Print Friendly, PDF & Email

קארי כרובית ובטטה

Print Friendly, PDF & Email

קארי כרובית ובטטה 2

אתם כבר יודעים שאני "חולה" בריאה על אוכל אסייתי, ולפעמים אני ממציאה שילובים מכמה מטבחים (צריך לזכור גם שבכל מדינה: הודו, סין, תאילנד, ויטנאם וכו' יש מטבחים שונים באזורים שונים). לדעתי, משילובים יוצאים דברים מופלאים. לכן, בהשראת אלו-גובי ההודי הכנתי תבשיל קארי כרובית ובטטה בחלב קוקוס. מדובר בתבשיל ירקות עם ניחוח תבלינים משכר, שמוגש על מצע של אורז ועדשים. זה כל כך טעים שממש אפשר להמשיך ולאכול עוד קצת ועוד קצת עד שנגמר.
אני מגישה את זה לאורחים שלי, והם לא מרגישים שזה בעצם טבעוני ומהווה פתרון לחלבון מלא כתוצאה משילוב של דגנים וקטניות. זו מנה מדהימה בלי תחושת התפשרות.

קארי כרובית ובטטה

מרכיבים:
לאורז הלבן:
2 כוסות אורז
2 כפות שמן זית
4 כוסות מים
1 כפית מלח

לעדשים:
1 כוס עדשים שחורות שבושלו במים עד ריכוך (15-20 דקות)

לתבשיל הקארי:
2 כפות שמן אורז (או שמן זרעי ענבים)
1 בצל קצוץ
1 כרובית יפה מפורקת לפרחים
2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 פחית נוזל קוקוס (5.5% – 7% שומן)
2-3 כפות רוטב סויה
חופן עלי סלרי קצוצים דק
חופן עלי כוסברה קצוצים
כפית עלי נענע מיובשים
1/2 לימון פרוס דק עם הקליפה
1 פלפל צ׳ילי קצוץ ( לא חובה)
1 כפית גדושה קארי אדום (אפשר לקנות או להכין לפי מתכון שנתתי בפוסט על המוקפץ הטבעוני המושלם)
1 כפית אבקת קארי הודי
1 כפית קורנפלור מדוללת ב-2 כפות מים (לא חובה)
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
להכין את האורז:
לטגן את האורז תוך ערבוב עד שקצותיו מלבינים, בשמן הזית. להוסיף את המים והמלח להביא לרתיחה ולבשל על להבה קטנה כ-18 דקות.

להכין את הקארי:
להכניס לסיר רחב את שמן הזית, הבצל, הסלרי, הבטטה ופרחי הכרובית עם מעט מים (1/2 כוס בערך).
לטגן/לאדות מעט תוך כדי ערבוב ותוך כדי הוספת כמות של 2-3 כפות מים בכל פעם שהמים נגמרים בסיר.
להוסיף את רוטב הסויה, הלימון, משחת הקארי, אבקת הקארי, העלים הירוקים, הנענע המיובשת, הפלפל האדום ופחית נוזל הקוקוס.

קארי כרובית ובטטה 3

להביא לסף רתיחה ולבשל על אש קטנה עד שהירקות מתרככים.
להוסיף את הקורנפלור המדולל ולבשל יחד עוד דקה שתיים להסמכת הרוטב.
לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך.

להגשה: לשים בצלחת כמות יפה של אורז לבן. מעליה לפזר מהעדשים השחורות (אפשר לערבב יחד ואפשר להניח בשכבות).
לצקת מעל את תבשיל הקארי עם הירקות לקשט במעט עלי סלרי, פטרוזיליה או כוסברה ולהתענג.
מנה מטריפה, שפשוט כיף לאכול, חריפה או לא, בהתאם להעדפה האישית.

קארי כרובית ובטטה 1

חברים יקרים, הכנתם מתכון שלי? אשמח אם תשתפו אותי. איך יצא? אהבתם? לא אהבתם (חלילה וחס)? קראתם את המתכון ומשהו לא ברור? אני כאן לענות ולעזור "פנו אלי דרך "צור קשר". מבטיחה לענות. זה הכיף שלי. רק תנו לי סימן קטן (לייק או תגובה יתקבלו בהמון תודה ואהבה).

בתיאבון!

חיים וטעים!

כותב | 2018-12-11T12:50:01+00:00 יולי 18th, 2018|מאכלי עמים, תבשילי ירקות וקטניות|2 תגובות

2 Comments

  1. סקרנית 18 ביולי 2018 at 20:59

    אפשר להחליף את הבטטה בדלורית?

  2. חיים וטעים 18 ביולי 2018 at 21:52

    בהחלט! יופי של רעיון! רק לוקח לזה טיפונת יותר זמן להתרכך.מציעה לרכך מראש.

השאר תגובה