ירקות ירוקים פריכים וטריים עושים לי את זה, ואני מוצאת את עצמי חוגגת איתם במטבח. זה אומר שאני מבשלת מאותם הירקות בכל פעם משהו אחר, ממקום אחר בעולם. הפעם לקחתי את זה לכיוון קארי ירוק תאילנדי. מי שמכיר אותי יודע שתאילנד היא המדינה שאני הכי מתגעגעת אליה. מבחינת נוף, חוף, מסאז' רגליים ואוכל משובח. גן עדן עלי אדמות ממש. טוב, הפלגתי בחלומות וצריך לחזור למציאות: נמשיך עם הקארי הירוק.
הקארי הירוק שלי מבוסס על ירקות כגון זוקיני, ברוקולי – שהוא אלוף העולם בערכים תזונתיים ומומלץ מאד להוסיפו לתזונה הטבעונית, אפונה מתקתקה שכל גרגר שלה הוא מאגר של נוטריאנטים, חלבונים, סיבים, ויטמינים ומינרלים והשנה הצלחתי להשיג כמות יפה ממנה ישירות מהחקלאי (מי אמר שהקורונה הביאה איתה רק דברים רעים?), כרובית ועוד.
כדי שהמנה תהיה מזינה ועשירה בחלבון, השתמשתי בנתחי יובה יבשים בצורת "כנפיים" (מוצר שנמכר בשקיות בחנויות למוצרים אסיאתיים ובחנויות טבע ונקרא גם tofu skin). מוצר זה הוא תוצר לוואי של תעשיית הטופו, כלומר הקרום שנוצר בזמן בישול חלב הסויה. היות וכך, המוצר נחשב תעשייתי אך במינימום עיבוד. הוא מכיל פולי סויה בלבד ולכן מפוצץ בחלבון. נתחי היובה מאד טעימים והמרקם שלהם מזכיר לי מרקם של חזה עוף. בקיצור התאהבנו בו.
קארי ירוק עם ברוקולי זוקיני ואפונה
המרכיבים להכנת 4 מנות של קארי ירוק:
- 2 כפות שמן ניטרלי (אני השתמשתי בשמן זרעי ענבים)
- 1 בצל חצוי ופרוס לרצועות
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק (או מגורר על פומפייה)
- 300 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
- 1 ראש ברוקולי לחלק לתפרחות קטנות
- 1 כרובית קטנה לחלק לפרחים
- 2 זוקיני פרוסים
- 500 גרם אפונה טרייה קלופה (אפשר גם קפואה)
- 1 כוס נתחי יובה יבשים בצורת "כנפיים" (נקרא גם tofu skin)
- 2 כפות משחת קארי ירוק (אפשר יותר או פחות בהתאם לחיבה לחריף)
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ
- 1 פחית נוזל קוקוס 6-7% שומן
- 3 כפות סויה (רצוי מופחתת נתרן)
- 1 כפית סוכר קנים (לאיזון טעמים, לא חובה)
- צרור כוסברה קצוצה
להגשה:
- רבעי ליים או לימון
- אבקת צ'ילי גרוס
אופן הכנה:
- משרים את היובה במים במשך 15 דקות, שוטפים וסוחטים היטב. משאירים במסננת בצד.
- מבשלים חלקית את פרחי הכרובית והברוקולי במשך 5 דקות במי מלח. או בסיר אדוי. מסננים.
- אם משתמשים באפונה קפואה מפשירים אותה, שוטפים ומסננים לפני התחלת הבישול. אפונה טרייה מקלפים ומוציאים מהתרמילים.
- מטגנים בווק גדול או בסיר רחב את היובה יחד עם הבצל, השום והג'ינג'ר בשמן במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת, הזוקיני, האפונה והברוקולי וממשיכים לטגן ולערבב במשך עוד כמה דקות, עד שהירקות מזהיבים ומתרככים מעט.
- מוסיפים את משחת הקארי והצ'ילי קצוץ ומערבבים לפתיחת הטעמים.
- יוצקים פנימה נוזל קוקוס, סוכר, רוטב סויה ומחצית מעלי הכוסברה ומביאים לרתיחה.
- מבשלים יחד עוד 7-10 דקות לאיחוד טעמים ומגישים.
הרכבת המנה:
- מניחים בצלחת כמה כפות אורז לבן או קינואה.
- מניחים מעל מתערובת הקארי עם הרבה רוטב.
- מפזרים את יתרת עלי הכוסברה ומקשטים ברבעי לימון.
גיוונים לקארי ירוק:
- אפשר להוסיף או להשמיט ירקות בהתאם לזמינות, לעונתיות ולהעדפה אישית וכך מתקבל בכל פעם קארי צמחוני שונה.
- ירקות שמתאימים לקארי צמחוני ירוק: חצילונים קטנים תאילנדיים, שעועית ירוקה, פולי סויה ירוקים (אדממה), שומר, תרד, תפוח אדמה וכדומה.
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen זה מאד משמח אותי לראות את התוצרים שלכם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
עדיין לא הכנתי מהמנות המדהימות , לקחתי את המתכונים של פאי רועים טבעוני שאעשה לערב החג (שתי בנותי טבעוניות) וגם את הקארי הירוק שנראה מדהים ומיוחד אחרי שאבשל ואנסה אגיב שוב
איזה מרגש! שיהיה בהצלחה ובתיאבון!
אם יהיו לך שאלות, אני לרשותך
והיובה נשארת במסננת???
אופס ??♀️
תוקן, תודה!
נשמע מהמם, הולכת להכין לי מחר. תודה!
ישששש! בהצלחה ובתיאבון!
במה אפשר להחליף את הקרם קוקוס? או שאפשר לוותר עליו?
אפשר להשתמש בכל שמנת סויה או אורז לבישול
פעם ראשונה שאני פותחת את הדף שלך, הכנתי לבתי הצמחונית את הקארי עם הירקות.
זה נראה טוב וטעים.
תודה רבה לל
המון תודה שחזרת להגיב. אני מאד שמחה שאהבת.
יש לי בעיה עם המשחת קארי שמוספת לאחר שיש כבר רכיבים בסיר , היא לא מתפזרת היא נשארת גושים להבדיל , אם אני שמה את המשחת קארי לפני הבצל או יחד עם הבצל ושום יותר קל להמיס אותה לתוך השמן.
היי סימון,
את יכולה להוסיף את משחת הקארי מתי שמתאים לך.