לתערובת הלבנה:
- 2 כפות קמח כוסמין
- 2 כפות שמן זית
- 1 חבילת טופו בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
- 50 גרם פתיתים בסגנון גאודה תנובה ALTERNATIVE
- 1/2 מלח
- קורט אגוז מוסקט טחון
- 3/4 כוס מים
כל המרכיבים מסודרים על משטח העבודה. מתחילים להרכיב את הלזניה.
אופן ההכנה:
- שמים את הירקות (זוקיני, חציל, בטטה, פלפל ובצל ירוק) ע"ג תבניות מרופדות בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית וזורים מלח גס. קולים את הירקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 15-30 דקות. כדאי להניח כל סוג של ירקות בתבנית נפרדת כי זמני הריכוך של כל ירק שונים. ממליצה לבדוק כל 5 דקות ולהוציא לקערה את מה שמוכן, עד שמוציאים הכל ומצננים.
- להכנת רוטב העגבניות מכניסים לסיר את העגבניות, השום ושמן הזית ומטגנים יחד כחצי דקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות וחצי כוס מים ומבשלים יחד על להבה נמוכה במשך 30-40 דקות. מתבלים במלח, פלפל, עשבי תיבול וסילאן בהתאם לצורך. תטעמו ותחליטו.
- להכנת התערובת הלבנה מרסקים את הטופו במעבד מזון ומערבבים יחד עם שאר המרכיבים.
- להרכבת המנה שמים בתחתית של תבנית אישית (אני הכנתי במחבת בקוטר 16 ס"מ) 2 כפות רוטב עגבניות. מניחים מעל דף לזניה כך שיכסה את התחתית פחות או יותר. צריך לשבור את דף הלזניה וזה בסדר גמור (ראו בתמונות).
- יוצקים מעל 2 כפות מהתערובת הלבנה ומשטחים. מעליה מורחים עוד 2-3 כפות מרוטב העגבניות ומסדרים פרוסות מהירקות הקלויים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת: דף (שבור) של לזניה, תערובת לבנה, רוטב עגבניות בנדיבות ומסיימים בירקות הקלויים.
- מפזרים טימין / אורגנו, מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 20 דקות.
- אחרי 20 דקות, מוציאים מהתנור, מפזרים על כל מנה כף של פירורי ה"גאודה" ומחזירים לתנור ל-5-7 דקות נוספות, עד ש"הגבינה" ניתכת מעל המאפה. את השלב הזה אופים ללא כיסוי, כדי שהלזנייה תתפוס צבע.
- מוציאים מהתנור, מניחים להתייצבות למשך 10 דקות ומגישים לשולחן.
בונים את השכבות של הלזניה הטבעונית.
גיוונים והמרות – לזניה טבעונית עם ירקות קלויים:
- אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים, כגון: שומר, טבעות בצל סגול או עלי תרד – אותם אין צורך לרכך מראש.
- אפשר להכין גם בתבנית אחת בגודל 20X30. כמובן שזמן האפייה יתארך בהתאם.
- אפשר להמיר את קמח הכוסמין בכל קמח שרוצים.
- אפשר להשתמש גם ברוטב עגבניות מוכן.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אם הכנתם, אנא שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
נהדרת שאת! אוהבת מאוד♥️?❤️
תודה רבה על המילים החמות, נורית ????
תודה רבה אורלי. ינוסה בקרוב. באיזה סופר במודיעין השגת את הגבינות החדשות של אלטרנטיב?
תודה יקירה!
אני קניתי במחסני השוק (בשכונת מליבו).
ממה שראיתי בפייסבוק יש בכל הרשתות.
תודה וחג שמח
בכיף! חג שמח!
נראה נהדר, אהבתי מאוד את המתכון
תודה רבה רויטל.
שימחת אותי מאד
שווה ניסוי..🙂
בהחלט! לכי על זה.
תודה רבה
יישר כוח! תבורכי.
תודה רבה!
תודה מקרב לב אסתר!