Print Friendly, PDF & Email

חמין טבעוני

Print Friendly, PDF & Email
.
חמין טבעוני הוא מנה בריאה, מזינה ומשביעה ולא מכבידה. כמות השומן במנה צנועה כי אינה מכילה שומן מן החי. רגע לפני שהחורף חומק, משתפת במתכון לחמין טבעוני שכיכב אצלנו בחודשים האחרונים. הוספת נתחי סויה לקטניות ולשורשים הופכת את החמין לפצצת חלבון.
את הבסיס למתכון קיבלתי מאחותי סיגלית, ואחרי שתנסו אותו, גם אתם לא תרצו שום מתכון אחר לחמין.
החמין אינו מצטלם יפה, בלשון המעטה, אך ככל שהוא "מכוער" יותר הוא טעים יותר.

חמין טבעוני

מרכיבים ואופן הכנה:
הכנה מוקדמת: השריה של קטניות. איך משרים? כל סוג בקערה נפרדת, להוסיף מים ולהחליף אותם כל כמה שעות. בלילה אין צורך לשים שעון מעורר, אפשר להכניס את הקערות למקרר. אחרי 24 שעות של השריה, מסננים, שוטפים וניתן להחיל בהכנת החמין.
.
.
לשים שכבות בסיר גדול:
בצל קצוץ, לטגן עד לשקיפות בחצי כוס שמן
4-5 תפו״א חתוכים לרבעים
1 כוס שעועית אדומה מושרית ללילה
1 כוס שעועית לבנה מושרית ללילה
1בצל חתוך לפלחים דקים
2 בטטות בקוביות גדולות
1 שקית ערמונים
1 ראש שום (לא קלוף)
אופציונלי להעשרת החמין: חבילת נתחי סויה בסגנון עוף (אני השתמשתי באלו של טבעול)
.
.
לערבב את התבלינים ב-1 ליטר מים:
50 גרם רסק עגבניות
1 כף סויה טובה
3 ס״מ מקל קינמון
2 כפות סילאן
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
1/2 כפית חוואייג׳ למרק
1/4 כפית גראם מסאלה (אופציונלי)
1 כפית כורכום
לערבב היטב ולצקת את  המים כך שיגיעו עד לגובה תכולת הסיר.
להוסיף לסיר 2 עלי דפנה ו-5 גרגרי פלפל אנגלי שלמים.
.
.

תוספות שמוסיפות המון:

למלא 2 שקיות קוקי (או בד) עם דגנים:
  • 1 כוס אורז (אני שמתי אורז אדום אסייתי) + 2 כוסות מים + 1 כפית מלח.
  • 1 כוס גריסי פנינה + 2 כוסות מים + 1 כפית מלח. לסגור את 2 השקיות. לנקב בהן כמה חורים ולהניח בסיר מעל הכל. לגרסה ללא גלוטן – פשוט לוותר על גריסי הפנינה!
.
מכסים במכסה, מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה.
מבשלים על להבה נמוכה, במשך שעה, על הכיריים.
בתום השעה, מוסיפים בערך כוס מים רותחים בהם מערבבים 1-2 כפיות מלח, מכסים את הסיר בנייר אפייה גזור לעיגול בקוטר הסיר ואוטמים את הכל בנייר אלומיניום שמעליו שמים את המכסה.
מכניסים את הסיר (חשוב לוודא שאין לו ידיות או חלקים אחרים מפלסטיק / בקליט), לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מורידים מיד את החום ל-100 מעלות ונותנים לסיר לנוח ולהשתזף למשך הלילה.
למחרת בבוקר: הפתעה חמה וריחנית מחכה במטבח. כל שנותר הוא להתאפק עד הצהרים.
.
.

הערות וגיוונים:

  1. ניתן לבשל את גריסי הפנינה יחד עם כל החמין ולא בשקית נפרדת. זה יוצר מקרם דביק. למרקם פחות דביק, אפשר להשרות את גריסי הפנינה לשעה שעתיים, לסנן ואז לצרף לתבשיל.
  2. לגרסה ללא גלוטן – יש לוותר לחלוטין על גריסי הפנינה.
  3. אפשר להשתמש גם בשעועית קפואה.
  4. ניתן להוסיף לחמין גם גרגרי חומוס קפואים או מקופסת שימורים (כזו שמכילה רק חומוס, מים ומלח).
  5. אפשר להוסיף לתבשיל ירקות שורש כגון גזר, סלק, שומר.
  6. אפשר להוסיף כוס של קוביות סויה יבשות (״בונזו״), לאחר שהושרו במים רותחים סוננו ונסחטו.
.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד ישמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

2 Comments

  1. מירית 29 במרץ 2019 at 07:58

    מכוער לא מכוער אשמח לצלחת❤️❤️👍

  2. חיים וטעים 29 במרץ 2019 at 09:33

    את בחורה כלבבי ❤️
    מוזמנת לצהרים מחר בכיף גדול

השאר תגובה