מי שעוקב אחרי, בבלוג וברשתות החברתיות, יודע שאני מאד אוהבת סלטים שהם בעצם ארוחה שלמה. יש לי כמה מתכונים כאלה בבלוג: בראש ובראשונה מנת הדגל שלי סלט עדשים שחורות ובטטה, סלט קוסקוס וירקות כתומים צלויים, סלט מלפפונים וטופו ואליהם מצטרף היום הסלט המופלא הזה: סלט טאבולה ואנטיפסטי.
טבולה הוא סלט מהמטבח הערבי שמכינים בדרך כלל מבורגול, פטרוזיליה, נענע ולימון. היחסים הם מעט בורגול הרבה לימון! עד כאן הגרסה הקלאסית שאני כל כך אוהבת, והיא פתרון נהדר לצריכת "ירוקים" שכל כך נחוצים לגוף שלנו והדרך שלי ליצור איזונים אחרי החגים והסגרים.
הפעם הבאתי את הסלט למפגש חברות (בלוגריות) ורציתי לעשות רושם, להפציץ בטעמים ובמראה, לכן, הוספתי לטבולה שלי ירקות קלויים – אנטיפסטי, שקדים ואפילו גבעול סלרי קצוץ דק. קיבלנו סלט מפוצץ בערכים תזונתיים, בצבע ובטעם או בקיצור: הצליח לי. מעבר לכך, המנה משביעה, מזינה, יפה וטעימה בטירוף!
רוצים להכין בפסח? החליפו את הבורגול בקינואה. זה גם הפתרון למי שמחפש גרסה ללא גלוטן.
עוד יתרון: אפשר להכין מראש את המרכיבים ולשמור כל אחד מהם בנפרד: בורגול/קינואה, ירקות קלויים, שקדים קלויים וצנצנת עם הרוטב. את מלאכת ההרכבה צריך לבצע סמוך להגשה.
סלט טאבולה ואנטיפסטי
המרכיבים
- 1 כוס בורגול רגיל (או קינואה* ראו הערה)
- 1 חציל
- 2 זוקיני
- 2 גזרים
- עלים מ-2-3 ענפי טימין
- 3 כפות שמן זית
- מלח גס
- 3 גבעולי סלרי
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1/4 צרור נענע ו/או שמיר
- 1/2 כוס פרחי ברוקולי קטנים חלוטים במים רותחים במשך 5 דקות
- 1/3 כוס שקדים משובבים (בצורת מקלות)
רוטב
- מיץ מלימון 1-2 (לפי הטעם)
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח, פלפל גרוס
- קליפת לימון מגוררת – כמה שיותר
אופן ההכנה
- להשרות את הבורגול 20 דקות בהרבה מים חמים. הוא יספוג את הנוזלים ויתרכך. לסנן עודפי מים.
- לחתוך את החציל, הזוקיני והגזרים לקוביות קטנות ולהעביר לקערה. להוסיף כ-3 כפות שמן זית ולפזר מלח גס ועלי טימין. לערבב היטב (אפשר עם הידיים) עד שכל הירקות יצופו בשמן. להעביר את הירקות לתבנית ולצלות את הירקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 25 דקות. להוציא מהתנור, לערבב ולבדוק האם כל הירקות רכים וזהובים. אם הם לא מוכנים, להמשיך לצלות עוד 5 דקות. לצנן את הירקות.
- לחתוך את גבעולי הסלרי לקוביות קטנות ולהוסיף לבורגול.
- לחלוט את הברוקולי במים רותחים במשך 5 דקות, לסנן ולצרף לבורגול.
- להוסיף גם את הירקות הקלויים שהתקררו בינתיים.
- לקצוץ דק את כל עשבי התיבול (עלים בלבד, בלי גבעולים) ולהוסיף לקערה.
- סמוך להגשה לערבב בצנצנת את כל חומרי הרוטב, לצקת על הסלט ולערבב בזהירות.
- לקלות את השקדים על מחבת יבשה רק עד שהם מתחילים להזהיב.
- להעביר את הסלט לצלחת הגשה, לפזר מעל את השקדים ולהגיש.
גיוון:
- אפשר להכין את האנטיפסטי גם מירקות נוספים או שונים, כגון: בטטה, סלק, דלעת, בצל, קולרבי וכרובית בהתאם לטעם האישי, לזמינות ולעונתיות.
- ניתן להכין את הסלט גם עם קינואה מבושלת ואז המנה ללא גלוטן, במסגרת מתכונים לפסח טבעוני.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
לגמרי לגמרי עם גלוטן
לסלט ללא גלוטן, יש אופציה להכין עם קינואה, במקום בורגול. זה כתוב פעמיים בפוסט עצמו.