//קארי ירוק עם ברוקולי זוקיני ואפונה
Print Friendly, PDF & Email

קארי ירוק עם ברוקולי זוקיני ואפונה

Print Friendly, PDF & Email

קארי ירוק עם ירקות מוכן

ירקות ירוקים פריכים וטריים עושים לי את זה, ואני מוצאת את עצמי חוגגת איתם במטבח. זה אומר שאני מבשלת מאותם הירקות בכל פעם משהו אחר, ממקום אחר בעולם. הפעם לקחתי את זה לכיוון קארי ירוק תאילנדי. מי שמכיר אותי יודע שתאילנד היא המדינה שאני הכי מתגעגעת אליה. מבחינת נוף, חוף, מסאז' רגליים ואוכל משובח. גן עדן עלי אדמות ממש. טוב, הפלגתי בחלומות וצריך לחזור למציאות: נמשיך עם הקארי הירוק.

הקארי הירוק שלי מבוסס על ירקות כגון זוקיני, ברוקולי – שהוא אלוף העולם בערכים תזונתיים ומומלץ מאד להוסיפו לתזונה הטבעונית, אפונה מתקתקה שכל גרגר שלה הוא מאגר של נוטריאנטים, חלבונים, סיבים, ויטמינים ומינרלים והשנה הצלחתי להשיג כמות יפה ממנה ישירות מהחקלאי (מי אמר שהקורונה הביאה איתה רק דברים רעים?), כרובית ועוד.

אפונה טריה קלופה לקארי

כדי שהמנה תהיה מזינה ועשירה בחלבון, השתמשתי בנתחי יובה יבשים בצורת "כנפיים" (מוצר שנמכר בשקיות בחנויות למוצרים אסיאתיים ובחנויות טבע ונקרא גם tofu skin). מוצר זה הוא תוצר לוואי של תעשיית הטופו, כלומר הקרום שנוצר בזמן בישול חלב הסויה. היות וכך, המוצר נחשב תעשייתי אך במינימום עיבוד. הוא מכיל פולי סויה בלבד ולכן מפוצץ בחלבון. נתחי היובה מאד טעימים והמרקם שלהם מזכיר לי מרקם של חזה עוף. בקיצור התאהבנו בו.

קארי ירוק עם ברוקולי זוקיני ואפונה

המרכיבים להכנת 4 מנות:

  • 2 כפות שמן ניטרלי (אני השתמשתי בשמן זרעי ענבים)
  • 1 בצל חצוי ופרוס לרצועות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק (או מגורר על פומפייה)
  • 300 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
  • 1 ראש ברוקולי מחולק לתפרחות קטנות
  • 1 כרובית קטנה מחולקת לפרחים
  • 2 זוקיני פרוסים
  • 500 גרם אפונה טרייה קלופה (אפשר גם קפואה)
  • 1 כוס נתחי יובה יבשים בצורת "כנפיים" (נקרא גם tofu skin)
  • 2 כפות משחת קארי ירוק (אפשר יותר או פחות בהתאם לחיבה לחריף)
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ
  • 1 פחית נוזל קוקוס 6-7% שומן
  • 3 כפות סויה (רצוי מופחתת נתרן)
  • 1 כפית סוכר קנים (לאיזון טעמים, לא חובה)
  • צרור כוסברה קצוצה

להגשה:

  • רבעי ליים או לימון
  • אבקת צ'ילי גרוס

אופן הכנה:

  1. להשרות את היובה במים במשך 15 דקות, לשטוף ולסחוט היטב. להשאיר במסננת בצד.
  2. לבשל חלקית את פרחי הכרובית והברוקולי במשך 5 דקות במי מלח. או בסיר אדוי. לסנן.
  3. אם משתמשים באפונה קפואה יש להפשיר אותה, לשטוף ולסנן לפני התחלת הבישול. אפונה טרייה יש לקלף ולהוציא מהתרמילים.
  4. מטגנים בווק גדול או בסיר רחב את הבצל, השום והג'ינג'ר בשמן במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת, הזוקיני, האפונה והברוקולי וממשיכים לטגן ולערבב במשך עוד כמה דקות, עד שהירקות מזהיבים ומתרככים מעט.
  6. מוסיפים את משחת הקארי והצ'ילי קצוץ ומערבבים לפתיחת הטעמים.
  7. יוצקים פנימה נוזל קוקוס, סוכר, רוטב סויה ומחצית מעלי הכוסברה ומביאים לרתיחה.
  8. מבשלים יחד עוד 7-10 דקות לאיחוד טעמים ומגישים.

הרכבת המנה:

  1. מניחים בצלחת כמה כפות אורז לבן או קינואה.
  2. מניחים מעל מתערובת הקארי עם הרבה רוטב.
  3. מפזרים את יתרת עלי הכוסברה ומקשטים ברבעי לימון.

גיוונים:

  • אפשר להוסיף או להשמיט ירקות בהתאם לזמינות, לעונתיות ולהעדפה אישית.
  • ירקות שמתאימים לקארי הזה: חצילונים קטנים תאילנדיים, שעועית ירוקה, פולי סויה ירוקים (אדממה), שומר, תרד, תפוח אדמה וכדומה.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen ואני אפרגן לכם בשיתוף ובתיוג חוזר.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

.

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

כותב | 2021-03-30T11:39:32+03:00 פברואר 9th, 2021|תבשילי ירקות וקטניות|2 תגובות

2 Comments

  1. מזל שמש 22 במרץ 2021 at 18:52

    עדיין לא הכנתי מהמנות המדהימות , לקחתי את המתכונים של פאי רועים טבעוני שאעשה לערב החג (שתי בנותי טבעוניות) וגם את הקארי הירוק שנראה מדהים ומיוחד אחרי שאבשל ואנסה אגיב שוב

  2. חיים וטעים 22 במרץ 2021 at 18:55

    איזה מרגש! שיהיה בהצלחה ובתיאבון!
    אם יהיו לך שאלות, אני לרשותך

השאר תגובה