מרק עגבניות עם בורגול ועדשים בהשארת המרק הטורקי אזוגלין Ezogelin, הוא מרק טעים, מזין ומשביע לאורך זמן. צלחת מרק חם עושה לי תמיד נעים בבטן. כשהייתי ילדה, נהגו לומר, אצלנו בבית, שהיא ״מחממת את הגוף מבפנים״. לכן, בימות החורף ניתן תמיד למצוא במקרר שלנו את המרק השבועי. אגלה לכם סוד: יש לנו סיר ענק למרק שפעיל רק בחורף (בקיץ הסיר יוצא לחופשה במלדיבים).
כפי שסיפרתי לא פעם, מרקים זו ההתמחות של בעלי, שמכונה אצלנו "מלך המרקים".
במהלך השבוע הוא מתכנן איזה מרק להכין לארוחת שבת: שואל, מברר מה הלך הרוח המשפחתי, מחליט וביום חמישי קונה את המצארכים בהתאם. למרק הזה באמת לא צריך משהו מיוחד, כל המרכיבים פשוטים, זמינים ותמיד נמצאים אצלנו במקרר ובמזווה.
הירקות במרק הזה אינם טחונים, לכן חשוב שיהיו חתוכים לקוביות קטנות.
מרק עגבניות עם בורגול ועדשים
המרכיבים:
- 3 עגבניות גדולות, בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 2 בצל קצוץ
- 1 פלפל צ'ילי נקי מגרעינים חתוך לטבעות (אפשר יותר לחובבי החריף)
- שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
- 1 כרישה חתוכה לטבעות דקות
- 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 קופסאות של 400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר להמיר בעגבניות טריות)
- 1 כוס בורגול
- 100 גרם רסק עגבניות (1 קופסה קטנה)
- 1 כוס עדשים כתומות
- 2-3 שיני שום
- 5 כפות שמן זית משובח
- 1-2 כפות סוכר חום -לפי הטעם
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית נענע מיובשת
- 1/4 כפית פלפל גרוס
- כ- 4 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל והצ'ילי בשמן הזית עד לשקיפות, מוסיפים כרישה, סלרי, גזר ושום מערבבים ומאדים מספר דקות לריכוך הירקות.
- מצרפים את העגבניות הטריות, העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העדשים ומים רותחים עד 2 ס"מ מעל תכולת הסיר. מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה במשך 15 דקות ומוסיפים את הבורגול. מכסים בעוד מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 15 דקות נוספות או עד שהירקות רכים (בעיקר הגזר והעגבניות).
- מתבלים במלח, פלפל, נענע מיובשת וסוכר ומבשלים עוד מספר דקות לאיחוד טעמים.
- טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומגישים.
- ניתן לקשט בעלי נענע טריים.
מרקים נוספים שלי שאולי יעניינו אתכם: מרק עדשים וירקות שורש בתיבול הודי, מרק ירקות לקוסקוס, מרק קובה סלק
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי שם orlycohen@ ואפילו לעקוב אחרי.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
מרק מעולה!
תודה רבה ??
תודה
בכיף
מתכון מעולה! מוסיפה אותו לקבועים שלי ?
ישששש! איזו תגובה משמחת ? תודה!
בורגול דק או עבה?
בינוני. לא דק
אהבתי
רוב תודות