//קונכיות פסטה ממולאות בברוקולי ושקדים

קונכיות פסטה ממולאות בברוקולי ושקדים

קונכיות פסטה ממולאות ברוקולי ושקדים - המנה המוכנה
קונכיות פסטה ממולאות בתנור עם ברוקולי ושקדים ששוחות ברוטב סמיך של עגבניות היא מנה מרשימה, עדינה וטעימה שקוצרת מחמאות מרגע הוצאת התבנית מהתנור ועד לטיפת הרוטב האחרונה.
ברוקולי הוא ירק מדהים ומומלץ מאד לשלבו בתפריט באופן קבוע! הוא דל קלוריות ומהווה מאגר עצום של ויטמינים, מינרלים וכימיקלים חיוניים שמעניקים לו תכונות של סופרמן בצלחת.  
שקדים הם אמנם עתירי קלוריות אך אלו נחשבות לקלוריות טובות, היות ושקדים הנם מקור טוב לחלבונים, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים. שילוב שקדים בתפריט, עוזר לנו לשמור על בריאות הלב, תורם לאיזון רמות הסוכר בדם, מסייע בהורדת כולסטרול ובשמירה על העצמות.
על עגבניות ופסטה, לדעתי, אין צורך להכביר מילים,. זה טעים ועושה כיף לגוף ולנפש.

קונכיות פסטה ממולאות בברוקולי ושקדים

המרכיבים לתבנית 20×30:

  • 250 גרם קונכיות פסטה גדולות (חצי חבילה)
  • תרסיס שמן או 2 כפות שמן זית

מלית:

  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 400 גרם ברוקולי קצוץ דק (השתמשתי בקפוא)
  • 100 גרם עלי תרד קצוצים או 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 2 קוביות תבלינים בסגנון איטלקי (דורות) או חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 1-2 כפות פרמזן טבעוני או שמרי בירה (לא חובה, אבל מוסיף)
  • 100 גרם ממרח בסגנון גבינת שמנת – אני השתמשתי במשו משו בטעם טבעי 9%.
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 2 כפות שמן זית

רוטב:

  • 800 גרם עגבניות מרוסקות מאיכות טובה
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 קוביית תיבול איטלקי (דורות) או חופן עלי בזיליקום ואורגנו
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית סילאן (לאיזון חמיצות)
קונכיות פסטה ממולאות ברוקולי ושקדים - לפני ההכנסה לתנור

אופן ההכנה – קונכיות פסטה ממולאות בתנור:

המלית:

  1. להפשיר את הברוקולי ולסנן. אם משתמשים בברוקולי טרי, יש לחלוט אותו ולקצוץ דק.
  2. במחבת עמוקה, לאדות בשמן זית את הבצל תוך כדי ערבוב עד שקיפות. להוסיף את השום ולאדות יחד עוד דקה.
  3. להוסיף את הברוקולי, התרד (או הפטרוזיליה) ואת קוביות התיבול למחבת ולאדות/לבשל יחד כ-5 דקות עד לריכוך.
  4. להסיר מהכיריים ולצנן מעט.
  5. להוסיף פנימה את שאר המרכיבים, לערבב ולטעום. לתקן תיבול במידת הצורך.

הרוטב:

  1. לערבב את כל חומרי הרוטב ולשפוך מחצית ממנו לתבנית בעלת דפנות גבוהות.

הפסטה:

  1. לבשל את הפסטה בישול חלקי (8-10 דקות), לסנן, לשטוף ולהפריד כאלו שנכנסו זו לזו. לרסס בתרסיס שמן למניעת הידבקות ולערבב בעדינות בלי לשבור את הקונכיות.

הרכבת המנה ואפייה:

  1. למלא כל קונכייה בכף מהמלית ולהניח בזהירות בתבנית. (אפשר גם בעזרת שקית זילוף)
  2. כשכל התבנית מלאה בקונכיות, לצקת בזהירות ביניהן את יתרת הרוטב. לא לעבור את גובה פני הקונכיות כדי שלא יכנס רוטב לתוך הקונכיות.
  3. להניח מעל הכל נייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. להדק ולאטום היטב את התבנית.
  4. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות 40-45 דקות. להסיר את נייר האלומיניום ונייר האפייה ולהזהיב מעט את פני הקונכיות לפני ההגשה.
סודות וגיוונים לקונכיות פסטה ממולאות בתנור:
  • לקונכיות פסטה ממולאות בטעם פיצה, ניתן להשתמש בממרח משו משו בטעם זיתים 9%, ולהוסיף למלית כפית תבלין אורגנו.
  • למלית בהירה, ניתן להחליף את הברוקולי בכרובית קצוצה באותה כמות.
הכנתם? שתפו אותי בתמונות. אז אל תשכחו לתייג אותי orlycohen@

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

2 תגובות

  1. דבורה 14/05/2021 בשעה 09:07

    תודה נראה טעים ובריא

  2. חיים וטעים 14/05/2021 בשעה 10:54

    תודה רבה דבורה

השאר תגובה