//צ'ילי סין קרנה – תבשיל שעועית מקסיקני
Print Friendly, PDF & Email

צ'ילי סין קרנה – תבשיל שעועית מקסיקני

Print Friendly, PDF & Email

צ'ילי סין קרנה טבעוני

בימים חורפיים וקרים, הכי מתאים לנו לאכול תבשיל משביע, מזין, חם ומהביל, שמחמם אותנו מבפנים. שילוב של קטניות עם רוטב פלפלים ועגבניות פיקנטי הוא התשובה המנצחת שלי, והפעם בסיגנון מקסיקני: צ'ילי סין קרנה, צ'ילי נון קרנה או צ'ילי בלי קרנה – איך שלא תקראו לזה, זו המנה האולטימטיבית. מגישים על אורז, עם או בלי טורטיות בצד ונהנים עד הגג! אולה! (או שעפים לשם מרוב חריפות 💥)

צ'ילי סין קרנה – תבשיל שעועית מקסיקני

 .המרכיבים:

  • 250 גרם שעועית לבנה שהושרתה 24 שעות (להחליף את המים 3-4 פעמים)
  • 250 גרם שעועת אדומה שהושרתה 24 שעות (להחליף את המים 3-4 פעמים)
  • 3 כפות שמן זית
  • בצל קצוץ דק
  • פלפל אדום (מתוק) חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל צהוב (מתוק) חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות
  • פלפל צ'ילי ירוק חריף פרוס לטבעות (אפשר גם פחות)
  • צרור נדיב של כוסברה – להפריד גבעולים מעלים. את הגבעולים קצוצצים דק, ואת העלים קוצצים גס. (כדאי להשאיר כמה עלים שלמים להגשה).
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות (אני ממליצה על 2 קופסאות של עגבניות איטלקיות)

 .תבלינים:

  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס (או לפי הטעם)
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • קורט מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

.אופן ההכנה:

  1. מבשלים את השעועית הלבנה ואת השעועית האדומה בהרבה מים עד לריכוך ומסננים. ניתן לעשות זאת בסיר לחץ או בסיר רגיל, לפי ההעדפה האישית. אני ממליצה לבשל כל סוג של קטנייה בנפרד, כי זמן הבישול שלה שונה.
  2. מכניסים לסיר רחב רצוי "סוטאז'" שמן זית, בצל, שום ופלפלים מתוקים ומאדים אותם במשך  3-4 דקות, תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את גבעולי הכוסברה הקצוצים, הצ'ילי האדום והירוק ואת התבלינים וממשיכים לבשל ולערבב עוד כ- 5 דקות עד לריכוך.
  4. מכניסים פנימה את 2 סוגי השעועית ואת העגבניות המרוסקות, מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה. מכסים היטב את הסיר, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה עד שהתבשיל סמיך. מומלץ להציץ על התבשיל מדי פעם ובמידה וחסרים מים במהלך הבישול להוסיף 2-3 כפות בכל פעם. המטרה היא לקבל תבשיל סמיך ולא מיימי מדי.
  5. להוסיף פנימה את רוב עלי הכוסברה, לבחוש בעדינות ולטעום. לתקן תיבול במידת הצורך. (בהתאם לסוג העגבניות, יתכן ויהיה צורך לאזן חמיצות בעזרת 1/2 כפית סוכר או סילאן).
  6. להגיש עם אורז לבן, לעטר במעט צ'ילי גרוס ועלי הכוסברה ששמרנו.

 גיוון:

  • ניתן להשתמש גם בקטניות אחרות כגון: לוביה או חומוס.
  • לגבי מידת החריפות, ניתן להוסיף פלפלים חריפים או להפחית את כמותם בהתאם לטעם האישי.
  • לקיצור תהליכים ניתן להשתמש בקטניות קפואות או בקטניות מקופסאות שימורים או אריזות קרטון – ובלבד שיש בהן רק קטניות מים ומלח (בלי תוספות של חומרים נוספים).
  • התבלינים במתכון אהובים על בני המשפחה שלנו. ניתן להשתמש בתבלינים אחרים אם אתם מעדיפים.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו  לכן, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen ואני אפרגן לכם בשיתוף ובתיוג חוזר.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

.

בתיאבון!

חיים וטעים!

כותב | 2021-02-25T14:35:45+02:00 ינואר 13th, 2021|תבשילי ירקות וקטניות|4 תגובות

4 Comments

  1. אילנה בר גיל 13 בינואר 2021 at 21:37

    היי אורלי, הכנתי את כל המצרכים ומתכוונת להכין לשבת!!! בשמחה אתייג אותך. ההנחיות שלך כל כך מפורטות וברורות. תודה

  2. חיים וטעים 13 בינואר 2021 at 22:04

    ישששש!
    בהצלחה ובתיאבון 🙏🏻

  3. שני קרו 18 בינואר 2021 at 00:29

    את נהדרת

  4. חיים וטעים 19 בינואר 2021 at 10:57

    תודה רבה. הסמקתי 😊

השאר תגובה