מרק חרירה

מרק חרירה

מרק חרירה הוא אחד המרקים שאנחנו הכי אוהבים. המרק מהווה ארוחה שלמה היות והוא משלב קטניות, ירקות ואטריות. צלחת של מרק חרירה חם ומהביל היא פתרון מושלם לימי חורף קרים וגשומים, אך לא רק. מבחינתי, אפשר לאכול אותו גם בשאר עונות השנה, תלוי בחוזק המאוורר, המניפה או המזגן שיש בבית.

מרק חרירה מגיע אלינו מהמטבח המרוקאי ופירוש המילה חרירה הוא משי, מה שמלמד על המרקם החלק של המרק שמתקבל מהוספת אטריות וקמח בסוף הבישול. מעבר לטעם ולמרקם למרק יש ים של ערכים תזונתיים הוא משביע ומזין. המרק מכיל 2 סוגי קטניות שהן מקור מעולה לחלבון, עגבניות מבושלות המעניקות ליקופן ועלים ירוקים העשירים בויטמינים ובמינרלים.

מרק חרירה הוא מרק עשיר מאד אך ממש לא מסובך להכינו. אני ארשה לעצמי לומר שהוא אפילו קל להכנה וגם מי שרק מתחיל את דרכו במטבח יכול להכין ולהתענג עליו.

מרק חרירה

המרכיבים לסיר מרק גדול:

  • 1 + 1/2 כוסות עדשים ירוקות
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 גזרים קצוצים דק
  • 6 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • אופציונלי: 1 כפית חוואייג' למרק וקורט כמון
  • 1/2 כוס מכל אחד מהעלים הבאים: עלי סלרי קצוצים, עלי פטרוזיליה קצוצים ועלי כוסברה קצוצים
  • 1 כוס אטריות דקות למרק
  • 3 כפות קמח מדוללות ב- 1 כוס מים

להגשה:

  • רבעי לימון
  • עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה:

  1. להשרות את העדשים והחומוס בכלים נפרדים, למשך לילה. למחרת, לשטוף היטב את הקטניות ולסנן.
  2. להזהיב את הבצל, הגזר וגבעולי הסלרי בסיר גדול עם שמן זית, תוך כדי ערבוב, על להבה בינונית.
  3. להוסיף לסיר את התבלינים (למעט המלח), ואת החומוס, העדשים והעגבניות המרוסקות. להוסיף מים עד לכיסוי הירקות ולהביא לרתיחה. לבשל בסיר מכוסה ע"ג להבה בינונית במשך שעה וחצי עד לריכוך החומוס.
  4. להוסיף לסיר את המלח, האטריות, עלי הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה ולהמשיך ולבשל יחד עוד כ-10 דקות.
  5. לקראת ההגשה, לדלל את הקמח בכוס מים תוך כדי ערבוב ולסנן. להוסיף את הנוזל המסונן בזרם דק למרק תוך כדי בחישה לקבלת מרקם חלק ומשיי.
  6. להגיש את המרק עם פלחי לימון ולקשט בעלי כוסברה.

הערות וקיצורי דרך למרק חרירה:

  •  אפשר להשתמש בחומוס קפוא או במשומר אך להקפיד ולבדוק שהמרכיבים הם גרגרי חומוס, מים ומלח בלבד.
  • כמו כן, ניתן להשתמש בעדשים קפואות וכן לגוון בעדשים בצבעים שונים.
  • לגבי האטריות במרק, הן במרקמן המיטבי ביום ההכנה ואם נשאר עוד מרק, למחרת הן מתרככות. לצערי, אי אפשר למנוע את זה, לכן אם הכמות של המרק גדולה, עומדות לרשותנו 3 אפשרויות:
    • להכין את המרק עד שלב 3 ואז להוציא את הכמות שמתאימה לארוחה ורק איתה להמשיך לשלבים הבאים.  את שאר המרק לשמור במקרר ובארוחה הבאה לחמם מרק ולהמשיך מסעיף 4.
    • לבשל את האטריות בנפרד ולחברן עם המרק רק לפני ההגשה, זו האופציה בה אני בוחרת באירוח.
    • ״להתפשר״ ולאכול ביום למחרת מרק עם אטריות סמרטוטיות, זה לא אידאלי אך אהוב מאד על הילדים.
  • מרקי קטניות נוספים שבטח תאהבו: מרק עדשים ירוקות, מרק עדשים הודי, מרק אפונה

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

6 תגובות

  1. ברי סנדרס 27/10/2020 בשעה 14:06

    היי אורלי,
    נראה נפלא ! אכין אותו בימים הקרים הקרובים…
    אצלם לך.
    תודה,
    ברי

  2. חיים וטעים 27/10/2020 בשעה 14:10

    בהצלחה! מחכה לתמונה ?

  3. שרון 27/10/2020 בשעה 20:59

    מעורר תאבון!!

  4. חיים וטעים 27/10/2020 בשעה 21:08

    לכו כל זה! ממש קל להכין וכל כך טעים!

  5. רות דורית כהן 27/07/2023 בשעה 19:35

    תודה רבה

  6. חיים וטעים 27/07/2023 בשעה 20:05

    בחפץ לב!

השאר תגובה