/, ללא גלוטן, עוגות ומתוקים/קומפוט של סבתא – לפתן פירות

קומפוט של סבתא – לפתן פירות

קומפוט של סבתא מוכן

קומפוט של סבתא – וואו, כמה זכרונות של בית זה מעלה. כשאני חושבת על כך, זהו למעשה הקינוח היחיד שאכלנו, וגם זה היה רק בארוחות חג כגון ליל הסדר, ארוחת ראש השנה ואירועים משפחתיים חשובים. כי קינוח היה לוקסוס. כך היה פעם.

קומפוט, המכונה גם לפתן פירות או מרק פירות, הוא דרך נהדרת לסיים את הארוחה הכבדה במשהו מתוק וקליל וכמובן לסייע בעיכול הארוחה. אצלי, בנוסף לכך, הוא מהווה פתרון לפירות רכים ועייפים שנותרו לי ואני לא רוצה לזרוק, לכן אני מצרפת אותם לפירות היבשים. פירות שניתן להשתמש בהם: תפוחי עץ, חבושים (שצריך לבשל חצי בישול לפני הכנסתם לסיר הקומפוט), אגסים (שכדאי להכניס לקראת סוף הבישול), ענבים וכדומה

בכל מקרה זו מנה נוסטלגית מנצחת שאני מאד אוהבת והיא מתאימה גם כקינוח מרענן אחרי ארוחות קדירה חורפיות וחמין. המתכון שלי לא מכיל הרבה סוכר כי הרוב מגיע מהפירות עצמם.

קומפוט של סבתא

המרכיבים:

  • 10 שזיפים מיובשים (אני מעדיפה מגולענים למרות שבמקור הם לא)
  • רבע כוס צימוקים (השתמשתי באוזבקיים אך כל סוג יתאים)
  • חופן חמוציות
  • 10 משמשים מיובשים (רצוי חומים בלי צבע)
  • 4 תפוחי עץ חתוכים ל-8 (בלי גרעינים אך עם הקליפה)
  • 1-2 כפות סוכר (אפשר יותר אם רוצים)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קוניאק או ברנדי
  • מקל קינמון
  • 1-2 ציפורן

הפירות לקומפוט בסיר

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל הפירות לסיר, מוסיפים סוכר, מקל קינמון וציפורן, מכסים במים ומבשלים כחצי שעה.
  2. מוסיפים וניל וקוניאק ומסירים מהכיריים.
  3. מצננים במקרר ומגישים צונן לשולחן.

עוד מתכונים לקינוחים פרווה: קינוחי כוסות , לילות בירות – קינוח חגיגי ומשגע מהמטבח הערבי, מלבי קוקוס הכי קל שיש!

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

היות שאני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור, תגובות, שאלות, ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. ואם הגעתם עד כאן, אתם מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם. צבעוני וטעים שם.

בתיאבון!

חיים וטעים!

Print Friendly, PDF & Email

4 תגובות

  1. חדוה 13/05/2023 בשעה 11:37

    אורלינקה אהובה בוקר טוב ושבת שלום, נכנסתי למתכון של עוגת הגבינה הטבעונית שלך, היא נראית נהדרת ובריאה מאוד וכשהמשכתי לשוטט נתקלתי בלפתן הפירות אשר החזיר אותי לתקופת הילדות כשסבתא שלי ואח"כ אמא שלי הכינו את הליפתן לסוף ארוחת הסדר ולסוף ארוחת ראש השנה , מה אגיד לך, נוסטלגיה אהובה ביותר💕💕💕💕 תודה לך.

  2. חיים וטעים 13/05/2023 בשעה 12:24

    ריגשת אותי. זה בדיוק מה שאני מרגישה עם המתכונים שלי. יש חדשים ומודרניים ויש נוסטלגיים עם ריח טעם וזכרונות של בית.

  3. דורית חדאיו 12/09/2023 בשעה 23:26

    אכין לראש השנה נראה מצוין

  4. חיים וטעים 13/09/2023 בשעה 09:16

    תודה! בתיאבון ושנה טובה

השאר תגובה