הפוסט נערך ב- 12.2024
גם אתם מחפשים מה להכין לאכול בכל אחד משמונת ימי החנוכה? בדיוק בשבילכם הכנתי לקט מתכוני חנוכה. יש בו גם סופגניות (אפויות, כי לא חייבים לטגן הכל) בנוסף יש בו כמה סוגי לביבות, כולל לטקעס תפוחי אדמה נפלאים, פנקייקס מעולים ומאפים שווים שרובם גם מזינים. כל המתכונים בלקט זה הינם פרווה, ללא ביצים וללא מוצרים מהחי, כך שהוא מתאים לצמחונים, טבעונים, אלרגים ושומרי כשרות. חלק מהמתכונים ללא גלוטן, או ניתנים להמרה לל"ג בקלות יחסית.
כידוע לכולם, חנוכה הוא חג האורים עם הדלקת נרות, שירים וסביבונים, אך לא פחות מכך הוא גם חג הטיגונים (כזכר לנס פח השמן?). אני משתדלת לאזן ולמנן את הטיגונים ומשלבת אפוי ומטוגן.
לקט מתכוני חנוכה
סופגניות אפויות ממולאות בריבה, כמו שילדים אוהבים בלי להתעסק עם מזרק ושאר בלגנים (נקראות גם בוכטל)
לביבות בטטה כמו אצל אורנה ואלה הן חובה אצלנו.
לביבות תירס שילדים עפים עליהן ומכינים בקלי קלות.
קציצות פראסה / לביבות כרישה 2 מתכונים נהדרים לקציצות שבקושי מצליחות להגיע לשולחן (כי הן נחטפות ישר מהתבנית).
לביבת ירק ענקית – שכולם יתלהבו ממנה!
לביבות תפוחי אדמה – לטקס (לאטקעס) טעימות, קראנצ'יות מבחוץ ורכות מבפנים, והן כמובן בלי ביצים, כי לא צריך.
סמבוסק חומוס עיראקי טעים ונוסטלגי כמו של סבתא פרחה
גוז׳למה – לחם מחבת מהמטבח הטורקי במילוי תרד גבינתי.
לחמניות ממולאות שאצלנו קוראים להן "לחמניות הפתעה" מה שהופך אותן לנחשקות ע"י הילדים.
פטאייר – מאפה ממולא מטריף(!) מהמטבח הערבי.
מאפה בצק עלים עם ירקות – בורקס פתוח יפה להגשה וקל מאד להכנה.
פנקייק אוורירי עם (או בלי) פירות יער.
פרינטה – מאפה חומוס איטלקי מושלם ללא גלוטן.
בלינצ׳ס שבולת שועל ובננה – שניתן להכין גם כלביבות עם בננה מקורמלת בצד.
פרחי כרובית בתנור בציפוי פיקנטי שאי אפשר להפסיק לאכול.
פילו ממולא בתרד מעין אגרול אפוי שמתפצפץ בפה.
מאפה בצק עלים מתפצפץ בפה עם חצילים בטעם מעושן.
מאפה בצק עלים עם תפוחים – להלן "תפוחים בריבוע".
מעמולים ריחניים בתילוי תמרים – שאי אפשר לעמוד בפניהם.
יש בבלוג עוד מאפים שיכולים להפוך את החג לעוד יותר שמח! עוגות, לחם ממולא, חלה ממולאת, גלילות תמרים, וגם ממרחים וסלטים שונים להשלמת הארוחה. מוזמנים לגלוש ולהתרשם.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי שםorlycohen@. כמובן שאתם מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם. טעים וצבעוני שם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
מתכונים מעולים
תודה רבה גלי ???????
נראה מצוין.היכן המתכונים?
לחצי על שם המתכון שאת מעוניינת בו ויפתח לך הקישור.