אם גם אתם מחפשים מה להכין לאכול בכל אחד משמונת ימי החנוכה, הכנתי לקט מתכוני חנוכה מהבלוג. נכון שאין בו סופגניות (את זה כבר בטח מיציתם, ואני הצלחתי להתחמק נכון לרגע זה), אך יש בו כמה סוגי לביבות, פנקייקס מעולים ומאפים שווים שרובם גם מזינים. כל המתכונים בלקט זה הינם פרווה, ללא ביצים וללא מוצרים מהחי, כך שהוא מתאים לצמחונים, טבעונים, אלרגים ושומרי כשרות. חלקם גם ללא גלוטן, או ניתנים להמרה לל"ג בקלות יחסית.
כידוע לכולם, חנוכה הוא חג האורים והסביבונים (שירת מי ימלל בקנון, וחלוקת דמי חנוכה), אך לא פחות מכך הוא גם חג הטיגונים – כזכר לנס פח השמן; ואכן, בילדותי כל הדלקת נר לוותה בלביבה או בסופגנייה, מטוגנים כמובן.
כיום, אין סיכוי שזה היה קורה אצלנו. אמנם זו מסורת, אך איזונים ומינונים זה חשוב בעיני. לכן במתכונים שבלקט זה יש מנות אפויות, שמשלבות שלל ירקות וחלבון, יחד עם מנות מטוגנות (במעט שמן).
לקט מתכוני חנוכה
לביבות בטטה כמו אצל אורנה ואלה הן חובה אצלנו.
לביבות תירס שילדים עפים עליהן ומכינים בקלי קלות.
קציצות פראסה / לביבות כרישה שבקושי מצליחות להגיע לשולחן (כי הן נחטפות ישר מהתבנית).
לביבת ירק ענקית – שכולם יתלהבו ממנה!
לביבות תפוחי אדמה – לטקס (לאטקעס) טעימות, קראנצ'יות מבחוץ ורכות מבפנים, והן כמובן בלי ביצים, כי לא צריך.
גוז׳למה – לחם מחבת מהמטבח הטורקי במילוי תרד גבינתי.
לחמניות ממולאות שאצלנו קוראים להן "לחמניות הפתעה" מה שהופך אותן לנחשקות ע"י הילדים.
פטאייר – מאפה ממולא מטריף(!) מהמטבח הערבי.
מאפה בצק עלים עם ירקות – בורקס פתוח יפה להגשה וקל מאד להכנה.
פנקייק אוורירי עם (או בלי) פירות יער.
פרינטה – מאפה חומוס איטלקי מושלם ללא גלוטן.
בלינצ׳ס שבולת שועל ובננה – שניתן להכין גם כלביבות עם בננה מקורמלת בצד.
פרחי כרובית בתנור בציפוי פיקנטי שאי אפשר להפסיק לאכול.
פילו ממולא בתרד מעין אגרול אפוי שמתפצפץ בפה.
מאפה בצק עלים מתפצפץ בפה עם חצילים בטעם מעושן.
מאפה בצק עלים עם תפוחים – להלן "תפוחים בריבוע".
מעמולים ריחניים בתילוי תמרים – שאי אפשר לעמוד בפניהם.
יש בבלוג עוד מאפים שיכולים להפוך את החג לעוד יותר שמח! עוגות, לחם ממולא, חלה ממולאת, גלילות תמרים, וגם ממרחים וסלטים שונים להשלמת הארוחה. מוזמנים לגלוש ולהתרשם.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי שםorlycohen@. כמובן שאתם מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם. טעים וצבעוני שם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
מתכונים מעולים
תודה רבה גלי ???????
נראה מצוין.היכן המתכונים?
לחצי על שם המתכון שאת מעוניינת בו ויפתח לך הקישור.