מרק מינסטרונה הוא מרק ירקות עשיר שמגיע אלינו מהמטבח האיטלקי. המרק מצטיין בטעמים ים תיכוניים האהובים כל כך על הישראלים בכלל ועל משפחתנו בפרט. המרק הוא מרק מינסטרונה טבעוני שניתן להכינו ללא גלוטן והוא יכול להתאים גם לפסח, כמפורט ומוסבר בהמשך.
למעשה, המתכון למרק מינסטרונה הוא מתכון פתוח. כלומר, יש כמה מרכיבים בסיסיים שהוא צריך לכלול, וכל היתר בהתאם למה שיש בבית, בעונה או בהתאם להעדפה אישית. לגבי חיתוך הירקות, גם לזה אין חוקים אך אני ממליצה על קוביות די קטנות בגודל אחיד פחות או יותר.
צלחת מרק כזו היא ממש ארוחה מלאה המתאימה מאד לימים קרים וגשומים.
ממה מורכב בדרך כלל מרק מינסטרונה?
- בצל, גזר וסלרי אותם מטגנים בשמן זית "סופריטו"
- שעועית לבנה מזינה ועשירה בחלבון
- עגבניות
- ירקות נוספים לבחירתכם
- פסטה או אורז (אפשר גם בלי)
מרק מינסטרונה טבעוני
המרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 5 ענפי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
- 3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 2 זוקיני בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 כוסות של שעועית לבנה מבושלת
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 בקבוק רוטב עגבניות חלק (אני השתמשתי בפסאטה של פסטה ריקו 680 גרם שקיבלתי להתנסות והתברר כמעולה!)
- 4 עלי מנגולד קצוצים (להפריד חלק ירוק מחלק לבן)
- 2 ענפי אורגנו
- 3 ענפי תימין
- כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
להגשה
- פסטה קצרה – (לפסח ראו הערות)
- עלי בזיליקום, פטרוזיליה או נענע קצוצים
- חצאי לימון
אופן הכמת מרק מינסטרונה טבעוני
- להכניס לסיר גדול שמן זית, בצל קצוץ, סלרי, גזר וקוביות מהחלק הלבן של המנגולד, ולטגן תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
- להוסיף שום, זוקיני, שעועית לבנה ורסק עגבניות ולערבב יחד עוד דקה שתיים.
- להוסיף את בקבוק הפסאטה, למלא את הבקבוק הריק במים עוד 3 פעמים ולהוסיף לסיר.
- לתבל במלח, פלפל, אורגנו ותימין, להביא לרתיחה, לכסות ולבשל על להבה נמוכה במשך כחצי שעה (או עד שהירקות רכים).
- להוסיף את עלי המנגולד, לערבב בעדינות ערבוב אחד, לכסות את הסיר ולהסירו מהכיריים. לתת לסיר לעמוד במשך 15-20 דקות. עלי המנגולד יתרככו בפרק זמן זה לכן חשוב לא לדלג על השלב הזה.
- להגיש את המינסטרונה עם פסטה שבושלה לפי הוראות היצרן (ראו הערה חשובה למטה), עם אורז או קינואה מבושלים או בלי אף אחת מהתוספות הללו. המרק טעים מאד גם כך.
- לפזר מעט עלים ירוקים קצוצים ולהגיש לשולחן עם חצאי לימון.
הערות, גיוונים וקיצורי דרך
- אפשר להשתמש בשעועית לבנה קפואה או מקופסה (שמכילה רק שעועית, מים ומלח)
- במקום רוטב עגבניות פסאטה ניתן להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסה באותה כמות, אותן כדאי לטחון לפני הוספתן למרק בעזרת בלנדר מוט. זה טיפונת מאריך את התהליך אך שווה את התוצאה, לדעתי.
- ניתן להכין את המרק גם עם קוביות קישואים, שומר, כרישה ואפילו פלפל אדום.
- לגרסה ללא גלוטן או לפסח ניתן להמיר את הפסטה באורז או בקינואה.
- כמו מרקים רבים אחרים, טעם המרק משתבח לאחר לילה במקרר.
- אם מכינים כמות גדולה של מרק ומתכננים לאכול ממנו גם למחרת, חשוב להקפיד לא לבשל בתוכו את הפסטה או האורז, כי הם ימשיכו לספוג נוזלים גם לאחר הבישול ויהפכו את המרק לעיסתי ודייסתי.
מרקים נוספים שבטח תאהבו: מרק אפונה קרמי שמכינים בקלי קלות, מרק עגבניות עם בורגול ועדשים, מרק עדשים וירקות שורש בתיבול הודי כמו של ג'ירף, מרק כרובית ותפוחי אדמה מושלם.
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.
רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ואני אדאג שתקבלו עדכון בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.
תודות מלוא הטנא על מתכונים מופלאים.
את מגישה בפשטות,בטעם,באהבה.
מרגישים כשמכניסים לפה את התוצאה!
המון תודה לך אתי על המילים החמות. ריגשת אותי.
אשמח לקבל מתכונים
נהדר! הוספתי אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
אם משתמשים בשעועית טרייה יבשה , כמה זמן יש לבשל עד שתתרכך ? לפני העברתה למרק ?
היי גבי,
ראשית יש להשרות את השעועית לפחות 12 שעות מראש. (בקיץ רצוי במקרר). ואז לבשל עד לריכוך. הזמנים משתנים בין זן לזן של שעועית ותלויים גם במידת הטריות שלה. אני בודקת אחרי שעה ולפי המצב לבדוק כל חצי שעה. אפשר לזרז את משך הבישול ע״י כפית הוספת סודה לשתיה למי ההשריה.
נא צרפי אותי לרשימת התפוצה
טעים טעים, אשמח לקבל עוד מתכונים. כתוב בצורה ברורה ומקיפה.
איזה כייף. מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.
מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג, בשמחה.
כל נראה מצויין , בבקשה צרפי אותי לקבוצה שלך, תודה
נראה טוב
תודה רבה
אשמח לקבל מתכונים
צורפת לאשימת התפוצה.
צורפת בשמחה לרשימת התפוצה
המתכונים שלך שפויים ומענגים, בבקשה צרפי אותי לרשימה. תודה!
איזה כיף לקרוא את התגובה שלך. מוסיפה אותך בשמחה לרשימת התפוצה.
משתמשים בכל כמות רוטב הפסטה ? כל הבקבוק בעצם ?
כן