחה מאוזנת ומחממת שמזמנת את כל בני המשפחה אל השולחן.

מרק אפונה

המרכיבים:
500 גרם אפונה ירוקה יבשה חצויה
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים מגוררים על פומפיה גסה
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
3 שיני שום (או ענף שום ירוק)
1-1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
1 כפית זרעי כמון
1/4 כפית כורכום
2-3 כפות שמן זית
להגשה
קרוטונים (עדיף תוצרת בית)
פלחי לימון, למי שאוהב
עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
  1. לאדות את הבצל, הגזר, הסלרי והשום בשמן זית, תוך כדי ערבוב, במשך 3-4 דקות.
  2. להוסיף את האפונה, זרעי הכמון והכורכום, לכסות במים + כוס נוספת של מים, כך שגובה הנוזל יהיה כ-3-4 ס״מ מעל לתכולת הסיר.
  3. להביא לרתיחה, להעביר ללהבה נמוכה ולבשל עד לריכוך הירקות והתפרקות האפונה. זה אמור לקחת כשעה, אך לעיתים יכול לקחת יותר, תלוי באיכות ובטריות האפונה.
  4. לתבל במלח ובפלפל גרוס ולטחון את המרק בבלנדר מוט למרקם קרמי.
  5. להגיש עם קרוטונים טובים, פלחי לימון ופטרוזיליה.

מתכוני מרק נוספים של חיים וטעים: מרק כתום מושלם, מרק עדשים בתיבול הודי כמו בג'רף, מרק עגבניות בורגול ועדשים (ששבר את הרשת)

מרק אפונה בכלי סגור

הערות וגיוונים:

  • היות והאפונה חצויה ואין לה קליפה, אין צורך בהשרייה מוקדמת.
  • אפשר להשתמש בכמון טחון במקום בזרעים. במקרה כזה יש לשים 1/2 כפית אבקת כמון.
  • ניתן לשלב במרק גם אפונה צהובה.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@. 

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!
כותב | 2021-11-22T13:24:58+02:00 נובמבר 22nd, 2021|דף-הבית, מרקים|10 תגובות

10 Comments

  1. ליאל 24 בנובמבר 2021 at 20:04

    500 גר אפונה לא גורם למרק סמיך מידיי ?

  2. חיים וטעים 24 בנובמבר 2021 at 21:16

    יוצא מרק גדול. אם זה סמיך לך מדי, אפשר להוסיף מעט מים רותחים

  3. ברכה טנא 25 בנובמבר 2021 at 12:11

    מעוניינת לקבל מתכונים

  4. חיים וטעים 25 בנובמבר 2021 at 13:00

    נהדר! אני מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.

  5. חן 25 בנובמבר 2021 at 18:24

    היי הכל נראה טעים באתר! מדוע אין אפשרות לשתף גם בוואטצאפ?

  6. היא-לי 25 בנובמבר 2021 at 18:57

    מרק אליפות

  7. חיים וטעים 25 בנובמבר 2021 at 18:59

    תודה רבה חן!
    לא הבנתי את שאלתך. תוכלי לתת לי דוגמה?

  8. חיים וטעים 25 בנובמבר 2021 at 19:00

    תודה רבה היא-לי

  9. יהודית פריי 28 בנובמבר 2021 at 15:19

    אני מכינה בעקרון אותו דבר, אבל בשני סירים ומרסקת רק את האפונה ומערבבת בין שניהם. אני אוהבת שיש נקודות של הגזר והבצל במרק

  10. חיים וטעים 28 בנובמבר 2021 at 15:22

    תודה יהודית. נתת רעיון ממש טוב למי שאוהב שילוב של טחון ולא טחון במרק שלו.

השאר תגובה