.
מרק אפונה קרמי ונמס בפה הוא הפתרון האולטימטיבי שלי ללוחמה בקור. זהו, למעשה, מרק האפונה שאמא שלי הכינה לי כשהייתי צעירה וחזרתי בשעות הערב מהאוניברסיטה (כן, כן, ככה זה כשיש 6 שעות מעבדה ביום!). כמה כיף לחזור הביתה מהגשם, הרוח והקור, להניח את המטריה, לנער את טיפות הגשם מהשיער והמעיל ולעבור לנעלי בית מחממות כשבמטבח מחכה לי צלחת מהבילה של מרק ירוק סמיך, מזין, משביע ומלא טעם.
וכיום? מרק אפונה הוא אחד המרקים המועדפים עלינו, שמתאים לנו בול לימות החורף.
האפונה במרק מהווה מקור טוב לחלבון ויחד עם שאר המרכיבים מתקבלת ארוחה מאוזנת ומחממת שמזמנת את כל בני המשפחה אל השולחן.
מרק אפונה
המרכיבים:
- 500 גרם אפונה ירוקה יבשה חצויה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזרים מגוררים על פומפיה גסה
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 3 שיני שום (או ענף שום ירוק)
- 1-1.5 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל גרוס
- 1 כפית זרעי כמון
- 1/4 כפית כורכום
- 2-3 כפות שמן זית
להגשה
- קרוטונים (עדיף תוצרת בית)
- פלחי לימון, למי שאוהב
- עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
- לאדות את הבצל, הגזר, הסלרי והשום בשמן זית, תוך כדי ערבוב, במשך 3-4 דקות.
- להוסיף את האפונה, זרעי הכמון והכורכום, לכסות במים + כוס נוספת של מים, כך שגובה הנוזל יהיה כ-3-4 ס״מ מעל לתכולת הסיר.
- להביא לרתיחה, להעביר ללהבה נמוכה ולבשל עד לריכוך הירקות והתפרקות האפונה. זה אמור לקחת כשעה, אך לעיתים יכול לקחת יותר, תלוי באיכות ובטריות האפונה.
- לתבל במלח ובפלפל גרוס ולטחון את המרק בבלנדר מוט למרקם קרמי.
- להגיש עם קרוטונים טובים, פלחי לימון ופטרוזיליה.
מתכוני מרק נוספים של חיים וטעים: מרק כתום מושלם, מרק עדשים בתיבול הודי כמו בג'רף, מרק עגבניות בורגול ועדשים (ששבר את הרשת)
הערות וגיוונים:
- היות והאפונה חצויה ואין לה קליפה, אין צורך בהשרייה מוקדמת.
- אפשר להשתמש בכמון טחון במקום בזרעים. במקרה כזה יש לשים 1/2 כפית אבקת כמון.
- ניתן לשלב במרק גם אפונה צהובה.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
500 גר אפונה לא גורם למרק סמיך מידיי ?
יוצא מרק גדול. אם זה סמיך לך מדי, אפשר להוסיף מעט מים רותחים
מעוניינת לקבל מתכונים
נהדר! אני מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.
אשמח לקבל מתכונים. תודה
היי הכל נראה טעים באתר! מדוע אין אפשרות לשתף גם בוואטצאפ?
מרק אליפות
תודה רבה חן!
לא הבנתי את שאלתך. תוכלי לתת לי דוגמה?
תודה רבה היא-לי
הי תודה רבה
אשמח לקבל מתכונים
אני מכינה בעקרון אותו דבר, אבל בשני סירים ומרסקת רק את האפונה ומערבבת בין שניהם. אני אוהבת שיש נקודות של הגזר והבצל במרק
תודה יהודית. נתת רעיון ממש טוב למי שאוהב שילוב של טחון ולא טחון במרק שלו.
תודה!
הוספתי אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
בשמחה! הוספתי אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
אני מוסיפה גם כוסברה למרק הכוסברה
מתאימה מאוד למרק אפונה, תנסו מקסימום יהיה לכם טעים.
תודה על הטיפ. ננסה, ברור שננסה
המתכונים טובים
תודה רבה!
מרק מעולה… מכינה אותה שנים רק לאחרונה לא הכנתי ובדקתי את המתכון שלך כדי להיזכר בתבלינים.
תודה רבה לך.❤️
תודה רבה! שמחה שאהבת
מכורה למרק הזה כבר כמה שנים! תודה!!!
איזה כיף לקרוא! תודה