סלט קיסר טבעוני

סלט קיסר טבעוני

על שם איזה קיסר נקרא סלט קיסר?

סלט קיסר (באנגלית  Caesar salad), הוא מלך סלטי החסות. הסלט נקרא על שמו של צ'זרה קרדיני, שף איטלקי בעל מסעדה בטיחואנה שבמקסיקו. שמו של הסלט תורגם בעברית לסלט קיסר, אך אל תתבלבלו, הוא כנראה לא הומצא ע"י נפוליאון, יוליוס קיסר או שום קיסר אחר. האגדה מספרת שערב אחד נכנסו סועדים חשובים (להלן סלבס) למסעדתו של השף צ'זרה והאוכל כבר נגמר. כדי לא לאכזב אותם השף הכין סלט ממה שנשאר לו במסעדה: עלי חסה, לחם יבש, ביצה, שמן זית, מיץ לימון, גבינת פרמז'ן ורוטב ווסטרשר (רוטב דגים מותסס). הסלט הפך לשם דבר ונמכר בכל רחבי ארה"ב ומשם לכל רחבי העולם. בהמשך נוספו לרוטב חרדל, אנשובי, צלפים ולפעמים גם אבוקדו ועגבנייה.

מהו סלט קיסר טבעוני?

לכאורה זהו סלט פשוט מאד וסוד טעמו הוא במרכיבים איכותיים וטריים. זהו סלט שמכינים מפיסות גדולות של עלי חסה טריים ופריכים. להם משדכים רוטב קרמי חמצמץ ועז טעם וקרוטונים איכותיים שמוסיפים קראנצ'יות וגוף למנה. הרוטב (הממכר יש לומר) מהווה אתגר לא קטן לטבעון: צריך למצוא תחליף לביצה, לאנשובי ולפרמזן. כך שהסלט שלי הוא לא אחד לאחד סלט קיסר קלאסי, אבל הוא טעים מאד, מזין ומספק לגוף המון ויטמינים ומינרלים. אם תכינו את הגרסה מופחתת הקלוריות של הרוטב (ראו בסוף המתכון), תוכלו לשלב את הסלט בתפריט גם אם אתם שומרים על המשקל. אני משתפת כאן במתכון לסלט קיסר טבעוני מהיר הכנה, בהרכב בסיסי שניתן להוסיף לו מה שרוצים, למשל: עגבניות שרי חצויות, קוביות אבוקדו ואגוזי מלך. לגרסה ללא גלוטן ולגרסה מופחתת קלוריות ראו טיפים בסוף המתכון. היות והסלט טבעוני בלי ביצה הוא מתאים גם לנשים בהיריון.

סלט קיסר טבעוני מהיר

מרכיבים ל- 4 מנות אישיות או קערה גדולה לאירוח מזנון

  • 2 לבבות של חסה ערבית (נקרא גם לבבות קיסר, אלו העלים הפנימיים והטעימים יותר של החסה)
  • 1 חסה סלנובה גדולה או 2 קטנות
  • כוס עלים אחרים שאוהבים כגון אורוגולה, רוקט או אנדיב (לא חובה)
  • 3/4 כוס קרוטונים ביתיים (שמכינים בקלות מחלה יבשה, לחמניות, לחם מחמצת או לחם ללא גלוטן)

רוטב קיסר מהיר

  • 3 כפות גדושות מיונז טבעוני ביתי או קנוי (במקום הביצה במקור)
  • 2 כפיות חרדל איכותי חלק או גרגרים
  • 1 כף צלפים
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית עדין טעם
  • קורט מלח
  • פלפל גרוס
  • 2 שיני שום כתושות (אני משתמשת בשום אפוי או שום קונפי, אפשר בלי)
  • 1-2 כפות שמרי בירה (נקראים גם שמרים תזונתיים, לא חובה אבל מוסיף)
  • 3-4 כפות מים

אופן ההכנה

  1. להפריד את העלים ולשטוף היטב. לחתוך את לבבות החסה ל 2-3 חלקים (את הסלנובה אין צורך לחתוך).
  2. לייבש היטב בין 2 מגבות ולהעביר לצלחת הגשה.
  3. להכניס את כל מרכיבי הרוטב למעט המים למעבד מזון ולעבד לרוטב חלק. להוסיף מים לפי הצורך, המרקם צריך להיות כמו של טחינה די דלילה.
  4. לצקת את הרוטב על העלים ולערבב בעדינות בתנועות הרמה (כלומר, לא לדחוס כדי לא לפצוע את העלים). אני עושה זאת עם ידיים נקיות.
  5. לפזר מעל את הקרוטונים ולהגיש.

גיוונים וטיפים של חיים וטעים לסלט קיסר טבעוני:

  • לסלט ללא גלוטן ניתן להחליף את הקרוטונים בקוביות טופו צרובות על מחבת עם מעט שמן או בקרוטונים מלחם ללא גלוטן.
  • לסלט מופחת קלוריות ניתן להחליף את המיונז ביוגורט צמחי.
  • אם שמן הזית שיש לכם בבית מריר, השתמשו כאן בשמן ניטרלי (כגון שמן זרעי ענבים)

סלטי חסה נוספים שבטח תאהבו: סלט חסה עם תאנים (אפשר להכין עם כל פרי עונתי), סלט בריאות – סלט חסה ונבטים

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ואני אדאג שתקבלו עדכון בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

השאר תגובה