/, טופו, ללא גלוטן, מאכלי עמים, מתכונים שאהבתם/טופו מטוגן ברוטב תפוזים חמוץ מתוק

טופו מטוגן ברוטב תפוזים חמוץ מתוק

טופו מטוגן ברוטב תפוזים חומץ מתוק בצלחת

טופו מטוגן ברוטב תפוזים – כי יש לי חולשה לטעמי חמוץ מתוק המזכירים לי את התקופה בה התחילו להגיע ארצה המסעדות האסייתיות. לכולן קראנו אז מסעדה סינית ולאוכל אוכל סיני, למרות שהשפים והאוכל היו שילוב אקלקטי של פאן אסייתי (כלומר, מכל רחבי מזרח אסיה), מותאם לחך הישראלי ולחומרי הגלם שהצליחו להשיג. עם זאת, זה היה אוכל מרתק ומסקרן וכל כך שונה ממה שהיה נהוג אצלינו בבית. במסעדות השתמשו במרכיבים חדשים: סויה שעד אז לא הכרתי, נבטים, ג'ינג׳ר – זנגוויל, במבוק משומר שקראו לו אז "נצרי חזרן", תירס גמדי מקופסה (שלשמחתי נעלם מהנוף) ועוד. אך המנה שהכי אהבתי היתה קוביות חזה מטוגנות ברוטב תפוזים דביק על אורז. זאת מנה ממש קלה להכנה. שילוב של מיץ תפוזים וסוכר יחד עם מרכיבים פשוטים שיש כיום בכל מטבח כגון סויה וצ'ילי חריף יוצר מנה שאי אפשר להפסיק לאכול. האמינו לי, ניסיתי.

כמובן שטבענתי את המנה ואני מכינה אותה עם טופו שמעשיר את המנה בחלבון. המנה יצאה לא פחות טובה. מבטיחה לכם שגם מי שפחות מתחבר לטופו, ואני לא דוגמה לכך, כי אני מתה על טופו, יתלקק את האצבעות כי אין כמו קוביות זהובות של טופו מטוגן ברוטב חמוץ מתוק דביק. אוכל סיני זה תענוג!

למנה מספר שלבי הכנה אך הם כולם פשוטים, מהירים וקלים וכל מה שצריך זה מחבת נון סטיק טובה ולעקוב אחרי המתכון. כל המרכיבים זמינים בכל סופר מרקט ולא יקרים שגם זה גורם שיש לקחת בחשבון. אז אל תברחו לי, המנה שתקבלו שווה את המאמץ.

אני ממליצה תמיד, והפעם במיוחד, לקרוא את המתכון עד סופו לפני תחילת העבודה.

אוכל סיני טופו מטוגן ברוטב תפוזים

טופו מטוגן ברוטב תפוזים חמוץ מתוק

נניח את כל המרכיבים מוכנים ומדודים, מה שנקרא בצרפתית "מיז און פלאס", זה מאד נוח ומונע בלבול או גילוי חוסר באחד המרכיבים באמצע העבודה.

כעת, נכין את הרוטב ובזמן שהוא מתבשל ומסמיך נעבור להכנת הטופו. לאחר מכן נאחד ביניהם ונגיש את המנה.

המרכיבים

  • 600 גרם טופו (2 חבילות)
  • 1 ברוקולי
  • 3 פלחי תפוז חתוכים לרבעים – להגשה

רוטב התפוזים

  • 2-3 בצל ירוק פרוס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1-2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
  •  צ'ילי גרוס לפי הטעם
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות סוכר קנים (או אחר)
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 2 כפות סויה
  • קורט מלח ופלפל גרוס
  • 2 כפות מיץ לימון

ציפוי לטופו מטוגן

  • 2 כפות קמח טפיוקה (או קורנפלור)
  • 1 כף שמן זרעי ענבים (או כל שמן נייטרלי אחר)
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט צ'ילי יבש גרוס
  • 1 כף סויה

אופן ההכנה

  1. לפני התחלת העבודה נכין את כל המצרכים (לכל השלבים) כך שיהיו נגישים ומדודים מראש.
  2. נפרק את הברוקולי לפרחים ונכניס אותם למים רותחים למשך 10 דקות. נסנן ונניח בצד.

הכנת רוטב התפוזים

  1. בסיר רחב נטגן את הבצל הירוק עם השום, הג׳ינג׳ר והצ'ילי עם כף שמן, תוך ערבוב במשך 1-2 דקות. נוסיף את מיץ התפוזים, הסוכר והסויה ונבשל על להבה בינונית נמוכה כ-15-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט.
  2. נוסיף את מיץ הלימון וקליפת התפוז המגוררת ונערבב. נתבל במלח פלפל, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך בעזרת מיץ לימון, מלח או צ'ילי. נניח את הסיר עם הרוטב בצד.

הכנת טופו מטוגן

  1. נייבש את הטופו במגבות נייר תוך סחיטה קלה ונחתוך לקוביות בינוניות.
  2. נערבב בקערה את כל חומרי הציפוי עד לקבלת מרקם אחיד בסמיכות של טחינה, אם זה סמיך מדי ניתן להוסיף עוד כפית שמן.
  3. נכניס לקערה את קוביות הטופו ונערבב כך שהטופו יצופה מכל צדדיו.
  4. נחמם מחבת נון סטיק עם כף שמן, נעביר אליה את קוביות הטופו בשכבה אחת פחות או יותר (יתכן ותצטרכו לחלק את הכמות ל-2 ולחזור על הפעולה, תלוי בגודל המחבת שלכם) ונטגן, על להבה בינונית, עד הזהבה מכל הצדדים כ-8 דקות סהכ. מומלץ להפוך את הקוביות בעזרת מלקחיים או צ'ופסטיקס, או בהקפצת המחבת מי שיודע.

טופו מצופה בתהליך הטיגון

הרכבת המנה והגשה

  1. נעביר בזהירות את הטופו לרוטב וננער את הסיר כדי לצפות את הטופו ברוטב מכל הצדדים.
  2. נוסיף את הברוקולי ונערבב קלות בזהירות שלא יתרסק.
  3. נכניס פנימה את רבעי פרוסות התפוזים, נכסה את הסיר, נביא אותו לרתיחה ונסיר מהכיריים.
  4. נגיש לשולחן יחד עם אורז לבן.

עוד מתכון לאוכל סיני שבטח תאהבו: חציל מאודה בתחמיץ כמו של אהרוני

מתכוני טופו נוספים מרחבי הגלובוס: טופו פרובנסל, קציצות טופו בתבשיל אפונה, שיפודי טופו ברוטב בוטנים אינדונזי טעימים בטירוף! ומנת הרושם והאירוח האולטימטיבית טופו צלוי עם תפוחי אדמה 

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!
Print Friendly, PDF & Email

8 תגובות

  1. מירי בלאו 08/02/2023 בשעה 21:42

    נשמע מושלם. חייבת לנסות 😋

  2. חיים וטעים 08/02/2023 בשעה 22:18

    שמחה שאהבת מירי. בתיאבון

  3. ענת ולדמן 26/02/2024 בשעה 13:46

    נשמע נהדר
    אנסה לסופ"ש

  4. חיים וטעים 26/02/2024 בשעה 13:48

    איזה כיף!
    שיהיה בהנאה ובתיאבון

  5. איריס מנשה 18/03/2024 בשעה 22:28

    מחכה כבר לנסות נשמע שזה יהיה מעניין וטעים

  6. חיים וטעים 18/03/2024 בשעה 22:30

    שיהיה בהצלחה ובתיאבון

  7. יעל שור 03/04/2024 בשעה 08:35

    המתכונים מעולים
    אני מורידה את הסוכר

  8. חיים וטעים 03/04/2024 בשעה 16:20

    איזו תגובה מהממת! שמחה שאת אוהבת.

השאר תגובה