אתם כבר יודעים שאני "חולה" בריאה על אוכל אסייתי, ולפעמים אני ממציאה שילובים מכמה מטבחים (צריך לזכור גם שבכל מדינה: הודו, סין, תאילנד, ויטנאם וכו' יש מטבחים שונים באזורים שונים). לדעתי, משילובים יוצאים דברים מופלאים. לכן, בהשראת האלו-גובי ההודי הכנתי תבשיל קארי כרובית ובטטה בחלב קוקוס. מדובר בתבשיל ירקות עם ניחוח תבלינים משכר, שמוגש על מצע של אורז ועדשים. זה כל כך טעים שממש אפשר להמשיך ולאכול עוד קצת ועוד קצת עד שנגמר.
אני מגישה את זה לאורחים שלי, והם לא מרגישים שזה בעצם טבעוני ומהווה פתרון לחלבון מלא כתוצאה משילוב של דגנים וקטניות. זו מנה מדהימה בלי תחושת התפשרות.
קארי כרובית ובטטה
מרכיבים:
לאורז הלבן:
- 2 כוסות אורז
- 2 כפות שמן זית
- 4 כוסות מים
- 1 כפית מלח
לעדשים:
- 1 כוס עדשים שחורות שבושלו במים עד ריכוך (15-20 דקות)
לתבשיל הקארי:
- 2 כפות שמן אורז (או שמן זרעי ענבים)
- 1 בצל קצוץ
- 1 כרובית יפה מפורקת לפרחים
- 2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות
- 3 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 פחית נוזל קוקוס (5.5% – 7% שומן)
- 2-3 כפות סויה
- חופן עלי סלרי קצוצים דק
- חופן עלי כוסברה קצוצים
- 1 כפית עלי נענע מיובשים
- 1/2 לימון פרוס דק עם הקליפה
- 1 פלפל צ׳ילי קצוץ (לא חובה, אך אפשר גם יותר)
- 1 כפית גדושה קארי אדום (אפשר לקנות או להכין לפי מתכון שנתתי כאן: המוקפץ הטבעוני המושלם)
- 1 כפית אבקת קארי הודי (או גראם מסאלה, או תערובת תבלינים אחרת לפי טעמכם האישי)
- 1 כפית קורנפלור מדוללת ב-2 כפות מים (לא חובה, זה מסמיך את הרוטב)
- מלח, פלפל
אופן ההכנה של קארי כרובית ובטטה:
להכין את האורז:
לטגן את האורז תוך ערבוב עד שקצותיו מלבינים, בשמן הזית. להוסיף את המים והמלח להביא לרתיחה ולבשל על להבה קטנה כ-18 דקות.
להכין את הקארי:
להכניס לסיר רחב את שמן הזית, הבצל, הסלרי, הבטטה ופרחי הכרובית עם מעט מים (1/2 כוס בערך).
לטגן/לאדות מעט תוך כדי ערבוב ותוך כדי הוספת כמות של 2-3 כפות מים בכל פעם שהמים נגמרים בסיר.
להוסיף את רוטב הסויה, הלימון, משחת הקארי, אבקת הקארי, העלים הירוקים, הנענע המיובשת, הפלפל האדום ופחית נוזל הקוקוס.
להביא לסף רתיחה ולבשל על אש קטנה עד שהירקות מתרככים.
להוסיף את הקורנפלור המדולל ולבשל יחד עוד דקה שתיים להסמכת הרוטב.
לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך.
להגשת מנה של קארי כרובית ובטטה:
לשים בצלחת כמות יפה של אורז לבן. מעליה לפזר מהעדשים השחורות (אפשר לערבב יחד ואפשר להניח בשכבות).
לצקת מעל את תבשיל הקארי עם הירקות לקשט במעט עלי סלרי, פטרוזיליה או כוסברה ולהתענג.
מנה מטריפה, שפשוט כיף לאכול, חריפה או לא, בהתאם להעדפה האישית.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
אפשר להחליף את הבטטה בדלורית?
בהחלט! יופי של רעיון! רק לוקח לזה טיפונת יותר זמן להתרכך.מציעה לרכך מראש.
עושה חשק לבשל תודה
תודה לך!
תודה על מתכונים טעמים וקלילים
תודה רבה על התגובה המשמחת
אשמח לקבל מתכונים
נראה טווווב
תודה רבה
מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
נראה טעים. מה זה פחית נוזל קוקוס בכאלה אחוזי שומן ומה הגודל שלה? לא מצאתי…
הגודל 400 מ"ל. אם את לא מוצאת נוזל קוקוס, תקני קרם קוקוס ותדללי אותו עם מים, או שתשתמשי בקרם קוקוס ואז זה יוצא יותר שומני.