תבשיל נפלא מרענן וחמצמץ של קציצות עדשים טבעוניות ברוטב מנגולד עשיר בטעם לימוני מדהים שלוקח את המנה לכיוון המזרח. מומלץ להגיש עם אורז (או פירה, או לחם טוב).
המנה מכילה רשימה ארוכה יחסית של מרכיבים, אולם שלבי ההכנה פשוטים מאד, אז בבקשה לא להיבהל ולא לברוח, זה טעים!
- בונוס – אם מכינים מנה כפולה של קציצות, אפשר להכין חלק מהן ברוטב עגבניות ולאכול כ״ספגטי נאטבולס״. בטוחה שגם הילדים יעופו על זה! (תמונה בסוף הפוסט).
- בונוס נוסף – הקציצות ידידותיות לפריזר. ניתן להקפיא את הקציצות האפויות לפני הכנסתן לרוטב (בשכבה אחת או בשכבות מופרדות בנייר אפייה) בקופסה אטומה.
קציצות עדשים ברוטב מנגולד לימוני
המרכיבים:
ל-20 קציצות:
- 4 כפות קמח עדשים
- 4 כפות ש.שועל (ללא גלוטן, למקפידים על כך)
- 1/4 כוס מים
- 1 גזר פרוס
- 1/2 בצל חתוך גס
- 50 גרם אגוזי מלך טחונים *
- 2 כפות שמן זית
- כף טחינה מלאה
- רבע כפית כורכום
- מלח, פלפל שחור
- כוס עלים ירוקים: פטרוזיליה,כוסברה, שמיר, 2 עלי חסה, חופן תרד
לרוטב מנגולד לימוני:
- 4 עלי מנגולד גדולים מופרדים חלק לבן לחוד וחלק ירוק לחוד
- שומר (לא חובה)
- בצל קטן
- כרישה אחת
- 2 כפות ג’ינג’ר מגורר או קצוץ דק
- 2 שיני שום
- 1/2 פלפל אדום תאילנדי חריף קצוץ דק (או פחות, לפי הטעם).
- קליפה מגוררת מלימון שלם (2 כפות)
- מיץ מלימון שלם
- 2 כפות רוטב סויה (ללא גלוטן, למקפידים על כך)
- 1/4 לימון פרסי שבור דק (לא חובה)
- 1/4 כפית כורכום
- 4 עלי למון גראס חתוכים גס (לא חובה)
- קורט מלח
- פלפל גרוס
- 2 כפות שמן זרעי ענבים (או כל שמן נייטרלי אחר שאתם אוהבים)
אופן ההכנה:
קציצות עדשים
- לקצוץ במעבד מזון עם להב מתכת את הגזר, הבצל וכל הירוקים. להוסיף את שאר המרכיבים ולעבד עד לקבלת עיסה אחידה ומתגבשת. אם העיסה יבשה להוסיף 1-2 כפות מים או מי סודה ולהפעיל שוב. אם העיסה רטובה מדי להוסיף כף שיבולת שועל.
- לשמן נייר אפייה המונח ע״ג תבנית ולהכין מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג.
- לאפות את הקציצות בתנור שחומם מרגש ל-180 מעלות במשך 15 דקות. להפוך אותן ולאפות עוד 10 דקות. לצנן מעט ולהכניס למקרר למשל לילה.
רוטב מנגולד לימוני
- לקצוץ את המנגולד (להפריד חלק לבן מהעלים הירוקים), השומר, הבצל והכרישה ולאדות בסיר רחב עם מעט שמן את כל ״הלבנים״ במשך 3-4 דקות תוך ערבוב מתמיד.
-
להוסיף את השום הג’ינג’ר והפלפל החריף ולהמשיך לבשל ולערבב עוד דקה שתיים.
-
להכניס את העלים הירוקים של המנגולד ולבשל יחד עד שהם מאבדים מנפחם.
-
להוסיף את שאר המרכיבים יחד עם כוס מים ולבשל במשך 20-25 דקות עד שכל הירקות רכים.
לקראת ההגשה:
-
להוסיף, בזהירות, לסיר את הקציצות בשכבה אחת ולהביא לרתיחה.
-
להעביר ללהבה נמוכה, להרטיב את הקציצות עם רוטב בעזרת כף ולכסות את הסיר.
-
לבשל יחד 10 דקות בלי לגעת בקציצות. לכבות את הלהבה ולהשאיר את הסיר סגור במשך 10 דקות.
-
להוציא את הלמון גראס ולהגיש את הקציצות עם אורז, פירה, קינואה או לחם טוב.
הערות וגיוונים:
- קמח עדשים ניתן לרכוש ברשתות המזון, בחנויות תבלינים ובחנויות טבע ואפשר גם לטחון לבד במטחנת תבלינים או בבלנדר חזק.
- אם הקציצות מיועדות לפעוטות, מומלץ להשתמש באגוזים טחונים דק או באבקת שקדים.
- אפשר להמיר את האגוזים בערמונים בואקום, אותם יש ליבש במגבת לפני הוספתם למעבד המזון. במקרה זה יתכן ותזדקקו לעוד כף שיבולת שועל.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
אשמח למתכונים
הקציצות עם הרוטב הזה פשוט מעולות ליקקו את האצבעות. תודה על המתכון
כל כך משמח לקרוא!
תודה רבה
נראה מדהים
עומדת להכין או טו טו
לפי התגובות מאמינה שגם המשלוח יתקבל באהבה
בהצלחה!
על איזה משלוח את מדברת?
נראה טעים מאוד. ה.בהחלט אנסה.
תודה רבה! שמחה שאהבת.
יצא תבשיל מאוד טעים וחגיגי! נהננו מאוד, תודה!
ישששש! כמה שימחת אותי. תודה רבה