מג׳דרה אורז ועדשים היא ארוחה מלאה בשבילי. היא מכילה קטניות ודגנים שבעבר נהגו לכנות ״חלבון מלא״. כיום הגישה של התזונאים השתנתה ומסתבר שלא חובה לאכול באותה צלחת את הדגנים והקטניות, אולם אני עשיתי לעצמי הרגל, שתמיד יהיו לי בצלחת חלבונים וכך לא אצטרך לדאוג לגביהם בתזונה שלי. לגבי פחמימות אין כל חשש! מהם תמיד יהיו לי מספיק.
היות וזוהי מנה מאד פופולרית בבתים רבים ובמגוון עדות, יש המון דרכים להכין מג'דרה כך שאין דרך נכונה אחת.
אני מביאה כאן 2 גרסאות מג'דרה מתוך מגוון הדרכים:
– מג'דרה מהירה: מבושלת בסיר אחד, דלת קלוריות עם מקסימום ערכים תזונתיים שמוגשת עם ירקות קלויים וטחינה (לא חובה). מנה צבעונית, טעימה ובריאה המתאימה במיוחד לימים העמוסים שעוברים על כולנו.
– מג'דרה חגיגית: עם בצל מקורמל, שהוא אחד מהסממנים הקלאסיים של המג׳דרה. הפעם, החלטתי להוסיף לו עוד צבע והוספתי גזר. תוספת גזר מספקת לנו בטא קרוטן וויטמינים חיוניים נוספים. לארוחות חגיגיות או לאירוח אני מוסיפה צימוקים או חמוציות ושקדים קלויים.
מג׳דרה עם טחינה וירקות קלויים:
המרכיבים:
- 1 בצל סגול קטן
- כף שמן
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 2 כוסות אורז
- מלח, פלפל, כמון (רק אם אוהבים)
- פטרוזיליה קצוצה
- כוס של ירקות קלויים – אנטיפסטי (כרובית, חציל, בטטה, שומר) – מתכון בבלוג (לחצו על המילה אנטיפסטי שמודגשת בצבע)
להגשה:
- טחינה מוכנה מ-1/2 כוס טחינה גולמית, 1/2 כוס מים קרים מאד, מיץ מלימון אחד ומעט מלח. (אפשרי גם שן שום כתושה).
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את העדשים (רצוי להשרות מראש כמה שעות במים, אך לא חובה).
- מטגנים בסיר את הבצל עד לריכוך. מצננים מעט.
- מוסיפים את העדשים, מערבבים ומוסיפים 6 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה 20 דקות.
- מוסיפים את האורז, והתבלינים, מערבבים וסוגרים שוב. ממשיכים לבשל עד שכל המים נספגים, בערך כ- 18-20 דקות בסיר מכוסה.
- מסירים מהכיריים ומשאירים לעמוד עוד 15-20 דקות. מוסיפים לסיר פטרוזיליה קצוצה וירקות קלויים ומגישים בליווי טחינה.
מג׳דרה חגיגית עם גזר:
המרכיבים לתערובת עדשים וירקות:
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים סגולים קצוצים
- 2 גזרים מגוררים על פומפייה
- 1 כף סוכר
- 1/2 כוס מים
- 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות ומסוננות (*לאחר שהושרו כמה שעות במים, או אפילו הונבטו. *אפשר להשתמש בעדשים ירוקות מבושלות קפואות)
- 1 כף כורכום
- 1/2 כף כמון – או פחות, לפי הטעם האישי
- מלח, פלפל לפי הטעם
לאורז:
- 1 כף שמן
- 2 כוסות אורז
- 3.5-4 כוסות מים (לפי ההוראות שבגב שקית האורז)
- מלח
אופן ההכנה:
תערובת העדשים והירקות:
- מטגנים את הבצל בשמן על להבה נמוכה בסיר מכוסה, עד שממש מטוגן.
- מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן יחד במשך מספר דקות. מוסיפים את הסוכר ומקרמלים יחד במשך 5-7 דקות.
- מוזגים פנימה את המים ומבשלים עד שהמים נספגים.
- מצרפים לסיר את העדשים המבושלות והתבלינים ומבשלים יחד עוד 5 דקות.
האורז:
- בסיר נפרד מחממים את כף השמן, מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב 1-2 דקות, עד שכל הגרגרים מבריקים. מוסיפים את המים ומבשלים במשך 17 דקות.
- מערבבים את האורז עם העדשים והירקות, מוסיפים חמוציות או צימוקים ומגישים עם שבבי שקדים קלויים כמה שניות במחבת יבשה.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
מתכונים נהדרים וברורים.
אשמח לקבל ממך מתכונים.
שנה טובה.
תודה.
תודה רבה!
מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג ?
שנה טובה ומתוקה ???
שלום, אפשר עם אורז מלא?
היי עינב,
מתארת לעצמי שאפשר, אך לא ניסיתי.
מוזמנת לנסות.
אשמח שתעדכני איך יצא אם תכיני