Print Friendly, PDF & Email

תבשיל דלעת בקינמון

Print Friendly, PDF & Email

תבשיל דלעת בקינמון - מוכן

כשראיתי את תבשיל הדלעת של חברתי האהובה והמוכשרת, הבלוגרית יונית צוקרמן – הידועה בשם "מלכת המטבח", מיד נזכרתי בריח הבית של סבתא ממה שלי, אליה הייתי קשורה מאד כל תקופת הילדות שלי. אצלה היו תמיד סירים על הגז, וכל מי שבא פתח, הריח וטעם "Ne touchez pas" – לא לגעת היא היתה צועקת מהחדר בצרפתית, אך זה לא עזר לה. עד הארוחה נשאר רק חצי.

סבתא ממה

בסירים של ממה היו תמיד קוסקוס שהתאדה על מרק ירקות עשיר; קציצות בולט שאליהן אני הכי הכי מתגעגעת; סלטים מבושלים, לפעמים גם ניקיטוש. ממה ידעה להכין כמויות ומגוון גדול מ…כלום. זו היתה האומנות שלה ובזכות היכולת הזו והיצירתיות היא הצליחה לגדל 7 ילדים בתקופת מלחמת העולם השניה, גם בימים שבהם הם היו פליטים שנזרקו מביתם לרחוב, תקופה של מחסור, רעב, חולי וחרדה קיומית.

כל הספרים ומילון לארוס (Larousse) שאהבה ונהגה לקרוא העשירו והחכימו אותה גם בתחום הרפואה, כך, שללא כל השכלה פורמלית בתחום, היא ידעה איך לטפל במחלות הקשות מהן סבלו ילדיה במהלך השנים כגון: שעלת, חצבת, אבעבועות שחורות ומחלות קשות אחרות, שלחלקן יש כבר היום חיסונים. היא השיגה תרופות בדרך לא דרך, לא בחלה בשום אמצעי, הכל למען המשפחה. היא הבינה מהם הצרכים התזונתיים של הגוף ודאגה לספק לילדים הקטנים את כל אבות המזון, המינרלים והוויטמינים הנחוצים מכל מה שהיה ניתן. היא ידעה איך להשתמש בצמחי מרפא, להכין קומפרסים של חומרים שונים ואף השיגה אבקת סולפה שהיתה למעשה הטיפול האנטיבקטריאלי הראשון (עד שהיתה נגישות לאנטיביוטיקה – פניצילין). חשוב לזכור שבתקופה ההיא אנשים מתו מדלקות וזיהומים שונים.

קצת השתפכתי כי הגעגועים קשים במיוחד בתקופת החגים.

נחזור לדלעת בקינמון. זו מנה שאוכלים בכיף מעל קוסקוס. היא עשירה בבטאקרוטן (שהופך בגוף לוויטמין A החיוני) ובתבלינים המחממים: ג'ינג'ר, קנמון וכורכום. הדלעת מככבת בברכות בארוחת החג של ראש השנה, כך שהתבשיל מתאים במיוחד לתקופת החגים.

תבשיל דלעת בקינמון

המרכיבים:

1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות (שילבתי דלעת ודלורית)

1 בצל סגול קצוץ דק

1 בצל סגול פרוס

2 בצל לבן פרוס

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק דק

2 כפות סוכר קנים (1 לדלעת + 1 לבצלים)

1 כפית כורכום

1 מקל קינמון

1/8 כפית קינמון טחון או גארם מסאללה

3 כפות שמן זרעי ענבים (או שמן נייטרלי אחר)

מלח ופלפל

.

אופן ההכנה:

בסיר עמוק מאדים ומזהיבים את הבצל הקצוץ. מוסיפים 1 כף סוכר, כורכום, כפית מלח (או יותר, לפי הטעם), פלפל גרוס ומכסים במים רותחים. מבשלים את הדלעת בישול חלקי בערך 7 דקות . מסננים לעצירת הבישול ושומרים את מי הבישול.

תבשיל דלעת בקינמון 1

בסיר או קדרה שניתן להכניס לתנור מאדים ומזהיבים את הבצלים הפרוסים. כשהם מזהיבים, מוסיפים סוכר וממשיכים לאדות להשחמה, על להבה נמוכה, בערך 20 דקות.

תבשיל דלעת בקינמון 2 תבשיל דלעת בקינמון

מוסיפים לסיר עם הבצלים את קוביות הדלעת, מוסיפים מקל קינמון וזורים את הקינמון (או הגראם מסאללה).

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, במצב גריל וצולים את הדלעת עד לריכוך והשחמה קלה.

מגישים לשולחן ונהנים.

.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן. 

תבשיל דלעת בקינמון 3

שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה!

חיים וטעים!

אחרון חביב: יונית שמחה שהכנתי בהשראתה ופירגנה לי בסטורי ובפייסבוק. איזה מהממת היא:

תבשיל דלעת בקינמון - יונית מפרגנת

השאר תגובה