שילוב המרכיבים ברוטב בולונז יוצר לנו בפה את הטעם החמישי המכונה “אוממי”, מילה המקבילה ביפנית ל- WOW, מה שגורם לנו לרצות לאכול מזה עוד ועוד. לא אחת נשאלת השאלה האם ניתן להגיע לעומק הטעמים הזה גם בגירסה הטבעונית? ובכן, ברור לכם שאם אני מעלה את זה לבלוג אז התשובה היא בהחלט כן! זהו מתכון מופלא שמניב ספגטי בולונז טבעוני בטעם מושלם, שגם ילדים מתים עליו, ויש לי לכך עדויות, בלי להזכיר שמות.
מה יש ברוטב? שילוב של עגבניות, סלרי, גזר, בצל, יין ושבבי סויה עשירים בחלבון (אחרי ריכוך)* אותם אני מבשלת בסבלנות עד לקבלת הטעם העמוק.
לא לברוח! אם אתם ממהרים אפשר גם להסתפק בבישול קצר, אך הטעם יהיה שונה במקצת.
אם מכינים עם פסטה ללא גלוטן, או פסטה מחיטה מלאה או פסטה עשירה בחלבון, זה רווח תזונתי נקי!
בולונז טבעוני
המרכיבים ל- 6 מנות
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 5 גבעולי סלרי פרוסים דק
- 4 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 200 גרם שבבי סויה מטופלים* כמוסבר בהערות (מכינים מ- 100 גרם שבבי סויה יבשים)
- 1 כוס יין אדום**
- 100 גרם רסק עגבניות
- 400 גרם עגבניות קלופות וחתוכות (אפשר מקופסה)
- 3 עלי דפנה
- 5 כדורי פלפל אנגלי
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית סוכר או סילאן (לא חובה)
- 1/2 כפית נענע מיובשת (לא חובה)
- קורט הל (לא חובה)
- קורט קינמון
- 1 כפית מלח
- פלפל גרוס בנדיבות
- 2 כפות שמן זית איכותי (או שמן נייטרלי כגון שמן זרעי ענבים)
אופן ההכנה:
- לאדות / לטגן את הבצל בשמן במחבת עמוקה נון-סטיק עד לשקיפות והתחלת הזהבה, להוסיף את השום, הסלרי והגזר ולהמשיך לאדות תוך כדי ערבוב למשך 3-4 דקות. להוסיף את שבבי הסויה המטופלים ולערבב במשך דקה נוספת. למזוג את היין ב-4 פעימות, בכל פעם רבע כוס וערבוב כך שהוא נספג בתערובת והאלכוהול מתנדף.
- להוסיף רסק עגבניות ופפריקה, ולערבב תוך צריבה לפתיחת טעמים.
- להכניס את העגבניות החתוכות יחד עם כוס מים רותחים וכן את שאר התבלינים שבחרתם להוסיף, להביא לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה. לבשל את הרוטב לפחות שעה. מדי פעם כדאי לבדוק שלא חסרים נוזלים. במידה וכן, ניתן להוסיף מעט מים רותחים. לטעום, לתקן תיבול במידת הצורך, ולהגיש עם פסטה, אורז או קוסקוס (אני מתה על השילוב של רוטב בולונז עם אורז ועם קוסקוס. שששש אל תגלו לאף אחד, אבל גם בפיתה זה טעים).
הערות:
- שבבי סויה מטופלים: פתיתי סויה מיובשים, עשירים בחלבון, אותם יש להשרות כחצי שעה במים רותחים, לסנן ולסחוט היטב. למשקיענים מטיבי לכת (או לסת) אני ממליצה לייבש את הפתיתים אחרי הסחיטה ע"ג מחבת עם מעט שמן, עד לקבלת פירורים דקים ופריכים כמו שעושים עם בשר טחון. בשלב הטיפול שבבי הסויה מכפילים את נפחם.
- אם המתכון מיועד לילדים, ניתן להפחית את כמות היין ל- 1/2 כוס. בכל מקרה יש לאדות את התערובת עד להתנדפות האלכוהול כך שהמתכון מתאים גם לילדים.
- ניתן להוסיף לפני ההגשה כפית שמרי בירה לכל מנה.
סוד של חיים וטעים:
- אני נוהגת להכין כמות גדולה של שבבי סויה מטופלים, מחלקת אותה למנות בגודל של 1-2 כוסות, רושמת תאריך ומקפיאה. כך אני מפשירה בכל פעם מנה והיא מוכנה לשימוש.
- נשאר לכם בולונז ובא לכם לגוון? תכינו איתו פאי רועים.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? תשוויצו בתמונות ואל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, זה מאד משמח אותי לראות את התוצרים שלכם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
יצא מדהים!!! ממליצה בחום
תודה רבה!
תגובתך שימחה אותי מאד
יצא מושלם!!!! אני מנשנשת כבר שעה מהסיר ולא מצליחה להניח לו. תודה!
יששששש!
אכן מסוכן מאד הסיר הזה. ממש סכנת התמכרות.
הכנתי את הבולונז ויצא פצצה !!!
תודה על המתכון המעולה (:
יאאאא איזה כיף לי!
מתכון מצוין וברור, וכיף להכנה! הכנתי בתוספת פטריות פורטבלו קצוצות, שהוספתי למחבת קצת לפני העגבניות הקצוצות, והתשלבו יפה עם המרקמים והטעמים העשירים של הבולונז.
מתכון מצוין וברור, וכיף להכנה! הכנתי בתוספת פטריות פורטבלו קצוצות, שהוספתי למחבת קצת לפני העגבניות הקצוצות, והתשלבו יפה עם המרקמים והטעמים העשירים של הבולונז. ויצא טעים מאוד 🙂
תודה רבה על התגובה המרגשת.
שילוב של פטריות הוא רעיון מעולה!
כל המתכונים שלך ניראים מעולה!
מלא מלא תודות.
אני הולכת להכין אותם אחד אחרי השני 😊❤️🙏
ישששש, איזו תגובה משמחת! תודה