Print Friendly, PDF & Email

מרק חרירה

Print Friendly, PDF & Email

מרק חרירה

מרק חרירה מהווה ארוחה שלמה היות והוא משלב קטניות, ירקות ואטריות. צלחת של מרק חרירה חם ומהביל היא פתרון מושלם לימי חורף קרים וגשומים,  אך לא רק.

מרק חרירה מגיע מהמטבח המרוקאי ופירוש המילה חרירה = משי מלמד על המרקם החלק של המרק שמתקבל מהוספת אטריות וקמח בסוף הבישול. המרק מכיל 2 סוגי קטניות שהן מקור מעולה לחלבון, עגבניות מבושלות המעניקות ליקופן ועלים ירוקים העשירים בויטמינים ובמינרלים.

מרק קל להכנה שאפילו מי שרק מתחיל את דרכו במטבח יכול להכין ולהתענג עליו.

מרק חרירה

המרכיבים לסיר מרק גדול:

  • 1 + 1/2 כוסות עדשים ירוקות
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 גזרים קצוצים דק
  • 6 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • אופציונלי: 1 כפית חוואייג’ למרק וקורט כמון
  • 1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 1 כוס אטריות דקות למרק
  • 3 כפות קמח מדוללות ב- 1 כוס מים

להגשה:

  • רבעי לימון
  • עלי פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

  1. להשרות את העדשים והחומוס בכלים נפרדים, למשך לילה. למחרת, לשטוף היטב את הקטניות ולסנן.
  2. להזהיב את הבצל, הגזר וגבעולי הסלרי בסיר גדול עם שמן זית, תוך כדי ערבוב, על להבה בינונית.
  3. להוסיף את התבלינים (למעט המלח), ואת החומוס, העדשים והעגבניות המרוסקות. להוסיף מים עד לכיסוי הירקות ולהביא לרתיחה. לבשל בסיר מכוסה ע”ג להבה בינונית במשך שעה וחצי עד לריכוך החומוס.
  4. להוסיף לסיר את המלח, האטריות, עלי הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה ולהמשיך ולבשל יחד עוד כ-10 דקות.
  5. לקראת ההגשה, לדלל את הקמח בכוס מים תוך כדי ערבוב ולסנן. להוסיף את הנוזל המסונן בזרם דק למרק תוך כדי בחישה לקבלת מרקם חלק ומשיי.
  6. להגיש את המרק עם פלחי לימון ולקשט בעלי כוסברה.

 

קיצורי דרך:

  •  אפשר להשתמש בחומוס קפוא או במשומר אך להקפיד ולבדוק שהמרכיבים הם גרגרי חומוס, מים ומלח בלבד.
  • אפשר להשתמש בעדשים קפואות וכן לגוון בעדשים בצבעים שונים.
כותב | 2020-10-28T12:10:41+02:00 אוקטובר 27th, 2020|דף-הבית, מרקים, תבשילי ירקות וקטניות|4 תגובות

4 Comments

  1. ברי סנדרס 27 באוקטובר 2020 at 14:06

    היי אורלי,
    נראה נפלא ! אכין אותו בימים הקרים הקרובים…
    אצלם לך.
    תודה,
    ברי

  2. חיים וטעים 27 באוקטובר 2020 at 14:10

    בהצלחה! מחכה לתמונה 🍜

  3. שרון 27 באוקטובר 2020 at 20:59

    מעורר תאבון!!

  4. חיים וטעים 27 באוקטובר 2020 at 21:08

    לכו כל זה! ממש קל להכין וכל כך טעים!

השאר תגובה