פרינטה היא מנה שמגישים בפיצריות באיטליה כמנת פתיחה (כמו שאצלנו נותנים לחם שום). זהו מאפה פשוט המבוסס על קמח חומוס, מים ותבלינים והוא טעים כל כך שקשה להפסיק לאכול אותו. יש שיאמרו שהוא דומה לחביתת חומוס אך הרבה יותר טעים, כי הוא עבה ועסיסי יותר ומלא בטעמי רוזמרין ובצל מטוגן. מה גם שבניגוד לחביתה, את הפרינאטה אופים בתנור והיא יוצאת זהובה ויציבה וניתן לאכול אותה ביד, בלי מזלג וסכין. כך לפחות היא נאכלה אצלנו, עוד לפני שערכנו את השולחן. הפרינטה עשירה מאד בחלבון, היא ללא גלוטן ומתאימה גם לפסח לאוכלי קטניות, ונהדרת כתחליף למצות בארוחות בוקר או ערב.
פרינטה – מאפה חומוס איטלקי
מבוסס על המתכון של אורנה ואלה שמצאתי ברשת
המרכיבים
- 2 כוסות קמח חומוס
- 3 כוסות + 2 כפות מים
- 1 + 1/2 כפיות מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 + 3 כפות שמן זית
- 1 כפית רוזמרין קצוץ טרי או מיובש
אופן ההכנה
- טורפים בקערה את הקמח, המים, המלח והפלפל עד שאין גושים, מכסים בניילון נצמד ומשאירים על השיש 3-4 שעות. בחורף משאירים 4-5 שעות (או לילה במקרר).
- בזמן הזה מטגנים ב-2 כפות שמן זית את הבצל הקצוץ עד לשקיפות או הזהבה קלה ומצננים.
- לפני האפייה מחממים תנור ל-220 מעלות, מוסיפים לבלילה את הרוזמרין והבצל יחד עם השמן של הטיגון ומערבבים.
- משמנים תבנית אפייה מרובעת גדולה ב-3 כפות שמן זית ויוצקים אליה את בלילת החומוס. הבלילה נוזלית וכך זה צריך להיות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-25-30 דקות עד ששולי המאפה מזהיבים והחלק העליון מתייצב. מצננים מעט וחותכים לריבועים.
- מגישים חם לשולחן.
הערות וגיוונים
- הפרינאטה במיטבה ביום ההכנה. אם בכל זאת נשאר, אפשר לשמור את המאפה במקרר בקופסה סגורה ולחמם למחרת. אל תאכלו אותו קר.
- ניתן להגיש עם הפרינטה מטבלים שונים, כגון: קפונטה תבשיל חצילים סיציליאני, מיונז טופו מופחת שומן, ממרח ירוק מטריף, סקורדליה ממרח שום יווני וכדומה.
- ניתן להחליף את הרוזמרין בתימין, או באורגנו קצוץ אך הטעם ישתנה בהתאם.
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? ואם אתם מעלים תמונה, אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, אני מאד אוהבת לראות את התוצרים שלכם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
💝 נראה משגע אורלינ'קה, אנסה להכין למחר בערב במקום לחמניות (שגם ככה לא הצליחו לי השנה בכלל) ואם יצליח אשמור ואכין כל השנה, תודה אהובה🌹💝
תודה יקירתי!
שיהיה בהצלחה ובתיאבון.
נראה שווה, תודה, אנסה.
מניסיוני הדל, כן דל, כי רב לי ממלאכת הבישול…🤷♀️ קמח חומוס מותיר טעם לוואי אלא אם עבר קלייה בתנור טרם ההתעסקות בו.
אז אנסה את המלצתך עם קמח חומוס קלוי. 🙂
תודה רבה אריאלה. נסי עם קלוי ותדווחי איך יצא?
🙏
תודה
הפרינטה חומוס נראית לי מצויינת. אכין הערב לארוחה.
תודה (גם על שאר המתכונים)
יאאא תודה. זה מאד משמח אותי. חג טעים ושקט.
נשמע טעים! יש אפשרות להקפיא? אם כן, כדאי לפני האפייה או אחרי?
היי,
לא ניסיתי.
רשמתי את המתכון ,אנסה לעשות. נראה טעים
איזה כיף! בהצלחה
זה נראה כל כך טעים וממש קל להכנה. תודה על עוד מתכון נפלא!
תודה על התגובה המשמחת מירי
היי , נראה מעולה !
ניסית גם עם קמחים אחרים ? קמח עדשים אולי ?
לא ניסיתי קמחים נוספים
יפה
תודה
אנסה בחנוכה. עושה רושם טוב עפ"י המתכון
שיהיה בתיאבון. חג שמח