טופו מוקפץ עם ירקות ואטריות שעועית הוא מנה טעימה ומשביעה, שמכינים בקלות מחומרים זמינים. המנה משלבת ירקות ירוקים מלאי ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים יחד עם טופו המהווה מקור נהדר לחלבון. אטריות השעועית הדקיקות המכונות גם אטריות זכוכית (גלאס נודלס) ללא גלוטן ואינן מצריכות בישול מוקדם. מספיק להשרותן במים חמים בתחילת העבודה על המנה ועד שמסיימים להקפיץ את הירקות הן כבר מוכנות.
המנה מתאימה לצמחונים, לטבעונים ולכל מי שרוצה להכניס לתפריט מנות מן הצומח. חשוב לציין שאם משתמשים בסויה ללא גלוטן המנה כולה הופכת לל"ג.
טופו מוקפץ עם ירקות ואטריות שעועית
המרכיבים ל-2 סועדים
- 1-2 שיני שום קצוצות
- 2 ס״מ ג’ינג’ר קצוץ דק
- 1/2 (או יותר) פלפל חריף קצוץ דק
- 400 גרם שעועית ירוקה טרייה (או קפואה מופשרת ומסוננת)
- 2 זוקיני חתוכים לקוביות
- 1 בצל סגול פרוס (אפשר גם רגיל)
- 300 גרם טופו חתוך לקוביות
- 2 חבילות קטנות של אטריות שעועית (40 גרם כל אחת)* ראו הערות למטה
רוטב
- 3 כפות סויה (ללא גלוטן במקרה הצורך)
- 2 כפות רוטב פטריות מותססות* ראו הערות ותחליפים למטה
- 2-3 כפות מים
אופן ההכנה
- ראשית, להשרות את האטריות במים חמים למשך כ-10 דקות עד לריכוך ולסנן. כשהן רכות אני נוהגת לגזור אותן קצת במספרים כי הן ארוכות מאד ולא כל כך נוחות לאכילה.
- לצרוב את קוביות הטופו במחבת עם 1-2 כפות שמן כך שיקבלו צבע זהוב מכל הצדדים ולהוציא לקערה.
- לאותה מחבת להוסיף כף שמן ולאדות את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף תוך ערבוב במשך 1-2 דקות.
- להוסיף פנימה את פרוסות הבצל והזוקיני ולצרוב היטב תוך כדי הקפצה – ערבוב מדי פעם.
- לצרף למחבת את השעועית הירוקה והטופו ולהמשיך לאדות במשך מספר דקות עד שהירקות מתרככים אך לא סמרטוטיים.
- לטרוף בעזרת מזלג את חומרי הרוטב ולהוסיפו למחבת.
- לערבב את תכולת המחבת בעדינות לפיזור הרוטב.
- להוסיף את האטריות המסוננות ולערבב אותן לתוך הירקות המוקפצים.
- להגיש לשולחן וליהנות.
הערות וטיפים של חיים וטעים לטופו מוקפץ עם ירקות
- אני אוהבת להשתמש באטריות שעועית שנמכרות באריזות קטנות, 10 יחידות נפרדות (בצלופן ירוק) בכל חבילה. אם לא מוצאים, ניתן להשתמש גם בחבילה גדולה ממנה יש להפריד כמות של 80 גרם לצורך המנה הזאת (בערך).
- רוטב פטריות מותססות מהווה תחליף טבעוני לרוטב צדפות ונותן למנה טעם אוממי משגע וצבע שחום. ניתן להמיר אותו ברוטב ווסטרשייר טבעוני (ניתן להשיג בחלק מרשתות השיווק) ואם לא משיגים, ניתן להחליף את רוטב הפטריות המותססות בתערובת של: כף סויה + כף חומץ בלסמי + 1/2 כפית רסק עגבניות או מחית תמרינדי למי שיש, אך הטעם יהיה שונה בהתאם.
- כמו כן, ניתן לגוון בירקות לפי העונה, הזמינות ואהבתכם האישית.
עוד מתכוני מוקפצים אסייתיים שבטח תאהבו: טופו בתפוזים שילוב של חמוץ מתוק שמזכיר קצת את המנות הנהדרות של שנות השמונים, פרוסות טופו בטריאקי (שגם) ילדים אוהבים, המדריך המלא להכנת מוקפץ טבעוני – כל הסודות למוקפץ טעים ומזין
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.
רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ואני אדאג שתקבלו עדכון בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.
בתיאבון!
חיים וטעים!
תודה על המתכונים הטעימים, שאני ובני ביתי נהנים מהם .
תודה רבה על המילים החמות, עליזה!
אוהבת את המתכונים שלך.
תודה רבה. ממש כיף לשמוע.
תודה רבה על המתכון.
אשמח לדעת איפה אפשר להשיג רוטב פטריות מותססות,
והאם הוא קרוב בטעם/יכול להחליף רוטב צדפות
בבתי טבע ובחנויות למוצרי המזרח הרחוק.
זה תחליף טבעוני לרוטב צדפות, טעם דומה (ממה שאני זוכרת, 10 שנים טבעונית)