/, ללא גלוטן, מרקים/מרק כרובית ותפוחי אדמה

מרק כרובית ותפוחי אדמה

מרק כרובית עם קרוטונים בצלחת

מרק כרובית ותפוחי אדמה הוא אחד המרקים הקרמיים האהובים עלינו. למרות שהמרק חלק וקרמי הוא פרווה (בלי חלב ובלי לקטוז), טבעוני וללא גלוטן כך שמתאים גם לאלרגים ולשומרי הכשרות שבינינו.

הכרובית שייכת למשפחת המצליבים (אחותם של הכרוב, הברוקולי והקולרבי). המשפחה הזו מוסיפה לנו בריאות, היות והיא מכילה נוגדי חמצון. כלומר, אכילת ירקות מצליבים מסייעת בהאטת הזדקנות העור והזדקנות בכלל (מי לא רוצה?) ועוזרת למנוע סוגים מסויימים של סרטן.
היות והמצליבים מכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, הם מסייעים גם במניעת סוכרת, הורדת כולסטרול ועוד.
מנגד, אני חייבת לציין שהכרובית (כמו שאר בני משפחתה) יכולה לגרום לכאבי בטן ועודף גזים במערכת העיכול. לכן, כל אחד צריך לבחון מה וכמה מתאים לו לצרוך מהם.

מבחינת ערך קלורי, בכרובית יש רק 24 קלוריות ל-100 גרם ולכן היא מתאימה גם לשומרים על משקלם.

מרק כרובית ותפוחי אדמה

המרכיבים ל-10 מנות

  • 2 כרוביות מפורקות לפרחים (כולל הגזע) וחלוטות במים רותחים למשך 15 דקות (מסננים וזורקים את המים שבדרך כלל בעלי ריח פחות נעים)
  • 2 תפוח אדמה גדולים (רצוי אדומים) קלופים וחתוכים גס
  • 1 כרישה שטופה היטב ופרוסה
  • 1 בצל גדול חתוך גס
  • 1 גזר חתוך גס (לא חובה)
  • מים רותחים
  • 4 כפות שמן זית + מעט להגשה
  • 2 כפיות מלח
  • פלפל שחור (או לבן)
  • קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  1. לפני שמכניסים את הירקות לסיר, שמים בצד 4-5 פרחי כרובית חלוטים בהם נשתמש בסוף המתכון. (לא חובה, אבל מוסיף עומק ומרקם)
  2. מכניסים לסיר גדול את הירקות עם 4 כפות שמן זית. מאדים כמה דקות ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות ועוד 2 ס״מ.
  3. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ 30 דקות.
  4. מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ 15 דקות נוספות עד לריכוך מלא של הירקות.
  5. מכבים את האש וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חלק.
  6. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. אם המרק סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט מים רותחים.
  7. מפרידים את פרחי הכרובית ששמרנו בצד לפרחים קטנטנים וצולים אותם מעט על מחבת חמה עם כף שמן זית עד להזהבה.
  8. מכניסים את פרחי הכרובית למרק ומגישים חם עם קרוטונים ביתיים, וכמה טיפות שמן.
מה דעתכם על:

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

6 תגובות

  1. מיכל ה הניק 09/12/2023 בשעה 12:01

    שלום לך,
    תודה על שיתוף המתכון.

    מנסה להכין את המרק, אבל חייבת לציין שהתיאור לא ממש ברור לי.

    האם חולטים את כל הכרובית ואת כולה שמים בצד?
    האם חולטים, שמים חלק בצד ואת השאר מבשלים עם שאר הירקות? נשמע לא הגיוני..

    אבל לא ממש ברור למה רק חלק מהכרובית לשים בצד ולמה אין התיחסות בהמשך להוספתה למרק..

    בקיצור, אשמח להבהרה.
    תודה

  2. חיים וטעים 09/12/2023 בשעה 12:26

    היי מיכל, אנסה להסביר:
    חולטים את כל הכרובית מסננים ושופכים את המים כי הם מריחים פחות טוב.
    מתוך כל הפרחים החלוטים מוציאים 4-5 פרחים ושמים בצד, בהם נשתמש בסוף המתכון (סעיף 7).
    מקווה שעכשיו ברור.

  3. נדיה לביא 26/01/2024 בשעה 16:56

    אין לי כרישה. מה אפשר לשים במקום?

  4. חיים וטעים 26/01/2024 בשעה 17:26

    אפשר בצל או שומר קצוץ דק

  5. עטרה ברנע 31/01/2024 בשעה 20:13

    נראה ונשמע טוב, תודה.

  6. חיים וטעים 31/01/2024 בשעה 21:30

    תודה רבה רבה

השאר תגובה