/, ללא גלוטן, קציצות ומאפים מלוחים/פרינטה – מאפה חומוס איטלקי

פרינטה – מאפה חומוס איטלקי

פרינטה במגש
פרינטה היא מנה שמגישים בפיצריות באיטליה כמנת פתיחה (כמו שאצלנו נותנים לחם שום). זהו מאפה פשוט המבוסס על קמח חומוס, מים ותבלינים והוא טעים כל כך שקשה להפסיק לאכול אותו. יש שיאמרו שהוא דומה לחביתת חומוס אך הרבה יותר טעים, כי הוא עבה ועסיסי יותר ומלא בטעמי רוזמרין ובצל מטוגן. מה גם שבניגוד לחביתה, את הפרינאטה אופים בתנור והיא יוצאת זהובה ויציבה וניתן לאכול אותה ביד, בלי מזלג וסכין. כך לפחות היא נאכלה אצלנו, עוד לפני שערכנו את השולחן. הפרינטה עשירה מאד בחלבון, היא ללא גלוטן ומתאימה גם לפסח לאוכלי קטניות, ונהדרת כתחליף למצות בארוחות בוקר או ערב.

פרינטה – מאפה חומוס איטלקי

מבוסס על המתכון של אורנה ואלה שמצאתי ברשת

המרכיבים

  • 2 כוסות קמח חומוס
  • 3 כוסות + 2 כפות מים
  • 1 + 1/2 כפיות מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 + 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית רוזמרין קצוץ טרי או מיובש

אופן ההכנה

  1. טורפים בקערה את הקמח, המים, המלח והפלפל עד שאין גושים, מכסים בניילון נצמד ומשאירים על השיש 3-4 שעות. בחורף משאירים 4-5 שעות (או לילה במקרר).
  2. בזמן הזה מטגנים ב-2 כפות שמן זית את הבצל הקצוץ עד לשקיפות או הזהבה קלה ומצננים.
  3. לפני האפייה מחממים תנור ל-220 מעלות,  מוסיפים לבלילה את הרוזמרין והבצל יחד עם השמן של הטיגון ומערבבים.
  4. משמנים תבנית אפייה מרובעת גדולה ב-3 כפות שמן זית ויוצקים אליה את בלילת החומוס. הבלילה נוזלית וכך זה צריך להיות.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-25-30 דקות עד ששולי המאפה מזהיבים והחלק העליון מתייצב. מצננים מעט וחותכים לריבועים.
  6. מגישים חם לשולחן.

הערות וגיוונים

  • הפרינאטה במיטבה ביום ההכנה. אם בכל זאת נשאר, אפשר לשמור את המאפה במקרר בקופסה סגורה ולחמם למחרת. אל תאכלו אותו קר.
  • ניתן להגיש עם הפרינטה מטבלים שונים, כגון: קפונטה תבשיל חצילים סיציליאני,  מיונז טופו מופחת שומן, ממרח ירוק מטריף, סקורדליה ממרח שום יווני וכדומה.
  • ניתן להחליף את הרוזמרין בתימין, או באורגנו קצוץ אך הטעם ישתנה בהתאם.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? ואם אתם מעלים תמונה, אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, אני מאד אוהבת לראות את התוצרים שלכם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

20 תגובות

  1. חדוה רזניק 10/04/2023 בשעה 07:53

    💝 נראה משגע אורלינ'קה, אנסה להכין למחר בערב במקום לחמניות (שגם ככה לא הצליחו לי השנה בכלל) ואם יצליח אשמור ואכין כל השנה, תודה אהובה🌹💝

  2. חיים וטעים 10/04/2023 בשעה 08:14

    תודה יקירתי!
    שיהיה בהצלחה ובתיאבון.

  3. אריאלה רנן 11/04/2023 בשעה 00:14

    נראה שווה, תודה, אנסה.
    מניסיוני הדל, כן דל, כי רב לי ממלאכת הבישול…🤷‍♀️ קמח חומוס מותיר טעם לוואי אלא אם עבר קלייה בתנור טרם ההתעסקות בו.
    אז אנסה את המלצתך עם קמח חומוס קלוי. 🙂

  4. חיים וטעים 11/04/2023 בשעה 00:36

    תודה רבה אריאלה. נסי עם קלוי ותדווחי איך יצא?

  5. לילך שמיר 15/04/2023 בשעה 14:12

    🙏

  6. חיים וטעים 15/04/2023 בשעה 15:59

    תודה

  7. אפי 22/04/2024 בשעה 10:47

    הפרינטה חומוס נראית לי מצויינת. אכין הערב לארוחה.
    תודה (גם על שאר המתכונים)

  8. חיים וטעים 22/04/2024 בשעה 13:15

    יאאא תודה. זה מאד משמח אותי. חג טעים ושקט.

  9. נינה 02/05/2024 בשעה 17:45

    נשמע טעים! יש אפשרות להקפיא? אם כן, כדאי לפני האפייה או אחרי?

  10. חיים וטעים 02/05/2024 בשעה 18:44

    היי,
    לא ניסיתי.

  11. רונית דיכטר 06/07/2024 בשעה 14:20

    רשמתי את המתכון ,אנסה לעשות. נראה טעים

  12. חיים וטעים 06/07/2024 בשעה 14:55

    איזה כיף! בהצלחה

  13. מירי 20/08/2024 בשעה 15:12

    זה נראה כל כך טעים וממש קל להכנה. תודה על עוד מתכון נפלא!

  14. חיים וטעים 20/08/2024 בשעה 15:17

    תודה על התגובה המשמחת מירי

  15. אלי 21/08/2024 בשעה 07:54

    היי , נראה מעולה !
    ניסית גם עם קמחים אחרים ? קמח עדשים אולי ?

  16. חיים וטעים 21/08/2024 בשעה 10:34

    לא ניסיתי קמחים נוספים

  17. גביש אביחי 27/08/2024 בשעה 16:49

    יפה

  18. חיים וטעים 27/08/2024 בשעה 18:53

    תודה

  19. ירושלמי ליאורה 26/12/2024 בשעה 23:45

    אנסה בחנוכה. עושה רושם טוב עפ"י המתכון

  20. חיים וטעים 28/12/2024 בשעה 09:31

    שיהיה בתיאבון. חג שמח

השאר תגובה