/, טופו, ללא גלוטן, תבשילי ירקות וקטניות/קארי אדום עם טופו דלעת וברוקולי

קארי אדום עם טופו דלעת וברוקולי

צלחת קארי אדום עם טופו

קארי אדום זורק אותי היישר לתאילנד, לשקט, לשלווה, לפירות ולאוכל הטעים. הקארי הזה מזין, משביע עם ערכים תזונתיים טובים, ובעל מראה חגיגי כך שניתן להגישו בקערה מרכזית לשולחן חג גם בפסח (אם אתם אוכלים קטניות).

את הקארי האדום אפשר להכין חריף מאד, כמו שאני אוהבת (מודדת את החריפות לפי מדד הטישו שהמצאתי) ואפשר רק פיקנטי או בכלל לא חריף, נניח עבור ילדים. אז תכינו בהתאם לטעמכם האישי. אם משתמשים במשחת קארי קנויה קצת קשה לשלוט ברמת החריפות, אלא בכמות המשחה במתכון, אך אם מכינים משחת קארי אדום בבית, אתם שולטים בכל!

לגבי התבשיל עצמו, אני הכנתי עם הירקות האלו שמשתלבים נהדר בטעמים ובצבעים בהיבט תזונתי אך גם ויזואלי (אוכלים עם העיניים, לא?), רשמתי למטה אפשרויות להמרה. תרגישו חופשי להוסיף או להשמיט ירקות בהתאם לזמינות ולהעדפותיכם.

קארי אדום עם טופו דלעת וברוקולי

המרכיבים

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 כפות ג’ינג’ר קצוץ בערך
  • 1 פלפל צ׳ילי אדום קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1-2 כפות משחת קארי אדום
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 עלי מנגולד – לקצוץ בנפרד חלק ירוק וחלק לבן
  • 400 גרם שעועית ירוקה חתוכה*
  • 300-400 גרם דלורית חתוכה לקוביות בינוניות
  • 1 ברוקולי להפריד פרחים, לקלוף גזע ולקצוץ אותו דק בנפרד
  • 400 גרם קרם קוקוס
  • 3 כפות סויה
  • 1 כפית מלח
  • 300 גרם טופו חתוך לקוביות בינוניות
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 5 עלי כפיר ליים מיובשים (לא חובה)

הירקות והטופו צרובים בסיר לאחר הוספת משחת הקארי

קארי אדום אחרי הוספת הנוזלים לסיר

קארי אדום אחרי הוספת הירוקים לסיר

אופן ההכנה – קארי אדום וטופו

  1. ראשית מכין את כל המרכיבים כשהם חתוכים ומוכנים לבישול כי מרגע זה הכל מהיר מאד.
  2. בסיר גדול נאדה את הבצל ב-2 כפות שמן עד לשקיפות.
  3. נוסיף ג’ינג’ר, שום וצ׳ילי, נטגן יחד במשך 2 דקות.
  4. נכניס לסיר גם את משחת הקארי ו״נפתח״ אותה תוך כדי ערבוב.
  5. נצרף את הגזר, החלק הלבן של המנגולד, גזע הברוקולי הקצוץ ונאדה אותם תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
  6. נוסיף את השעועית הירוקה ונאדה יחד עוד מספר דקות.
  7. נמזוג פנימה את קרם הקוקוס, נצרף את הדלורית ועלי הכפיר ליים ונערבב יחד 2-3 דקות.
  8. נוסיף קוביות טופו, רוטב סויה, מלח ומים רותחים כמעט עד לכיסוי הירקות.
  9. מהשלב הזה אסור לערבב, אך ניתן לנער את הסיר קלות, אם רוצים.
  10. נביא את הסיר לרתיחה ונבשל מכוסה, על להבה נמוכה, כ-15 דקות. נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך.
  11. נוסיף פנימה את עלי המנגולד והכוסברה ונבשל עוד 5-7 דקות.
  12. נפזר מעל את פרחי הברוקולי ונסיר את הסיר מהכיריים. נמתין כ-15 דקות נוספות בלי לפתוח את הסיר. בזמן הזה הברוקולי יתבשל מאדי הקארי אך יישאר רענן וירוק.
  13. כשהתבשיל מוכן נערבב אותו בעדינות ונגיש לשולחן עם אורז לבן, עלי כוסברה טריים ופלחי לימון.

הערות וגיוונים:

  • שעועית ירוקה – אני השתמשתי בשעועית טרייה אך אפשר גם בקפואה אותה יש להפשיר כמה דקות במסננת.
  • אפשר להמיר דלורית בדלעת אחרת ומנגולד בעלי תרד או עלים אחרים שאתם אוהבים.
  • אם משתמשים בעלי כפיר ליים מיובשים יש להוציא אותם בתום הבישול.
מתכוני קארי נוספים שבטח תאהבו: קארי ירוק עם ברוקולי ואפונה מנה מושלמת לארוחת צהרים, קארי חומוס וסלק בתנור טעים בטירוף וקל הכנה, בשיטת שגר ושכח.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ואני אדאג שתקבלו עדכון בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

השאר תגובה