/, טיפים וקיצורי דרך/רוטב עגבניות בסיסי – הכי קל וטעים שיש
Print Friendly, PDF & Email

רוטב עגבניות בסיסי – הכי קל וטעים שיש

Print Friendly, PDF & Email

 

רוטב עגבניות בסיסי 1 רוטב עגבניות בסיסי הוא רוטב שתמיד תמצאו אצלי במקרר ובמקפיא. כאן באים, כנראה, לידי ביטוי השורשים האיטלקיים של סבתא ממה שלי. אולם האמת היא שמעבר לכך, הוא מקצר תהליכים במטבח ומאפשר לי להכין אוכל ביתי טעים בפחות זמן.

כל יום שישי אנחנו מכינים רוטב עגבניות בסיסי כי יש לו כל כך הרבה שימושים אצלנו, כך שממש אי אפשר בלעדיו.

שימושים:

הרוטב משמש אותנו למגוון מאכלי פסטה, כך, כפי שהוא או בתוספת ירקות כגון: קוביות זוקיני, חצילים קלויים, עלי תרד, פול ירוק או קטניות: גרגרי חומוס מבושלים, עדשים שחורות ועוד.

אך יותר מכך הוא מהווה בסיס למאכלים רבים: החל משקשוקה, בולונז, קציצות ברוטב, ממולאים שאני מכינה "בנוהל" כל שבוע.

בנוסף, אני מבשלת ברוטב ירקות שונים: אפונה, במיה, שעועית ירוקה, פרוסות חציל אפויות.

לפעמים תמצאו אותי מוסיפה ממנו כף שתיים כתיבול למרקים, או שהופכת צנצנת רוטב למרק עגבניות מושלם.

ואפילו: מורחת אותו על לחם.

בתמונות תוכלו לראות כמה מהשימושים שהזכרתי.

רוטב עגבניות בסיסי עם שעועית ירוקה טרייה

פעם שאלו אותי על איזה חומר גלם לא הייתי מוותרת במטבח. התשובה שלי היתה ונשארה "עגבניות". טריות, מבושלות, אפויות או מטוגנות. שלמות, פרוסות, קצוצות, מרוסקות או טחונות. רצוי מזן מגי, תמר או שרי תמר, אבל גם זנים אחרים יתקבלו בברכה והכי טוב שילוב של מגוון סוגים להעמקת הטעם.

ערכים תזונתיים ויתרונות באכילת עגבניות:*

  • העגבנייה היא פרי / ירק ממשפחת הסולניים. היא דלת קלוריות ומכילה רק 20-25 קלוריות לעגבנייה ממוצעת ועשירה בוויטמין C ובוויטמינים ממשפחת ויטמין B. מבחינת מינרלים, העגבנייה היא מקור טוב לאשלגן.
  • מומלץ לאכול עגבניות מבושלות עם הקליפה כדי לקבל את כל המינרלים, הוויטמינים והסיבים שהיא מכילה.
  • החומר הפעיל בעגבנייה נקרא ליקופן והוא מעניק לה את צבעה האדום. הליקופן משמש כנוגד חמצון (אנטיאוקסידנט) חשוב המחזק את מערכת החיסון. מחקרים מראים שלליקופן השפעה מובהקת בהפחתת הסיכון לסרטן העור, הערמונית והקיבה. בנוסף הוא מוריד את הסיכון ללקות במחלות לב ועוזר בהפחתת כולסטרול.
  • יש לציין שהליקופן נספג טוב בגוף לאחר בישול – לכן מומלץ לצרוך עגבניות מבושלות, אפילו בקטשופ (ביתי) וברטבים חמים.
  • הליקופן נספג טוב יותר בסביבה שומנית ולכן עדיף לצרוך עגבניות עם שמן זית.

רוטב עגבניות בסיסי עם פלפלים ממולאים

.

המתכון לרוטב שאתן כאן הוא מהיר ובסיסי

בחלק גדול מהפעמים אנחנו משלבים פנימה גם עגבניות טריות קצוצות, שנשארו מהקניות של השבוע שעבר, או שנרכשו במבצע במיוחד לשם כך, אולם, גם ללא עגבניות טריות, הרוטב הזה ישרת את כל המטרות והשימושים שפירטתי למעלה.

עוד הערה חשובה לפני שמתחילים: אם אין לכם שום טרי – ניתן להשתמש בקוביות קפואות. אמנם הטעם טיפונת שונה, אבל אני מבשלת לפי מה שיש לי בבית. כך ששום דבר (אפילו לא העדר שום) לא יעצור אותי.

רוטב עגבניות בסיסי עם קציצות

רוטב עגבניות בסיסי – הכי קל וטעים שיש

המרכיבים ל- 2 צנצנות רוטב גדולות. אחת למקרר ואחת למקפיא:

1200 גרם עגבניות מרוסקות איכותיות (3 יח' של 400 גרם, או יח' אחת של 800 גרם + יח' של 400 גרם)

200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)

1 כוס מים

3 כפות שמן זית

1-2 עלי דפנה

3-4 גרגרי פלפל אנגלי

2-4 שיני שום קצוצות גס

1 כף סוכר

מלח, פלפל גרוס

אופציונלי – צמחי תבלין: ממליצה לבחור אחד מבין אלה: ענף בזיליקום, ענף רוזמרין, 2 ענפי טימין (או תימין), 2 עלי מרווה, 1 ענף אורגנו.

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים (למעט צמחי התבלין) לסיר גדול, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך שעה-שעתיים. כמה שיותר זמן, זה יוצא יותר טעים. אגב, אפשר גם רבע שעה, אם ממש ממהרים, אולם היות והטעם מתפתח תוך כדי בישול, אני ממליצה על מינימום שעה.

אם מתכוננים לבשל ברוטב ממולאים או במיה (לדוגמא), ניתן להשתמש ברוטב שבושל רבע שעה בלבד.

חשוב להקפיד שהרוטב לא יישרף בזמן הבישול, לכן מומלץ להציץ פנימה כל חצי שעה ולהוסיף מעט מים רותחים במידת הצורך..

לקראת סוף הבישול מוציאים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי (כשאני לא עושה זאת אני מרגישה אותו פתאום בין השיניים בזמן הארוחה. חחח).

מוסיפים את עשבי התבלין ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. זה שלב מאד חשוב, כי אני נותנת המלצות לתבלינים בהתאם לטעם האישי שלי, וכדאי לטעום ולהתאים את התבשיל לטעמכם. עצה שלי: אם מכינים את הרוטב "כדי שיהיה לנו במקרר", אני ממליצה להמעיט בתיבול כדי לא לצמצם את אפשרויות השימוש, לשיקולכם.

.

הערות:

* לגרסה פיקנטית ניתן להוסיף פלפל צ׳ילי חריף קצוץ, לפי הטעם.

* לקבלת מרקם חלק, ניתן לרסק את הרוטב בסיום הבישול בעזרת בלנדר מוט.

* המתכון לקציצות הנהדרות שברוטב כאן למעלה, נמצא כאן: קציצות עדשים. מכינים עד שלב האפייה בתנור. ממתינים שיתקררו ואז מכניסים אותם לרוטב העגבניות. מעדן! 

 

אהבתם את המתכון? הכנתם? אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט הוסיפו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

בתיאבון!

חיים וטעים!

קוראים יקרים: כל ההמלצות שלי מתייחסות לאנשים בריאים שאין להם הגבלה או מגבלה באכילת עגבניות, שום או כל מרכיב אחר במתכון. אין לראות במידע הכלול בפוסט זה משום ייעוץ רפואי או תזונתי או תחליף לייעוץ מקצועי, אישי, ספציפי המתחשב בצרכיו ובנתוניו האישיים של כל משתמש.

כותב | 2018-10-03T11:43:27+00:00 אוגוסט 20th, 2018|אחרים, טיפים וקיצורי דרך|0 תגובות

השאר תגובה