קציצות טופו אפויות

קציצות טופו בקארי

קציצות טופו אפויות בתבשיל קארי

הפעם הבאתי מנה מאד שימושית במטבח – קציצות טופו אפויות. המתכון כאן הוא לקציצות עצמן, אותן ניתן לשלב בכל מנה שתרצו. אתן בהמשך דוגמאות.

קציצות מושלמות ממש:

  • רכות אך יציבות ולא מתפרקות בבישול.
  • מזינות ועשירות בחלבון.
  • יש בהן מעט שומן.
  • ללא גלוטן.
  • הן בלי ביצים ולכן מתאימות גם לאלרגים, טבעונים ולצמחונים.
  • צורתן עגולה וטעמן עדין ולכן ילדים מטורפים עליהן!

מה עושים עם קציצות טופו אפויות?

  • אפשר כמובן לאכול אותן כפי שהן לצד סלט או בפיתה כמו פלאפל.
  • אך השוס הוא שקציצות הטופו האלו מתאימות לכל כך הרבה מנות ותבשילים: ניתן להוסיפן לרוטב עגבניות ולהגיש על פסטה (בסגנון ספגטי מיטבולס).
  • לאחר האפייה אפשר לבשל אותן כמה דקות בתוך תבשיל קארי אדום עם דלעת וברוקולי, או בתוך קארי ירקות מהיר (כפי שרואים בתמונה), ולהגיש על אורז.
  • הן מתאימות גם לשקשוקה ולחריימה, ובהמשך אתן עוד מתכונים שמתאימים להן, אז ממליצה לעקוב.
  • רוצים להכין בפסח? ראו הערות.

קציצות טופו אפויות

המרכיבים:

  • 1 חבילת טופו קשה (300 גרם)
  • 100 גרם ערמונים (שקית)
  • 1 גזר פרוס לטבעות (לא חובה)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • עלים מ-5 ענפי פטרוזיליה (או ירק אחר שאתם אוהבים)
  • 1-2 כפות שיבולת שועל – ללא גלוטן להקפידים (מתחילים בכף אחת ומוסיפים את השניה בהתאם לצורך)*
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל גרוס
  • 1/4 כפית כורכום

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה מצננים מעט ומעבירים לקערת מעבד מזון.
  2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים למשחה אחידה וסמיכה.
  3. בודקים שניתן לכדרר ממנה כדורים יציבים ובלתי דביקים.
  4. אם היא גרגרית מדי ניתן להוסיף 1-2 כפיות מים ולעבד שוב.
  5. אם היא דלילה מדי יש להוסיף את הכף השניה של שיבולת השועל.
  6. נותנים לעיסה לנוח כחצי שעה, רצוי במקרר.
  7. מחממים תנור ל- 200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים את הנייר מעט בעזרת מברשת או ספריי.
  8. יוצרים כדורים מעיסת הטופו  ומניחים אותם ע"ג התבנית. מכניסים לתנור ואופים 22-25 דקות עד שהקציצות מזהיבות מעט ומתייצבות.
  9. מצננים לטמפרטורת החדר או מכניסים למקרר ללילה ואז משתמשים בהן לכל מטרה. תתפרעו, הן מתאימות להמון תבשילים.
  10. אני הכנתי אותן בתוך קארי ירקות.

גיוונים לקציצות טופו אפויות:

קוראים יקרים, הכנתם מתכון שלי? אהבתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם, מוזמנים גם לעקוב אחרי שם. צבעוני וטעים שם.

אם הגעתם עד כאן, תשאירו לי סימן קטן, לייק, אימוג'י מחייך או כל רגשן אחר, זה כל כך ישמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא הכניסו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

14 תגובות

  1. איילת ב 30/06/2023 בשעה 23:25

    מעולה תודה

  2. חיים וטעים 01/07/2023 בשעה 09:02

    חן חן

  3. אנונימי 02/07/2023 בשעה 12:31

    מה אפשר לשים במקום ערמונים?

  4. חיים וטעים 02/07/2023 בשעה 13:05

    לא ניסיתי, אבל אולי אגוזי מלך?

  5. שרית 04/07/2023 בשעה 20:52

    תודה

  6. חיים וטעים 04/07/2023 בשעה 21:36

    בכיף

  7. ענת 13/07/2023 בשעה 09:36

    הכנתי עם בזיליקום במקום פטרוזיליה. יצא מושלם! תודה רבה על (עוד) מתכון מנצח

  8. חיים וטעים 13/07/2023 בשעה 11:13

    מעולה! תודה על תגובתך המשמחת.

  9. ענת חורש 24/03/2024 בשעה 23:32

    אשמח לקבל מתכונים

  10. רותי אטיאס 25/03/2024 בשעה 03:52

    קציצות נפלאות, גם בישלתי ברוטב וגם נישנוש טעים.

  11. חיים וטעים 25/03/2024 בשעה 10:50

    את כבר רשומה. תבדקי האם המתכונים מגיעים לך לתיבת הספאם.

  12. חיים וטעים 25/03/2024 בשעה 10:50

    אלופה! תודה על התגובה המקסימה. שמחה שאהבת.

  13. נורית 06/04/2024 בשעה 07:18

    תודה רבה

  14. חיים וטעים 06/04/2024 בשעה 09:53

    בשמחה! בהצלחה ובתיאבון

השאר תגובה