בימים המאתגרים הללו, לא בא לי לשהות במטבח, אבל אני כן רוצה אוכל טעים, מזין ובריא. אחד הפתרונות הוא להכין אוכל בתנור. בשיטת "שגר ושכח" או שגר וצפה בפרק מסדרה אהובה עד שהתנור יצלצל. אחרי הצלחת הממולאים בתנור והמתכון ששבר את הרשת: אורז בתנור עם פטריות וערמונים, הגיע תורו של קארי בתנור עם סלק וחומוס. זהו תבשיל שניתן להכין בקלות ובמהירות, בלי ללכלך כלים מיותרים ועם הרבה קיצורי דרך שפירטתי בסוף המתכון. כך שזה למעשה: לערבב בתבנית, לאפות בתנור, להוסיף קרם קוקוס ולאפות עוד קצת. טדדדדדאם! מוכן!
תציצו במתכון ותיווכחו בעצמכם כמה שזה קל; ולא פחות חשוב (אם לא יותר) זה גם טעים ברמות על! שלא לומר ממכר. מילה שלי, בפה סגול (מלא בסלק). ועוד לא אמרנו כלום על כך שהמנה מלאה בחלבון ועשירה בערכים תזונתיים, מזינה, צבעונית ומשביעה .
קארי בתנור עם סלק וחומוס
המרכיבים ל- 5-6 מנות:
- 3-4 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ביס (רצוי אורגניים)
- 400 גרם גרגרי חומוס מבושלים* (ראו הערה)
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות ג'ינג'ר מגורר או קצוץ דק
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ (יותר או פחות לפי העדפתכם)
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כף שמן זרעי ענבים (או שמן ניטרלי אחר)
- 1 כף זרעי כמון
- 1 כף זרעי כוסברה
- 1/2 כפית כורכום
- קורט קינמון או חתיכת מקל קינמון (לא חובה אבל מוסיף)
- מלח ופלפל גרוס
- 400 מל קרם קוקוס (פחית אחת או קרטון וחצי של 250 גרם)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
- קולים** את זרעי הכמון וזרעי הכוסברה על מחבת יבשה עד שעולה ניחוח. מסירים מהאש וטוחנים במכתש ועלי או במטחנה, או שמשאירים כך, זה טעים גם בלי לטחון.
- מערבבים בתבנית אפייה חומוס, סלק, בצל, שום, גי'נג'ר, צ'ילי, רסק עגבניות, שמן ותבלינים, משטחים בעזרת כף לגובה אחיד ומכניסים לצלייה בתנור למשך 30-40 דקות, עד שהסלק רך ומוכן לאכילה.
- מוסיפים לתבנית את קרם הקוקוס ומערבבים הכל לפיזור אחיד, מכסים את התבנית ומחזירים לתנור ועוד 10-15 דקות לספיגת טעמים.
- מוציאים מהתנור ומגישים עם אורז או קוסקוס. ניתן לפזר מעל עלי כוסברה, בזיליקום ושבבי פלפל חריף לפי טעמכם האישי.
קיצורי דרך של חיים וטעים – קארי בתנור:
*ניתן להשתמש בחומוס קפוא ואפילו בחומוס מקופסת שימורים (בתנאי שיש בה רק חומוס מים ומלח ואין חומרי שימור וכדומה)
**במקום לטחון תבלינים, ניתן להשתמש בתבלינים קנויים טחונים, אך התוצאה תהיה שונה. ניתן גם להשתמש בתערובות קנויות: אבקת קארי, ראס אל חנות, חוואייג' למרק או קצת גראם מסאלה.
*** אפשר להשתמש בסלק אפוי מצונן או קפוא
קישורים למתכוני סלק נוספים, שאולי ימצאו חן בעיניכם: קובה סלק של סבתא פרחה, קינואה עם ירקות שורש
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט, כדי שיהיה מובן וברור לכולם. לכן, תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם, זה מאד משמח אותי. אם אתם מעלים תמונה לאינסטגרם תייגו אותי
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
היי אורלי,
מה שלומך ? מקווה שבסדר.
אין לי זרעי כמון וזרעי כוסברה.
אפשר בלי ?
תודה,
ברי
נ.ב. נראה טעים מאד…
תודה ברי.
אני בסדר/בסגר ?
כפי שכתבתי בקיצורי הדרך: אפשר להשתמש בתבלינים אחרים או התערובות תבלינים שיש לך בבית.
נראה מעולה ופשוט. מתכוונת לנסות בקרוב מאד
תודה רבה טל.
בהצלחה ובתיאבון!
היי אורלי, בדיוק בדיוק בשבילי איזה כייף. זאת תהיה מבחינתי ארוחת שישי שלי עם מצע של אורז לבן 🙂 לא יכולתי לבקש יותר טוב מזה. את נהדרת. מתכונים נפלאים צמחונים/טבעונים. אני מאוד אוהבת את סגנון הכתיבה שלך ואת הישיר לעבודה ולעניין. והכל הכל אהבת חינם. שיהיה לך סופ"ש קסום גם בימי קורונה זה אפשרי ושוב תודה נ.ב. בודאי שאחרי הארוחה אספר לך
תודה רבה על התגובה המשמחת ? ומלאת הפרגון.
עשית לי את הסופ״ש!
מקווה שיהיה לך טעים ??
היי אורלי, בעצם שבת שלום, היתה ארוחת ערב נפלאה. הכנתי "קארי בתנור עם סלק וחומוס" עפ"י הוראותייך אחד לאחד . ואפילו יש לי מנות נוספות לאמצע השבוע. לא יכול להיות יותר טוב מזה. המנה נהדרת מזינה משביעה בריאה ומומלצת בחום. תודה נהדרת:)
שבת שלום זמירה!
איזה כיף לקרוא תגובתך. כל כך שמחה שאהבת ??
שיהיה לך לבריאות ולהנאה.
שלום לך ! המתכונים שלך באמת מעניינים וכתובים בשפה בהירה תודה!,
בקשר למתכון של קארי עם סלק אדום לא ראיתי שמופיע קארי,לעומת זאת בקיצורי דרך,כתבת שאפשר לקנות בחנות, אם תוכלי להסביר שוב את מיקומו של הקארי והכמות
היי ברוריה,
תודה על המילים החמות ??
לשאלתך, תבשיל קארי הוא שם כולל לתבשילים בהודו, תאילנד ודרום מזרח אסיה, ולזה התכוונתי כאן. ה״קארי״ במקרה הזה נוצר משילוב של התבלינים וקרם הקוקוס.
אבקת קארי הנמכרת על מדפי התבלינים היא תערובת תבלינים בסגנון הודי.
נתתי את האפשרות להשתמש באבקת קארי קנויה, למי שמעדיף תערובת מוכנה ולא להתעסק בטחינת זרעים.
הכמות היא לפי הטעם האישי, תתחילי בחצי כפית ואם תרצי תמיד תוכלי להוסיף.
מקווה שעכשיו זה יותר ברור ?
האם אפשר להחליף את החומוס בעדשים ירוקות?
אפשר עם כל קטניה
היי, נראה טעים ומיוחד. אם אני משתמשת בתערובת תבלינים מוכנה של קארי (לא חריף) למשל, כמה כדאי לשים?
היי,
הייתי שמה בין 1/2 כפית לכפית קארי, בנוסף לכורכום, מלח ופלפל.
יצא פשוט מעוללללהההה!!!
תודה רבה על הרעיון המדליק.
שמחה שאהבת. אצלנו הוא מככב המון.