/, תבשילי ירקות וקטניות/קציצות עדשים ברוטב מנגולד לימוני
Print Friendly, PDF & Email

קציצות עדשים ברוטב מנגולד לימוני

Print Friendly, PDF & Email
קציצות עדשים ברוטב מנגולד 1
.
תבשיל נפלא מרענן וחמצמץ של קציצות עדשים אפויות המשולבות לתוך רוטב מנגולד עשיר בטעם לימוני מדהים שלוקח את המנה לכיוון תאילנד. מומלץ להגיש עם אורז.
המנה מכילה רשימה ארוכה יחסית של מרכיבים, אולם שלבי ההכנה פשוטים מאד, אז בבקשה לא להיבהל ולא לברוח😊 כי זה טעים 😋
.

בונוס אם מכינים מנה כפולה של קציצות, אפשר להכין חלק מהן ברוטב עגבניות ולאכול כ״ספגטי נאטבולס״. בטוחה שגם הילדים יעופו על זה! (תמונה בסוף הפוסט).

בונוס נוסף – הקציצות ידידותיות לפריזר. ניתן להקפיא את הקציצות (בשכבה אחת או בשכבות מופרדות בנייר אפייה) בקופסה אטומה. 

.

קציצות עדשים ברוטב מנגולד לימוני

המרכיבים:

המרכיבים ל-20 קציצות: 
4 כפות קמח עדשים
4 כפות ש.שועל (ללא גלוטן, למקפידים על כך)
1/4 כוס מים
1 גזר פרוס
1/2 בצל חתוך גס
50 גרם אגוזי מלך טחונים *
2 כפות שמן זית
כף טחינה מלאה
רבע כפית כורכום
מלח, פלפל שחור
כוס עלים ירוקים: פטרוזיליה,כוסברה, שמיר, 2 עלי חסה, חופן תרד
.
המרכיבים לרוטב מנגולד למוני:
4 עלי מנגולד גדולים מופרדים חלק לבן לחוד וחלק ירוק לחוד
1 שומר
1 בצל קטן
1 כרישה
2 כפות ג’ינג’ר מגורר או קצוץ דק
2 שיני שום
1/2 פלפל אדום תאילנדי חריף קצוץ דק (או פחות, לפי הטעם).
קליפה מגוררת מלימון שלם (2 כפות)
מיץ מלימון שלם
2 כפות רוטב סויה (ללא גלוטן, למקפידים על כך)
1/4 לימון פרסי שבור דק (לא חובה)
1/4 כפית כורכום
4 עלי למון גראס חתוכים גס
קורט מלח
פלפל גרוס
2 כפות שמן זרעי ענבים
.

אופן ההכנה:

אופן ההכנה: קציצות עדשים 
.
לקצוץ במעבד מזון עם להב מתכת את הגזר, הבצל וכל הירוקים. להוסיף את שאר המרכיבים ולעבד עד לקבלת עיסה אחידה ומתגבשת. אם העיסה יבשה להוסיף 1-2 כפות מים או מי סודה ולהפעיל שוב.
אם העיסה רטובה מדי להוסיף כף שיבולת שועל.
לשמן נייר אפייה המונח ע״ג תבנית ולהכין מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג.
לאפות את הקציצות בתנור שחומם מרגש ל-180 מעלות במשך 15 דקות. להפוך אותן ולאפות עוד 10 דקות. לצנן מעט ולהכניס למקרר למשל לילה.
קציצות עדשים ברוטב מנגולד לימוני 2
.
.
אופן ההכנה: רוטב מנגולד לימוני
.
לקצוץ את המנגולד (להפריד חלק לבן מהעלים הירוקים), השומר, הבצל והכרישה.
לאדות בסיר רחב עם מעט שמן את כל ״הלבנים״ במשך 3-4 דקות תוך ערבוב מתמיד.
להוסיף את השום הג’ינג’ר והפלפל החריף. להמשיך לבשל ולערבב עוד דקה שתיים.
להוסיף את העלים הירוקים של המנגולד ולבשל יחד עד שהם מאבדים מנפחם.
להוסיף את שאר המרכיבים יחד עם כוס מים ולבשל במשך 20-25 דקות עד שכל הירקות רכים.
.

לקראת ההגשה:

להוסיף פנימה בזהירות את הקציצות בשכבה אחת ולהביא לרתיחה. להעביר ללהבה נמוכה, להרטיב את הקציצות עם רוטב בעזרת כף ולכסות את הסיר. לבשל יחד 10 דקות בלי לגעת בקציצות. לכבות את הלהבה ולהשאיר סגור במשך 10 דקות.
להוציא את הלמון גראס ולהגיש עם אורז.
.

הערות וגיוונים:

* אם הקציצות מיועדות לפעוטות, מומלץ להשתמש באגוזים טחונים דק או באבקת שקדים.
* אפשר להמיר את האגוזים בערמונים בואקום, אותם יש ליבש לפני הוספתם למעבד המזון. במקרה זה יתכן ותזדקקו לעוד כף שיבולת שועל.
.
בתיאבון!
חיים וטעים!
קציצות עדשים ברוטב

רוטב עגבניות עם קציצות

תגובה אחת

  1. אתי ליבוביץ 8 באוגוסט 2018 at 19:00

    אשמח למתכונים

השאר תגובה