Print Friendly, PDF & Email

דאל עדשים כתומות

Print Friendly, PDF & Email
דאל עדשים עם אורז
.
אנחנו מאד אוהבים אוכל הודי, שמעצם טבעו מאד ידידותי לטבעונים. שפע של ירקות, קטניות ותבלינים ארומטיים בשילובים שונים שיוצרים עולם שלם של טעמים, מרקמים וצבעים. בניגוד לתדמית, אוכל הודי לא חייב להיות חריף או גדוש בחילבה, אלא אם אוהבים.
דאל עדשים כתומות הוא למעשה מרק עדשים סמיך המוגש עם אורז. הבעיה באוכל הזה היא המראה. לצערי, דאל עדשים אינו פוטוגני, אך הטעם מכפר על הכל! דאל עדשים הוא מאבני היסוד של המטבח ההודי המגוון היות והוא תבשיל מזין, משביע לאורך זמן ומחמם את הגוף מבפנים (כמו שאבא שלי נהג לומר) ומככב במגשי טאלי יחד עם צ'אטני, תבשילי ירקות וחומוס ולחם מחבת שטוח.

דאל עדשים הודי

המרכיבים ל-4 מנות:
  • 2 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות שמן לטיגון (אני משתמשת בשמן זרעי ענבים)
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות של חצי ס"מ
  • 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות של חצי ס"מ
  • 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות של 1 ס"מ
  • 3 שיני שום גדולות קצוצות דק
  • 1-2 ס"מ שורש ג’ינג’ר קצוץ דק
  • 2 פלפל חריף פרוס דק (אפשר פחות, אך לא כדאי לוותר על החריפות)
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 2-3 כוסות מים רותחים
  • להגשה: עלי כוסברה וטבעות פלפל חריף (לפי הטעם)
תבלינים קשים (זרעים)
  • 1 כפיות זרעי כוסברה
  • 1.5 כפיות זרעי כמון
  • 1.5 כפיות זרעי שומר
  • תכולת זרעים מתרמיל הל אחד (או קמצוץ הל טחון)
תבלינים רכים (אבקות)
  • 1 כפיית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1-4 כפית פלפל שחור
  • קורט אבקת מנגו (לא חובה)
.
אופן ההכנה:

שלב 1. הכנת התבלינים (אם כל התבלינים הם בצורתם האבקתית אפשר לדלג ישירות לשלב הבא)

קולים את הזרעים במחבת במשך 90 שניות על אש בינונית עד שעולה מהם ריח מבלי שיחרכו.

טוחנים במכתש ועלי או במטחנה חשמלית.

שלב 2. הכנת הדאל

מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות ומוסיפים את הגזר והסלרי, מערבבים כמה דקות עד לריכוך ומוסיפים את התבלינים הקשים שעברו קלייה וטחינה, ומערבבים עד שעולה ריח נפלא של תבלינים.

מוסיפים שום, ג’ינג’ר ופלפל חריף וממשיכים לבחוש למשך דקה (הזהרו שהשום לא ישרף).

מכניסים גם את התבלינים הרכים והעגבניות תוך בחישה ומניחים להתבשל 2-3 דקות  או עד שהנוזלים של העגבניות מתאדים.

מוסיפים את העדשים, מערבבים ומכסים במים רותחים עד לגובה 2 ס"מ מעל התכולה. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה. העדשים צריכות להיות רכות ונימוחות.

טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

מגישים על אורז לבן או כל אורז אחר שאוהבים, מקשטים בכוסברה ובטבעות פלפל.

תבשילים נוספים מהמטבח ההודי: צ'אנה פלאו, אלו גובי, קארי כרובית

דאל עדשים 5

הערות וגיוונים:

  • אפשר להשתמש בתבלינים טחונים במקום בזרעים. במקרה כזה יש להפחית בחצי את הכמויות הרשומות.
  • ניתן לשלב עדשים כתומות עם עדשים צהובות.
  • את העדשים ניתן להחליף באורד דאל (שעועית שחורה קלופה) או במונג דאל (שעועית מש קלופה)

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!
כותב | 2021-11-10T18:13:05+02:00 נובמבר 10th, 2021|דף-הבית, תבשילי ירקות וקטניות|10 תגובות

10 Comments

  1. אירית חלד 14 בנובמבר 2021 at 22:33

    אלופה המון תודה

  2. חיים וטעים 15 בנובמבר 2021 at 00:25

    בכיף! תודה רבה

  3. מ ש 18 בנובמבר 2021 at 22:08

    נראה נהדר

  4. חיים וטעים 18 בנובמבר 2021 at 22:26

    תודה רבה

  5. פאני לבל 19 בנובמבר 2021 at 19:28

    נראה מעולה,עושה חשק להכין

  6. חיים וטעים 19 בנובמבר 2021 at 19:37

    תודה רבה! שיהיה בהצלחה ובתיאבון

  7. טולי 22 בנובמבר 2021 at 21:28

    לא משתמשים בתבלין קארי?

  8. חיים וטעים 22 בנובמבר 2021 at 21:52

    אני לא משתמשת בתבלין קארי קנוי (שהוא תערובת של תבלינים). התבלינים שרשומים במתכון יוצרים את הקארי.

  9. ליאורי 24 בנובמבר 2021 at 05:01

    נראה טעים
    תודה

  10. חיים וטעים 24 בנובמבר 2021 at 13:51

    תודה רבה 🙌

השאר תגובה