/, טיפים וקיצורי דרך/רוטב עגבניות בסיסי – הכי קל וטעים שיש

רוטב עגבניות בסיסי – הכי קל וטעים שיש

רוטב עגבניות בסיסי 1

רוטב עגבניות בסיסי הוא רוטב שתמיד תמצאו אצלי במקרר ובמקפיא. כאן באים לידי ביטוי השורשים האיטלקיים של סבתא ממה שלי. אך מעבר לכך, הוא מקצר תהליכים במטבח ומאפשר לי להכין אוכל ביתי טעים בפחות זמן. כל יום שישי אנחנו מכינים רוטב עגבניות שיש לו כל כך הרבה שימושים אצלנו וממש אי אפשר בלעדיו.

שימושים:

הרוטב משמש אותנו למגוון מאכלי פסטה, כך, כפי שהוא או בתוספת ירקות כגון: קוביות זוקיני, חצילים קלויים, עלי תרד, פול ירוק או קטניות: גרגרי חומוס מבושלים, עדשים שחורות ועוד.

אנחנו גם משתמשים ברוטב כבסיס למאכלים רבים: החל משקשוקה, בולונז, קציצות ברוטב או ממולאים שאני מכינה "בנוהל" כל שבוע.

בנוסף, אני מבשלת ברוטב ירקות שונים: אפונה, במיה, שעועית ירוקה, פרוסות חציל אפויות.

לפעמים תמצאו אותי מוסיפה ממנו כף או שתיים כתיבול למרקים, או שאני הופכת צנצנת רוטב למרק עגבניות מושלם.

ואפילו: מורחת אותו על לחם.

בתמונות תוכלו לראות כמה מהשימושים שהזכרתי.

רוטב עגבניות בסיסי עם שעועית ירוקה טרייה

פעם שאלו אותי על איזה חומר גלם לא הייתי מוותרת במטבח. התשובה שלי היתה ונשארה "עגבניות". טריות, מבושלות, אפויות או מטוגנות. שלמות, פרוסות, קצוצות, מרוסקות או טחונות. רצוי מזן מגי, תמר או שרי תמר, אבל גם זנים אחרים יתקבלו בברכה והכי טוב שילוב של מגוון סוגים להעמקת הטעם.

ערכים תזונתיים ויתרונות באכילת עגבניות:*

  • העגבנייה היא פרי / ירק ממשפחת הסולניים. היא דלת קלוריות ומכילה רק 20-25 קלוריות לעגבנייה ממוצעת. העגבניה עשירה בוויטמין C ובוויטמינים ממשפחת ויטמיני B. מבחינת מינרלים, העגבנייה היא מקור טוב לאשלגן.
  • מומלץ לאכול עגבניות מבושלות עם הקליפה כדי לקבל את כל המינרלים, הוויטמינים והסיבים שהיא מכילה.
  • החומר הפעיל בעגבנייה נקרא ליקופן והוא שמעניק לה את צבעה האדום. הליקופן משמש כנוגד חמצון (אנטיאוקסידנט) חשוב המחזק את מערכת החיסון. מחקרים מראים שלליקופן השפעה מובהקת בהפחתת הסיכון לסרטן העור, הערמונית והקיבה. בנוסף הוא מוריד את הסיכון ללקות במחלות לב ועוזר בהפחתת כולסטרול.
  • יש לציין שהליקופן נספג טוב בגוף לאחר בישול – לכן מומלץ לצרוך עגבניות מבושלות, אפילו בקטשופ (ביתי) וברטבים חמים.
  • הליקופן נספג טוב יותר בסביבה שומנית ולכן עדיף לצרוך עגבניות עם שמן זית.

רוטב עגבניות בסיסי עם פלפלים ממולאים

בחלק גדול מהפעמים אנחנו משלבים פנימה גם עגבניות טריות קצוצות, שנשארו מהקניות של השבוע שעבר, או שנרכשו במבצע במיוחד לשם כך, אולם, גם ללא עגבניות טריות, הרוטב הזה ישרת את כל המטרות והשימושים שפירטתי.

רוטב עגבניות בסיסי עם קציצות

רוטב עגבניות בסיסי – הכי קל וטעים שיש

המרכיבים ל- 2 צנצנות רוטב גדולות. אחת למקרר ואחת למקפיא:

  • 1200 גרם עגבניות מרוסקות איכותיות (3 יח' של 400 גרם, או יח' אחת של 800 גרם + יח' של 400 גרם)
  • 200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
  • 1 כוס מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1-2 עלי דפנה
  • 3-4 גרגרי פלפל אנגלי
  • 2-4 שיני שום קצוצות גס
  • 1 כף סוכר
  • מלח, פלפל גרוס

אופציונלי – צמחי תבלין: אני ממליצה לבחור אחד מבין אלה: ענף בזיליקום, ענף רוזמרין, 2 ענפי טימין, 2 עלי מרווה או ענף אורגנו. הכי כיף לגוון ולהכין כל פעם עם עשב תיבול אחר.

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים (למעט צמחי התבלין) לסיר גדול, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך שעה-שעתיים. ככל שזמן הבישול ארוך יותר, הרוטב יוצא יותר טעים. אגב, אם ממש ממהרים, אפשר לבשל רק רבע שעה, אך הטעם יהיה פחות עמוק. אני ממליצה על מינימום שעה.
  2. אם מתכוננים לבשל ברוטב ממולאים או ירקות, ניתן להשתמש ברוטב שבושל רבע שעה בלבד.
  3. חשוב להקפיד שהרוטב לא יישרף בזמן הבישול, לכן מומלץ להציץ פנימה כל חצי שעה ולהוסיף מעט מים רותחים במידת הצורך.
  4. לקראת סוף הבישול מוציאים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
  5. מוסיפים את עשבי התבלין ומערבבים.
  6. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. זהו שלב חשוב, כי אני נותנת המלצות לתבלינים בהתאם לטעם האישי שלי, וכדאי לכם לטעום ולהתאים את התבשיל לטעמכם. עצה שלי: אם מכינים את הרוטב "כדי שיהיה לנו במקרר", אני ממליצה להמעיט בתיבול כדי לא לצמצם את אפשרויות השימוש, לשיקולכם.
הערות:
  • אוהבים גרסה פיקנטית? הוסיפו פלפל צ׳ילי חריף קצוץ, לפי הטעם.
  • מעדיפים מרקם חלק? רסקו את הרוטב בסיום הבישול בעזרת בלנדר מוט.
  • לקציצות העדשים הנהדרות שברוטב בתמונה למעלה, מכינים לפי המתכון עד שלב האפייה בתנור. ממתינים שיתקררו ואז מכניסים אותן לרוטב העגבניות. מעדן!
  • אם אין לכם שום טרי, ניתן להשתמש בקוביות קפואות (למשל של דורות). אמנם הטעם טיפונת שונה, אבל אני מבשלת לפי מה שיש לי בבית. כך ששום דבר (אפילו לא העדר שום) לא יעצור אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, פשוט הוסיפו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון וקבלו הודעה בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, אני מאד שמחה לראות תוצרים שלכם

בתיאבון!

חיים וטעים!

קוראים יקרים: כל ההמלצות שלי מתייחסות לאנשים בריאים שאין להם הגבלה או מגבלה באכילת עגבניות, שום או כל מרכיב אחר במתכון. אין לראות במידע הכלול בפוסט זה משום ייעוץ רפואי או תזונתי או תחליף לייעוץ מקצועי, אישי, ספציפי המתחשב בצרכיו ובנתוניו האישיים של כל משתמש.
אהבתם? שתפו חברים!

השאר תגובה