Print Friendly, PDF & Email

סלט טאבולה ואנטיפסטי

Print Friendly, PDF & Email
סלט טאבולה ואנטיפסטי עם שקדים 6
מי שעוקב אחרי, בבלוג וברשתות החברתיות, יודע שאני מאד אוהבת סלטים שהם בעצם ארוחה שלמה. יש לי כמה מתכונים כאלה בבלוג: סלט עדשים שחורות ובטטה, סלט קוסקוס וירקות כתומים צלויים, סלט מלפפונים וטופו ואליהם מצטרף היום הסלט המופלא הזה: סלט טאבולה ואנטיפסטי.
זהו סלט מהמטבח הערבי שמכינים בדרך כלל מבורגול (לא הרבה!), פטרוזיליה, נענע ולימון. הרבה לימון!  מיץ וקליפה 🍋🍋🍋. עד כאן הגרסה הקלאסית שאני כל כך אוהבת, והיא פתרון נהדר לצריכת “ירוקים” שכל כך נחוצים לגוף שלנו והדרך שלי ליצור איזונים אחרי החגים והסגרים.
הפעם הבאתי את הסלט למפגש חברות (בלוגריות) ורציתי להפציץ בטעמים ובמראה (במילים אחרות: לעשות רושם), אז הוספתי המון ירקות קלויים, שקדים ואפילו גבעול סלרי קצוץ דק. קיבלנו סלט מפוצץ בערכים תזונתיים, בצבע ובטעם. המנה משביעה, מזינה, יפה וטעימה בטירוף! עוד יתרון: אפשר להכין מראש את המרכיבים ולשמור לחוד: בורגול וירקות קלויים, שקדים קלויים וצנצנת עם הרוטב. את מלאכת ההרכבה לבצע סמוך להגשה.
.
בורגול, פטרוזיליה, נענע וקליפת לימון

סלט טאבולה ואנטיפסטי

המרכיבים
  • 1 כוס בורגול רגיל
  • 1 חציל
  • 2 זוקיני
  • 2 גזרים
  • עלים מ-2-3 ענפי טימין
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1/4 צרור נענע ו/או שמיר
  • 1/2 כוס פרחי ברוקולי קטנים חלוטים במים רותחים במשך 5 דקות
  • 1/3 כוס שקדים משובבים (בצורת מקלות) 
 
רוטב
  • מיץ מלימון 1-2 (לפי הטעם)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל גרוס
  • קליפת לימון מגוררת – כמה שיותר
אופן ההכנה
  1. להשרות את הבורגול 20 דקות בהרבה מים חמים. הוא יספוג את הנוזלים ויתרכך. לסנן עודפי מים.
  2. לחתוך את החציל, הזוקיני והגזרים לקוביות קטנות ולהעביר לקערה. להוסיף כ-3 כפות שמן זית ולפזר מלח גס ועלי טימין. לערבב היטב (אפשר עם הידיים) עד שכל הירקות יצופו בשמן. להעביר את הירקות לתבנית ולצלות את הירקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 25 דקות. להוציא מהתנור, לערבב ולבדוק האם כל הירקות רכים וזהובים. אם הם לא מוכנים, להמשיך לצלות עוד 5 דקות. לצנן את הירקות.
  3. לחתוך את גבעולי הסלרי לקוביות קטנות ולהוסיף לבורגול.
  4. לחלוט את הברוקולי במים רותחים במשך 5 דקות, לסנן ולצרף לבורגול.
  5. להוסיף גם את הירקות הקלויים שהתקררו בינתיים.
  6. לקצוץ דק את כל עשבי התיבול (עלים בלבד, בלי גבעולים) ולהוסיף לקערה.
  7. סמוך להגשה לערבב בצנצנת את כל חומרי הרוטב, לצקת על הסלט ולערבב בזהירות.
  8. לקלות את השקדים על מחבת יבשה רק עד שהם מתחילים להזהיב.
  9. להעביר את הסלט לצלחת הגשה, לפזר  מעל את השקדים ולהגיש.

סלט טאבולה ואנטיפסטי עם שקדים 4

גיוון: 

  • אפשר להכין את האנטיפסטי גם מירקות נוספים / שונים, כגון: בטטה, סלק, דלעת, בצל, קולרבי וכרובית בהתאם להעדפות, לטעם האישי, לזמינות ולעונתיות.
  • אפשר להכין גם עם קינואה ואז המנה ללא גלוטן, וגם מתאימה לפסח.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט כדי שיהיה מובן וברור לכולם. לכן, תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי. 

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

השאר תגובה