Print Friendly, PDF & Email

פסטה פרימוורה

Print Friendly, PDF & Email

פסטה פרימוורה מוכנה בצלחת

האביב הוא העונה החביבה עלי. הטבע מתחדש, המון ניצנים ופרחים על העצים, מתחילים לראות את פירות הקיץ ויש מבחר ענק של ירקות, והשנה במיוחד! כמו שכתבו כבר הרבה לפני "האנשים בהסגר והטבע מתעורר".
בעונה הזו, לאחר כשמסיימים עם המנות הכבדות: תבשילי הקדירה, המרקים והחמין שמאפיינים כל כך את החורף, מתחילים לחפש רעיונות למנות קלילות, להכנה מהירה, ללא בישול ארוך וקלות לעיכול. האיטלקים פתרו את הסוגיה. הם מכינים פסטה פרימוורה.

פירוש המילה פרימוורה באיטלקית זה אביב. בדיוק מה שאנו מחפשים! זוהי מנה בעלת גבולות גזרה מאד רחבים. כלומר, פסטה פרימוורה איננה מנה בעלת מתכון מדוייק אחד, כמו הרבה מנות איטלקיות אחרות. היא למעשה מנה מהירת הכנה של פסטה עם ירקות אביביים טריים וצבעוניים וכל אחד יכול לקחת את זה לכיוון שלו. כך שניתן להשתמש במגוון של ירקות ירוקים טריים: אפונה, שעועית ירוקה, אספרגוס, תרד וברוקולי, אליהם נוסיף פלפלים צבעוניים, קישואים בכל הצבעים, שומר, שום טרי, עגבניות שרי ועוד.

פסטה פרימוורה מתאימה מאד לארוחת שבועות, שהפך כבר מזמן לחג הפסטה.

הפעם השתמשתי בטבעות פסטה ענקיות שנקראות ״קלמרטה״, שבישלתי בהתאם להוראות ההכנה והוספתי למחבת הירקות. איזה יופי זה יצא! והטעם… אביב באיטליה! (מותר לחלום קצת, אם לא לטוס, לפחות לדמיין).

פסטה פרימוורה

המרכיבים

  • 1 חבילת פסטה קלמרטה (פרפקטו)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות (אם יש שום טרי, אפשר גם את הגבעול)
  • 1 כפית ג’ינג’ר קצוץ
  • 2-3 עלי מרווה (לא חובה)
  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
  • 1 פלפל אדום חריף פרוס דק
  • 6 פלפלונים קטנים מתוקים וצבעוניים פרוסים דק
  • 1 כוס אפונה טרייה (או קפואה שהפשרנו)
  • 10 עגבניות שרי (רצוי מסוגים וצבעים שונים) חתוכות לרבעים
  • 2-3 עלי תרד גדולים (או בקצ׳וי, או חופן בייבי תרד) קצוצים
  • 2 פרוסות לימון דקות בלי קליפה, קצוצות
  • מלח, פלפל גרוס, אגוז מוסקט מגורר

פסטה פרימוורה פלפלים ושום

פסטה פרימוורה הוספת האפונה

פסטה פרימוורה הוספת תרד ועגבניות שרי

אופן ההכנה 

מרתיחים מים ומבשלים את הפסטה בהתאם להוראות שעל גבי האריזה.

בינתיים, מכינים מחבת טובה וכיריים עם להבה חזקה.
מכניסים למחבת, ומטגנים תוך כדי ערבוב, את  השמן, השום, הג'ינג'ר, המרווה והפלפלים החריפים. כשעולה ריח השום, מוסיפים את האפונה ואת שאר הירקות. ממשיכים לבשל ולערבב מעט עד שהירקות רכים אך לא סמרטוטיים (1-2 דקות). מתבלים וממתינים לפסטה. (טיפ: תמיד הרוטב מחכה לפסטה!)
כשהפסטה מבושלת, מעבירים אותה מיד למחבת יחד עם 2-3 כפות ממי הבישול ומערבבים בעדינות. מעבירים לצלחות הגשה וחוגגים 🍝🥦🍅🥬🍀🌶.

ניתן להגיש עם פרמזן טבעוני או שמרי בירה, או צנוברים קלויים מעט על מחבת יבשה.

קוראים יקרים, הכנתם מתכון שלי? אהבתם? יש לכם שאלות? הערות? אשמח לענות ולעזור. פנו אלי ואחזור אליכם. זה מאד משמח אותי 😊

רק תנו סימן קטן, לייק, אימוג'י מחייך או כל רגשן אחר, כדי שאדע שביקרתם כאן. תודה ❤👍😉👌💖

בתיאבון!

חיים וטעים!

כותב | 2020-05-20T15:22:00+03:00 מאי 20th, 2020|דף-הבית, חגים ואירועים, פסטה ואורז|0 תגובות

השאר תגובה